Naar boven

Bouwstenen IJsland

Individuele IJsland bouwstenen

IJsland reizen

Of je nu wilt genieten van indrukwekkende watervallen en geisers of een trekking dwars over een gletsjer wilt maken, met onze IJsland-bouwstenen kan het allemaal. Door deze bouwstenen te combineren kun je je eigen IJsland-rondreis samenstellen. Bel of mail ons: onze ervaren IJsland-specialisten Tessa en Marloes helpen je graag op weg.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Met onze flexibele bouwstenen kun je je eigen individuele IJslandreis samenstellen. In de IJsland-bouwstenen zijn al excursies opgenomen; zo leer je het land op een unieke manier kennen én heb je geen extra kosten ter plaatse. Ook voorkom je zo dat de excursies ter plaatse al volgeboekt zijn. De excursies variëren van hiken tot thermale baden en van wild spotten tot ijswandelen. Misschien zit de beleving die jij graag wil er niet bij – neem dan contact met ons op; er zijn nog veel meer mogelijkheden in IJsland. Misschien vind je het fijn om met je eigen auto of motor per boot naar IJsland te reizen, of wil je overnachten in een trekkershut in één van de Nationale Parken. We kunnen twee- en driedaagse wandelingen voor je organiseren, en ook meer actie, als tokkelen of quad rijden bij Vik. Laat ons weten wat je wensen zijn, zodat we samen jouw ideale IJsland-reis kunnen samenstellen.

Algemene informatie bouwstenen IJsland

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op basis van 2 volwassenen. Er is een verschil in prijs tussen reizen in het laagseizoen (september t/m november en februari t/m april) en reizen in het hoogseizoen (zomermaanden en december/januari); de prijzen zoals hierboven vermeld zijn dan ook vanaf-prijzen. Heb je een andere samenstelling van je reisgezelschap of reis je in de winter- of zomermaanden, dan zijn de prijzen op aanvraag.

Wat is inbegrepen?

* Alle overnachtingen zoals aangegeven bij de beschrijving
* Genoemde excursies
* Maaltijden zoals vernoemd
* Waar nodig assistentie van onze lokale partner, 24 uur per dag bereikbaar

Wat is niet inbegrepen?

* Autohuur en retourvlucht
* Overige maaltijden
* Optionele excursies
* Reis- en annuleringsverzekering

Waarom je IJsland in de zomer moet bezoeken

Zowel de zomer als de winter zijn geschikt om een reis te maken door IJsland. Er zijn zeker grote verschillen tussen de seizoenen en daarom is het zelfs de moeite waard om IJsland zowel in de winter als de zomer te bezoeken. Waarom je IJsland in de zomer zou moeten bezoeken vertellen we je graag!

IJsland klimaat in de zomer

Ten eerste is het ’s zomers lekker lang licht in IJsland. De dagen zijn een stuk langer waardoor je meer tijd hebt voor alle activiteiten. Daarnaast zijn de wegen vrij van ijs en dus beter begaanbaar in de zomer. Heel warm is het in de zomer niet in IJsland, maar de temperaturen liggen wel een stukje hoger dan ’s winters. In de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 10 en 20 graden en er valt een stuk minder neerslag. Laat je vooral niet afschrikken door de wat lagere temperaturen, want de IJslandse natuur heeft ontzettend veel te bieden in de zomer.

IJsland zomerreis

IJsland activiteiten in de zomer

Maak mooie wandeltochten langs diepblauwe kratermeren, fluitende stoomgaten en warmwater bronnen. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. Ga walvissen spotten op een traditionele houten vissersboot en maak een ritje op de rug van een echt IJslands paard. Verder moet je vooral niet vergeten te genieten van het schitterende landschap wat tevoorschijn komt zodra de meeste sneeuw gesmolten is.

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit welk seizoen je naar IJsland wil afreizen? Onze IJsland reisspecialisten helpen je graag een handje op weg. Ga naar onze contact pagina of bel 071 891 0159.

background-pattern