Autohuur IJsland

Auto huren in IJsland

De huurauto in IJsland is nog niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je gemakkelijk bij ons regelen. Riksja IJsland werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid.

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven dat je de huurauto wilt vanaf Reykjavik. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn, wanneer je eerst Reykjavik wilt ontdekken. In de stad zelf heb je namelijk de auto niet nodig, pas als je het land in trekt.
3. Inlever datum. Wanneer je aan het einde van de reis Reykjavik nog wilt ontdekken, dan heb je soms ook de auto niet meer nodig. Vul dan de datum in met aankomst in Reykjavik.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types, zoals een 4wd terug. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.

Belangrijk:

Houd er rekening mee dat wanneer je ook op de F-wegen wilt rijden (de onverharde binnenwegen) een 4wd huurauto verplicht is. Ook in de wintermaanden raden we een stevige 4wd auto aan.