Naar boven

IJsland Blue Lagoon

Eindigen bij de Blue Lagoon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Keflavík
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ Relaxte afsluiting van je IJsland reis

✓ Overnachten vlakbij de luchthaven

✓ Dobberen in een natuurlijke blauwe bron

✓ Overnacht in een fijn hotel met eigen faciliteiten
Decorative torn edge

Dag 1 – Blue Lagoon, Keflavík

Over het schiereiland Reykjanes rijd je richting Keflavík. Wil je je reis helemaal zen afsluiten, dan regel je van tevoren een entreekaartje met specifieke toegangstijd voor de Blue Lagoon. Onderweg naar dit natuurlijke bad zie je lavavelden en warmwaterbronnen met op de achtergrond flinke rookpluimen. Niet van de lagune zelf, maar van de grootste krachtcentrale van het land die recht tegenover de Blue Lagoon ligt. De centrale voorziet alle huishoudens op het schiereiland van verwarming. Vanuit 2 kilometer diepte zuigt de centrale water op van zo’n 70 graden Celsius. Het water zit vol zout en mineralen en is daardoor niet direct geschikt voor de centrale verwarming. Daardoor wordt het bronwater eerst naar de Blue Lagoon geleid en pas daarna naar de huishoudens. Een silicone stofje, zwavel, algen en mineralen zorgen ervoor dat het water melkachtig blauw is.

Decorative torn edge

De Blue Lagoon is kunstmatig aangelegd maar wordt wel door natuurlijke bronnen verwarmd. De temperatuur schommelt tussen de 36 en 39 graden Celsius, heerlijk. Op de kant vind je grote bakken met gezuiverde klei, waarmee je je lichaam in kunt smeren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de minerale zouten en algen van dit geothermische zeewater een geneeskrachtige werking hebben op de huid. Hoewel wij de Blue Lagoon druk en prijzig vinden en fan zijn van de kleinschalige warmwaterbronnen in het noorden van IJsland, is dit toch een aantrekkelijk einde van je reis. Rozig rijd je naar je hotel vlakbij de luchthaven voor je laatste overnachting in IJsland.

Decorative torn edge

Dag 2 – vertrek uit IJsland

Geniet vanmorgen van een voedzaam ontbijt waarna je uitcheckt. Na een korte rit lever je de huurauto in op de moderne luchthaven van Keflavík. Je checkt in voor je terugvlucht en vliegt met een hoofd vol bijzondere herinneringen terug naar huis. Wil je de (actieve) vulkaanuitbarsting op het schiereiland bezoeken? Laat het ons weten, zodat we je er meer over kunnen vertellen. Bij onze blogs vind je er meer informatie over.

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Eindigen bij de Blue Lagoon

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Velkomin Reykjavik

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Golden Circle: schatkist van IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Langs Seljalandsfoss naar Vík

 • Vík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 159,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern