Kliffen en dalen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Reykholtsdal
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 98,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ Relaxte tussenstop in het binnenland
✓ Wandel door heuvelachtige graslanden in Snaefellsnes
✓ Hranfossar en Barnafoss watervallen
✓ Accommodatie met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan

Dag 1 – Reykholtsdal

Op weg terug naar het westen van IJsland rijd je door het gebied bij Saudárkrokúr. Deze regio is vooral bekend om de boerderijen waar je heerlijke traditionele gerechten kunt proeven. Zittend op houten stoelen proef je van gerechten die zoveel mogelijk bestaan uit lokale producten zoals lam, vis, aardappelen en groenten. Je slaapt vanavond in het Reykholtsdal, een regio met veel geothermische activiteit. De hete bronnen en watervallen kun je de volgende dag op je gemak verkennen. Maak in ieder geval een stop bij de Hranfossar en Barnafoss watervallen. In plaats van dat het water uit rivieren komt stromen, is het afkomstig uit een onderaards lavaveld. Het water kleurt daardoor Caraïbisch blauw.

Je kunt er ook voor kiezen om naar het westen te rijden en Snaefellsnes te verkennen. Dit schiereiland vormt een mooi contrast met het ruige binnenland. Je ziet heuvelachtige graslanden, paardenkuddes en geïsoleerde boerderijen die het gebied een vriendelijke sfeer geven.

In het Reykholtsdal werken we samen met meerdere kleinschalige hotels en guesthouses. Standaard reserveren we kamers met gedeelde badkamers die goed worden schoongehouden. Een goed ontbijt is altijd inbegrepen. Wanneer je graag in een kamer met eigen badkamer wilt verblijven, dan kunnen we dit tegen een meerprijs reserveren. Geef dit aan bij je aanvraag of boeking, zie onderaan deze bouwsteen.

Dag 2 – vertrek uit Reykholtsdal

Om je IJsland reis te voltooien, rijd je vandaag terug naar Reykjavík of Keflavík. Je kunt onderweg nog wat mooie baaien en uitzichten meepikken.

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Kliffen en dalen - met eigen badkamer

 • Reissom:
  € 110,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Overnachting met ontbijt

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant.  Ook dan verblijf je in een kleinschalig guesthouse of hotel, maar je kamer heeft een eigen badkamer. Alle andere services blijven hetzelfde.

Variant
2

In de Lanjolkull gletsjer - excursie

 • Reissom:
  € 219,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Gletsjer excursie in groepsverband met gids van ongeveer 2,5 uur

Ooit afgevraagd hoe een gletsjer er van binnen uitziet? Je bindt de sneeuwijzers onder en gaat dit samen met een gids en andere reizigers ontdekken. In de Langjökull-gletsjer is een gangenstelsel uitgegraven waarin je terug kijkt in de geschiedenis. Behalve onvoorstelbaar tinten wit en blauw zijn er ook as-lagen van eerdere vulkaanuitbarstingen te zien. We kunnen deze inplannen in de middag waarop je aankomt of de ochtend nadat je bij Reykholtsdal heb geslapen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met