Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in IJsland

ijsland vakantie
Welkom in een ijskoud sprookje van ruige natuur, geisers, wollen truien én pony’s… Welkom in IJsland! Hier trek je er met je eigen 4x4 door de sneeuw op uit of maak je een avontuurlijke gletsjer-wandeling over krakend ijs. Een vakantie in IJsland staat gelijk aan avontuur en betovering. Dus doe je muts op, handschoenen aan en gaan! Opwarmen doe je voor de houtkachel van je knusse hotel. Hier voel je direct de warmte van zowel de houtkachel als je gastheer- of vrouw terug. Liever in de zomer erop uit? Ook dan is IJsland een plaatje. Laat je op deze pagina inspireren voor je vakantie door IJsland en stel je eigen individuele IJsland rondreis samen.
Decorative torn edge
Vakantie ijsland
Waterhike vakantie Ijsland
ijsland natuur
IJsland vakantie gletsjer
ijsland natuur
Hiken IJsland vakantie

Reisspecialist

Lianne

IJsland is een gave bestemming voor een langere reis maar ook zeker voor een korte trip! Het is divers en je kunt in het zuidwesten alle facetten van het land zien: Gletsjers, Geisers, Walvissen en vulkanen. De gletsjerwandeling in het zuiden van IJsland maakte mijn reis echt compleet!

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie in IJsland

Vatnajökull gletsjer - Wandelen in Skaftafell N.P.

In Skaftafell National Park vind je een aantal bijzondere wandelroutes. In het bezoekerscentrum kun je een wandelkaart van het gebied krijgen. Een korte wandeling gaat naar de indrukwekkende basaltwaterval Svartifoss. Ook kun je het tijdens je IJsland-vakantie hogerop zoeken in de bergen van park, waar je bij mooi weer kunt genieten van het uitzicht op de kust, de bergen en de gletsjer van Vatnajökull. Deze gletsjer is trouwens ook te beklimmen! Hiervoor regelen we een gids en betrouwbaar materiaal. Je loopt door het Skaftafell National Park met onze rondreizen 360° IJsland en De winter in IJsland.

vakantie in IJsland
vakantie in ijsland

Highlands - Wandelen in Landmannalaugar

Het geothermische gebied Landmannalaugar is wat ons betreft een van de mooiste wandelgebieden van IJsland. Het ligt in de hooglanden en is alleen te bereiken met een 4×4-jeep. Het hoogtepunt van Landmannalaugar zijn de kleurrijke ryolietbergen. Er zijn diverse wandeltochten mogelijk die allemaal goed te doen zijn. Vooral de wandeling naar de meest kleurrijke berg – Brennisteinsalda – is een aanrader. Lopend over een lavaveld, langs Solfataren en vervolgens gedeeltelijk omhoog, kom je op de top. Hier word je tijdens je IJsland-reis beloond met een prachtig panoramisch uitzicht op de kleurrijke Rhyolithhänge. Met deze tocht ben je ongeveer twee uur onderweg.

Natuurlijke schoonheid in de hooglanden - Wandelen in Kerlingarfjöll

In de hooglanden tref je het minder bekende geothermische gebied Kerlingarfjöll. Je kunt er alleen komen via de de Kjölur Highland Road met je 4×4-jeep; deze route is opgenomen in onze rondreis Expeditie in het hoogland. Het bijzondere aan Kerlingarfjöll zijn de talrijke warmwaterbronnen, bubbelende modderpoelen, vlak naast de ijs- en sneeuwvelden. Dit samenspel van kleurrijke bergen, sneeuw en stomende bronnen is uniek in IJsland en maakt dit gebied heel bijzonder. Je vindt hier verschillende wandelroutes, waar je je soms zelfs in de zomer een weg moet banen door de sneeuw.

vakantie in IJsland

Bekijk onze webinar over IJsland

Bestemmingsexperts Sanne en Nina nemen je mee op digitale reis door IJsland. Zij nemen je mee langs hun favoriete plekken in IJsland, geven je insiderstips en vertellen je natuurlijk alles over coronaproof reizen.

Bekijk onze IJsland vakanties

Welke plekken moét je gezien hebben op je vakantie in IJsland en welke slaapplekken mag je echt niet missen? Lees het allemaal in onze blogs die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je IJsland rondreis.

bouwsteen

Velkomin Reykjavik

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vliegtuigwrak bij Vik
rondreis

IJsland in een notendop

 • Reykjavik - Golden Circle - vulkaanroute - Reykjavik
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Opwarmen na Noorderlicht excursie
bouwsteen

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 239,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondje IJsland - Gullfoss waterval
rondreis

Riksja’s Choice – 360 graden IJsland

 • Reykjavik – Golden Circle – Vulkaanroute - Skaftafell – Oostfjorden - Mývatn – Akureyri & Dalvik – Hvammstangi - Snaeffelsness - Keflavik
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 2.295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Golden Circle: schatkist van IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis hoogtepunten IJsland
rondreis

Hoogtepunten IJsland

 • Golden Circle - Hvammstangi - Mývatn - Oost-Fjorden - Skaftafell - Reykjavik
 • 8 dagen / 7 nachten
 • vanaf € 1.075,- p.p., bij twee personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern