Hoe reis je door IJsland?

Algemene informatie

ijsland natuur

Vervoer in IJsland

De ultieme vrijheid met je eigen huurauto of 4×4

De leukste manier om IJsland te ervaren is door er zelf doorheen te rijden. Het is een veilig land met goede wegen. Door met eigen vervoer door IJsland te reizen bepaal je zelf je route en kun je stoppen waar je wilt.

Er loopt een ringweg rondom het hele eiland. De ringweg is goed aangegeven en bijna volledig geasfalteerd. Van mei tot en met september kun je met een gewone auto deze route afleggen. Onderweg kom je vulkanen, watervallen en fjorden tegen. Maak een fotostop en pak broodjes in voor een picknick op een mooie spot.

Afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist (en de lengte van de passagiers) kun je kleinere of grotere huurauto’s kiezen. Een kleine huurauto huur je vanaf € 42 per dag buiten de schoolvakanties om. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 86 per dag. Onderaan deze pagina kun je direct de prijzen opzoeken.

Vervoer per 4×4 door IJsland

Reis je tussen oktober en april, óf wil je in juli of augustus door het binnenland rijden, dan heb je een 4×4 auto nodig. De verlaten hooglandroutes zoals de Sprengisandur, Kjölur en gravelwegen met rivierdoorsteken zijn meestal alleen geopend in juli en augustus. De conditie van de wegen kan per week verschillen. Als het een tijdje droog is geweest is het stoffig en bij veel regen modderig. Vraag de IJslanders naar de weersvoorspellingen en de toestand van de weg, voordat je het binnenland in gaat. Zorg ook voor een volle tank, in de hooglanden zijn geen tankstations. Een 4×4 buiten de schoolvakanties om, kun je huren vanaf €62 per dag. In de schoolvakanties moet je rekenen op ongeveer € 122 per dag. Door de tool hieronder te gebruiken, zie je direct de prijs.

Kaart IJsland