Naar boven

Over Riksja IJsland

Contact met onze specialisten
Onze IJsland-specialisten

Reizen met Riksja IJsland

IJsland specialist
Deze IJsland-reizen worden georganiseerd door Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Wij bieden verschillende rondreizen aan, waarbij je zelf naar smaak excursies of andere hotels kunt toevoegen. Je kunt ze direct online boeken, of je kunt ons eerst nog mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Tessa Vermij

Bestemmingsexpert IJsland
Net nadat ik mijn studie had afgerond heb ik mijn backpack ingepakt en ben ik vertrokken naar Australië voor een reis van vier maanden. Vanaf dat moment wist ik dat reizen een onderdeel van mijn leven zou worden. Nadat ik terugkwam uit Australië mocht ik aan de slag bij Riksja Travel. Ik zit hier helemaal op mijn plek, omdat Riksja Travel reizen aanbied zoals ik zelf ook graag reis. Zo kan ik mijn hobby en werk mooi combineren.

Ik heb vooral veel in Azië gezien (ik krijg geen genoeg van het heerlijke eten, de tropische temperaturen en de vriendelijke bevolking), maar ik heb ook andere werelddelen leren kennen. Nu werd ik toch ook wel nieuwsgierig naar al het moois wat er in de ‘buurt’ te verkennen is en zo ben ik verliefd geworden op IJsland. Het is een fantastische bestemming met prachtige natuur en dat op maar drie uur vliegen. Iedere dag is anders, niet alleen qua landschap, maar ook qua weer en dat maakt het een verrassende bestemming, zowel in de winter als in de zomer. Ik help je graag verder met het samenstellen van je droomreis naar IJsland!

rondreis ijsland

Lianne Boerma

Bestemmingsexpert IJsland
Tijdens mijn werk als reisspecialist heb ik de afgelopen jaren heel wat van de wereld mogen zien. Natuurbestemmingen trekken mij het meest, vooral als er door middel van excursies andere manieren zijn om de natuur te ontdekken dan er alleen maar naar te kijken of doorheen te wandelen. Naast Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland is ook IJsland een bestemming waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Zeker in IJsland voegen de de verschillende excursies zoveel toe aan de beleving van je reis. Ik heb op een quad over de lavavelden gereden, net buiten Reykjavik. Dat gaf mij het ultieme gevoel van vrijheid. En het uitzicht over het desolate landschap vond ik indrukwekkend. Dat ik ook nog een glimp van het noorderlicht heb mogen opvangen was voor mij de kers op de taart.

Onze lokale partners

In IJsland werken wij samen met lokale partners die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staan. Omdat ze weten hoe onze reizen werken noemen we ze hierom ook collega’s. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je IJsland-reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern