Naar boven

Snaefellsnes erop of eronder

Snaefellsnes; erop of eronder

bouwsteen

 • Reisschema:
  Snaefellsnes
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  30 min. rondleiding door een lavagrot met Engelssprekende gids
✓ Wandelen op het rustige schiereiland Snaefellsnes

✓ Bezoek aan een lavagrot met gids

✓ Bekijk zeevogels op de kliffen

✓ Guesthouse of hotel met eigen badkamer mogelijk, zie onderaan
Snaefellsnes; erop of eronder
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst schiereiland Snaefellsnes

Vanuit de noordelijke stad Akureyri rijd je in zo’n 5 uur naar het schiereiland Snaefellsnes. Als je reis net start, dan kom je vanuit Reykjavik. Hoewel veel reizigers dit deel van IJsland overslaan, vonden wij het juist een leuke tegenhanger van het ruige binnenland. Golvend grasland, grazende paarden en een eenzame boerderij of schuur geven de omgeving een vriendelijk tintje. Halverwege de route kun je afslaan naar Ósar om een zeehondenkolonie te bekijken. In juni en juli zie je hier de dieren met hun jongen lekker luieren op het zwarte lava strand.

Tegen het einde van de middag nader je het schiereiland Snaefellsnes met in de verte de vulkaan. De vulkaan torent met een 1446 meter hoogte overal bovenuit en dat levert mooie kiekjes op. In de middag kom je aan bij een klein familie guesthouse waar je gastvrij ontvangen wordt door een IJslands stel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen op Snaefellsnes en lava grot excursie

Na gisteren een flinke rit met de auto te hebben gemaakt, is het wel lekker om vandaag de benen te strekken. In het zuidwesten van het eiland maakten wij een wandeling langs de diep uitgesleten vogelkliffen bij Arnarstapi waar we stormvogels en drieteenmeeuwen zagen. We liepen door langs bizarre lava formaties en een watervalletje tot aan het koffiehuis met terras!

Bij het zien van de menukaart konden wij de verleiding niet weerstaan: de huisgemaakte chocoladecake of wafel met slagroom zijn heerlijk. Na de koffiestop wandelden we in zo’n half uur terug en maakten we nog wat extra foto’s.

Decorative torn edge

Dan is het tijd voor de excursie. Slechts een paar kilometer verderop is een lavagrot die lang geleden werd gevormd toen een vulkaan uitbarstte. Uitgerust met een zaklamp en helm loop je samen met de andere deelnemers van de tour en je gids de grot in. Eerst een trap af en vergeet dan niet goed met je zaklamp te schijnen, want de lava vloer is niet vlak! Wanneer je alle zaklampen uitschakelt, is het pikdonker op de rode en glinsterende gloed van de muren na. Je gids vertelt je hoe de grot is ontstaan ​​en welke trollen hier zouden bestaan ​…

Vanmiddag heb je nog wat tijd om het schiereiland verder te ontdekken. Kijk waar je zin in hebt. Een bezoek aan het haaienmuseum aan de noordkant is een aanrader!

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Snaefellsnes

Je verblijf op het schiereiland zit erop. Voor de meeste reizigers zit de IJslandreis er bijna op. Na het ontbijt rijd je in ongeveer drie uur terug richting Reykjavik. Neem bij het Hvalfjördur, fjord, de 5,7 km lange toltunnel. De tolvrije route is prachtig, maar duurt lang. Ben je nog niet aan het einde van jouw reis? Bezoek dan de onbekende West-fjorden van IJsland.

Is het alweer tijd om naar huis te reizen? Wij boeken een laatste nachtje bij Keflavik waar je eventueel geniet van een relax-einde in de Blue Lagoon. Neem een duik in het melkblauwe en verwarmde water, op slechts een kwartier van de luchthaven. Je regelt je entree makkelijk online.

 

Decorative torn edge

Vogels spotten en verse sushi

Vogel- én sushiliefhebbers opgelet! Met deze excursie spot je vogels en vang je verse sushi. In de ochtend stap je in de haven op de boot – het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf je guesthouse. Zodra iedereen aan boord is vaart de boot het Breiðafjörður-fjord in. Dit is één van de mooiste en grootste fjorden van IJsland. Zeker in de zomermaanden zul je veel vogels spotten – de boot vaart langs de rotsen waar je ze ziet nestelen. Met wat geluk zie je zelfs een zee-arend over de zee scheren, op zoek naar een lekker hapje. Aan het einde is er verse sushi: op een typisch IJslandse manier wordt er gevist. En kun je daarna genieten van verser dan verse sint-jacobsschelpen en zee-egels. We plannen deze excursie op de dag van vertrek voor je in – je bent ongeveer twee uur onderweg. Onderaan deze website kun je deze excursie toevoegen aan je eigen IJsland-reis.

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Snaefellsnes; erop of eronder

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Guesthouse Snaefellsnes

Guesthouse Snaefellsnes

Slaapkamer in de guesthouse Snaefellsnes

Eetzaal guesthouse Snaefellsnes

Variant
1

Snaefellsnes; erop of eronder - met eigen badkamer

 • Reissom:
  Vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen met ontbijt, lava grot excursie met gids en kleine groep

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant.  Ook dan verblijf je in een kleinschalig guesthouse of hotel, maar je kamer heeft een eigen badkamer. Alle andere services blijven hetzelfde.

Decorative torn edge
Variant
2

Snaefellsnes; erop of eronder, met lavagrot en viking-sushi tour

 • Reissom:
  € 437,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen (gedeelde badkamer) met ontbijt, lava grot excursie met gids en viking-sushi tour

Snaefellsnes is ook wel IJsland in het klein. En wordt (vaak ten onrechte) overgeslagen door veel IJsland-reizigers. Terwijl Snaefellsnes écht een verrassing is. Golvend grasland, diepe fjorden en met als icoon de Kirkjufell-berg. In Snaefellsnes ga je een lava grot verkennen: uitgerust met een zaklamp en helm loop je samen met de andere deelnemers van de tour en je gids de grot in. Eerst een trap af en vergeet dan niet goed met je zaklamp te schijnen, want de lava vloer is niet vlak! Voor vogelliefshebbers en sushi-lovers plannen we op de dag van vertrek een Viking sushi-tour in. Je vaart het Breiðafjörður-fjord op; een van de grootste en mooiste van IJsland. Vogels vliegen af en aan en nestelen op de zwarte rotsen. Van papegaaiduikers tot zee-arenden; je ziet ze allemaal. Verse sushi wordt daarna gevangen, én gegeten.

Decorative torn edge
Variant
3

Orka's en walvissen spotten

 • Reissom:
  € 118,- per persoon
 • Inbegrepen:
  bootexcursie, spotten walvissen en orka's

Dé plek om in West-IJsland walvissen en orka’s te spotten is bij Snaefellsnes. De noordelijke baai zit namelijk vol met kleine vissen en haring – heerlijke hapjes voor de walvissen en orka’s. Reis je in de zomer? Dan krijg je als kers op de taart ook nog puffins te zien en adelaars. En wat dacht je van het uitzicht op de Kirkjufell-berg, vanaf het water.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Eindigen bij de Blue Lagoon

 • Keflavík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Walvisstaarten bij Akureyri

 • Akureyri en Dalvik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 289,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
West-Fjorden IJsland
bouwsteen

Onbekende Westfjorden

 • West-Fjorden
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 729,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern