Inspiratie voor je vakantie in IJsland

IJsland, zo'n klein maar afwisselend land. Waar ondergronds vulkanen en thermische bronnen borrelen, is het landschap bedekt met dikke gletsjers en een pak sneeuw. Trek er met je huurauto op uit slaap onderweg in sfeervolle hotels en landelijke boerderijen tijdens je vakantie in IJsland. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele IJsland rondreis samen.

Onze favoriete plekken

Vatnajökull gletsjer - Wandelen in Skaftafell N.P.

In Skaftafell National Park vind je een aantal geweldige wandelpaden. In het bezoekerscentrum kun je een wandelkaart van het gebied krijgen. Een korte wandeling gaat naar de indrukwekkende basaltwaterval Svartifoss. Je kunt het tijdens je IJsland-vakantie ook hogerop zoeken in de bergen van park, waar je bij mooi weer kunt genieten van het uitzicht op de kust, de bergen en de gletsjer van Vatnajökull. Deze gletsjer is trouwens ook te bewandelen! Hiervoor regelen we een gids en betrouwbaar materiaal. Je loopt door het Skaftafell National Park met onze rondreizen 360° IJsland en Winter op zijn best.

vakantie in IJsland
vakantie in ijsland

Highlands - Wandelen in Landmannalaugar

Het geothermische gebied Landmannalaugar is wat ons betreft een van de mooiste wandelgebieden van IJsland. Het ligt in de hooglanden en is alleen te bereiken met een 4×4-jeep tijdens onze rondreis Expeditie in het hoogland. Het hoogtepunt van Landmannalaugar zijn de kleurrijke ryolietbergen. Er zijn diverse wandeltochten mogelijk die goed te doen zijn. Vooral de wandeling naar de meest kleurrijke berg – Brennisteinsalda – is een aanrader. Lopend over een lavaveld, langs Solfataren en vervolgens gedeeltelijk omhoog, kom je op de top. Hier word je tijdens je IJsland-reis beloond met een prachtig panoramisch uitzicht op de kleurrijke Rhyolithhänge. Deze tocht duurt een uur of twee.

Natuurlijke schoonheid in de hooglanden - Wandelen in Kerlingarfjöll

In de hooglanden tref je het minder bekende geothermische gebied Kerlingarfjöll. Je kunt er alleen komen via de de Kjölur Highland Road met je 4×4-jeep; deze route is opgenomen in onze rondreis Expeditie in het hoogland. Het bijzondere aan Kerlingarfjöll zijn de talrijke warmwaterbronnen, bubbelende modderpoelen, vaak naast ijs- en sneeuwvelden. Dit samenspel van kleurrijke bergen, sneeuw en stomende bronnen is uniek in IJsland en maakt dit gebied zeer bijzonder. Je vindt hier verschillende wandelroutes, waar je zelfs in de zomer je soms een weg moet banen door de sneeuwvelden.

vakantie in IJsland

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in IJsland? Welke slaapplekken mag je niet overslaan? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je IJsland rondreis.