Naar boven

Hoe reis je door IJsland?

Vervoer & verblijf

vervoer-ijsland
ijsland natuur

Vervoer in IJsland

Hoe reis je in IJsland?

De leukste manier om IJsland te ontdekken? Met de auto. IJsland is een veilig land en heeft goede wegen. En wanneer je IJsland met eigen vervoer verkent heb je alle tijd om je eigen route te bepalen én te stoppen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien is reizen met een eigen auto (of huurauto) het meest corona-proef.

Rondom IJsland loopt een ringweg die goed staat aangegeven en die bijna volledig geasfalteerd is. Met een gewone auto (geen 4×4) is deze ringweg tussen mei en september prima af te leggen. Onderweg? Vulkanen, watervallen en fjorden. Reis je tussen september en mei, of wil je van de ringweg af? Reis dan in een 4WD, zodat je zeker weet dat je niet vast komt te zitten in de sneeuw.

Afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist (en de lengte van de passagiers) kun je kleinere of grotere huurauto’s kiezen. Een kleine huurauto huur je vanaf € 42,- per dag buiten de schoolvakanties om. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 86,- per dag. Onderaan deze pagina kun je direct de prijzen opzoeken.

Vervoer per 4×4 door IJsland

Reis je tussen oktober en april, óf wil je in juli of augustus door het binnenland rijden, dan heb je een 4×4 auto nodig. De verlaten hooglandroutes zoals de Sprengisandur, Kjölur en gravelwegen met rivierdoorsteken zijn meestal alleen geopend in juli en augustus. De conditie van de wegen kan per week verschillen. Als het een tijdje droog is geweest is het stoffig en bij veel regen modderig. Vraag de IJslanders naar de weersvoorspellingen en de toestand van de weg, voordat je het binnenland in gaat. Zorg ook voor een volle tank, in de hooglanden zijn geen tankstations. Een 4×4 buiten de schoolvakanties om, kun je huren vanaf €62 per dag. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 122 per dag. Door de tool hieronder te gebruiken, zie je direct de prijs.

Je IJsland huurauto zelf reserveren

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven waar je de huurauto wilt ophalen. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn.
3. Inlever datum. Vul dan de datum in wanneer je de auto gaat inleveren.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.

Kaart IJsland
background-pattern