Menu background

Naar boven

Onbekende Westfjorden

bouwsteen

 • Reisschema:
  West-Fjorden
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 654,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 565,- p.p. .bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  vier overnachtingen in een guesthouse, inclusief ontbijt
✓ Je ziet indrukwekkende westfjorden vol met zeehonden en af en toe zelfs walvissen en afgelegen dorpjes

✓ Je overnacht in een knus guesthouse met uitzicht over westfjorden

✓ Eén van de weinige rode zandstranden in IJsland: Red Sand Beach

✓ Hoge kliffen met vogelkolonies; ideaal voor wandelingen én voor het spotten van papegaaiduikers in de zomer

✓ Maak een hike naar de spectaculaire Dynjandi-waterval

✓ De auto gaat mee de ferry op - je vaart over de diepblauwe fjorden langs groene kliffen

West-Fjorden IJsland
Decorative torn edge

Dag 1 – Het “oh-ah”-gevoel van de Westfjorden

Kom je vanuit het zuiden? Dan reis je met de ferry (vanaf Badur in Snaeffelsness) naar de Westfjorden. Tijdens de overtocht over het Breidafjordur fjord, van ongeveer 2,5 uur, vaar je langs meer dan 3.000 kleine eilanden en spot je met een beetje geluk zeehonden, dolfijnen en zelfs walvissen. Wát een mooie begin van je dag. Kom je vanuit het noorden van IJsland? Dan plannen we de bouwsteen andersom in, en reis je op de laatste dag met de ferry naar Badur. Over (deels) onverharde wegen rijd je naar Patreksfjörður; de eerste stop in de zuidelijke Westfjorden. Je overnacht in een knus guesthouse, dat aan één van de fjorden ligt. Met een kopje thee in de hand is het bijkomen, met een fantastisch uitzicht. ’s Avonds kun je genieten van lokale gerechten in één van de restaurants op loopafstand. En omdat dit een wat groter dorp is (let wel, naar IJslandse begrippen) kun je zelfs inkopen doen voor de komende paar dagen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Papegaaiduikers spotten

Na je ontbijt is het tijd om de omgeving te verkennen. Wandelschoenen aan, verrekijker mee en genieten van de omgeving. Op een uurtje rijden van je guesthouse ligt Látrabjarg, het meest westelijke punt van Europa. Látrabjarg staat bekend om de 14 kilometer lange ruige kliffen, met broedende vogels. Dus niet alleen wandelen vandaag, maar ook stilzitten en papegaaiduikers spotten. Ze vliegen namelijk af en aan – een fantastisch gezicht. De beste tijd om ze te spotten is tussen half mei en eind augustus. Ze zijn vrij tam, dus het zal niet zo moeilijk zijn om ze te zien en om ze voor je lens te krijgen. Omdat je hier niet veel lunchspots tegen zult komen, is het handig om lunch mee te nemen.

Decorative torn edge

Red Sand Beach

Een prachtig rood strand, op ongeveer 10 kilometer rijden van de kliffen van Látrabjarg. Bijzonder, omdat de meeste stranden zwart zijn in IJsland. De weg er naar toe is onverhard, langs kliffen en met bochten. Eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats vind je (in het IJslands) hoe je er precies naar toe kunt wandelen, inclusief een overzichtskaartje. Het is ongeveer één kilometer wandelen, waarbij je door een ondiepe rivier moet waden – waterdichte wandelschoenen aan, of op blote voeten erdoor heen. Kleine trollen wijzen je de weg. Het zand krijgt de kleur door verpulverde schelpen. Alle tinten van geel, oranje en rood van het zand en de schelpen zorgen voor bijzondere foto’s, zeker wanneer ze in contrast staan met een prachtige blauwe lucht en oceaan. En op de achtergrond zwart-groene kliffen. Hier is het wandelen en uitwaaien, zonder andere reizigers om je heen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Naar Ísafjördur

Reistijd: ca. 155 km | 2,5 uur rijden

Tijd om afscheid te nemen van Látrabjarg. Na je ontbijt vandaag een mooie reisdag voor de boeg, naar Ísafjördur. Vind je het leuk om te stoppen onderweg om te gaan zwemmen? Dan geven we je graag een insider-tip over een hot pool mét uitzicht. Wat bovendien zeker niet mag ontbreken op je bucketlist voor vandaag is Dynjandi (Fjallfoss); één van de meest spectaculaire watervallen van de Westfjorden. Het pad naar de waterval loopt dwars door een ruig natuurgebied en je wandelt langs snelstromende beekjes en wat kleine watervallen. Het water van de Dynjandi stroomt vanaf 30 meter hoogte trapsgewijs naar beneden. Boven is de waterval zo’n 60 meter breed en onderaan zelfs 100 meter. Gigantisch dus. Vanaf hier is het nog een klein uur rijden naar je hotel in de buurt van Ísafjördur.

Decorative torn edge

Dag 4 – Genoeg te doen in Ísafjördur Westfjorden

Op een half uur rijden van Ísafjördur vind je het Álftafjördur-fjord. De weg ernaar toe is al spectaculair met vergezichten; eenmaal aangekomen is het genieten van adembenemende uitzichten. Even verderop, bij Skötufjördur zijn zeehonden te spotten. Bij hoog water zwemmen ze speels in het rond en bij laag water relaxen ze op de kant. Dit fjord is één van de meest diepe van de Westfjorden, zodat de kans groot is dat je in de verte walvissen ziet zwemmen. Hoe vet is dat! Ook voor vandaag raden we aan een lunchpakketje mee te nemen en onderweg een bankje op te zoeken. Liever de kliffen vanaf het water bekijken? Boek dan een kajaktocht (vanuit Ísafjördur) en verken de fjorden. Met een beetje geluk zwemmen de zeehonden met je mee. Je leest hier meer over onderaan deze pagina.

Decorative torn edge

Dag 5 – Vertrek uit Westfjorden

Kom je vanuit het noorden van IJsland? Dan reis je vandaag met de ferry naar Baldur, in Snaeffelsness. Reis je naar het noorden toe? Houd dan rekening met een lange reisdag. Hvammstangi, dé plek om zeehonden te spotten, is namelijk zo’n 5 uur rijden. Reis je liever niet met de ferry? Dan kun je ook over land naar Snaeffelsness en Reykjavik.

We plannen hier hotels of guesthouses in met gedeelde faciliteiten. Vaak heb je wel een eigen wastafel op je kamer. De badkamer deel je, zoals je gewend bent tijdens je rondreis IJsland, met andere gasten. Wil je deze vijf dagen je eigen badkamer en wc? Laat het ons weten zodat we dit voor je in kunnen plannen.

Decorative torn edge

EarthCheck

De regio Westfjorden is sinds 2010 aangesloten bij het milieulabel EarthCheck. Bij alle beslissingen die ze nemen houden ze rekening met de natuur en duurzaamheid, om zo de natuurlijke hulpbronnen van de regio te blijven waarborgen. Duurzaam toerisme staat in hier dan ook hoog in het vaandel en daar kunnen wij alleen maar blij mee zijn.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Onbekende Westfjorden

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Kajakken in de fjorden

 • Reissom:
  € 141,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  kajak-uitrusting en professionele gids

Waterliefhebbers opgelet! Houd je van water, van wat actie en van natuur & wildlife, ga dan het water op in een kajak. Je verkent de mooie Westfjorden nét op een andere manier – met een beetje geluk zwemmen de nieuwsgierige zeehonden een stukje met je mee. Ook zonder kajak-ervaring is deze excursie prima te doen; je blijft namelijk in het fjord en gaat niet het open water op. Vanuit je boot zie je de zeevogels af en aan vliegen en heb je weer een heel ander zicht op de ruige kliffen. We raden je aan om warme kleding aan te trekken (van wol of fleece), een pet of hoed op te zetten en zonnebrand mee te nemen.

Decorative torn edge
Onbekend West-Fjorden IJsland - eten
Onbekend West-Fjorden IJsland - ontbijt
Onbekend West-Fjorden IJsland - eten
Relaxplek in de guesthouse west-Fjorden

Relaxplek in de guesthouse west-Fjorden

Guesthouse Golden Circle

Guesthouse Golden Circle

Restaurant guesthouse west-Fjorden

Restaurant guesthouse west-Fjorden

Eetzaal guesthouse west-Fjorden

Eetzaal guesthouse west-Fjorden

Uitzicht vanuit hotel west-Fjorden

Uitzicht vanuit hotel west-Fjorden

Slaapkamer guesthouse west-Fjorden

Slaapkamer guesthouse west-Fjorden

Slaapkemer west-Fjorden guesthouse

Slaapkemer west-Fjorden guesthouse

Guesthouse west-Fjorden

Guesthouse west-Fjorden

Variant
2

Met eigen badkamer - hotels in Látrabjarg en Ísafjördur

 • Reissom:
  Vanaf € 735,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Hotelovernachtingen inclusief ontbijt en eigen sanitair

in de regio’s Látrabjarg en Ísafjördur, Westjorden, is het mogelijk om in hetzelfde hotel of guesthouse te slapen, met je eigen badkamer. Wanneer je dat prettiger vindt tijdens de bouwsteen Onbekend Westfjorden, kun je dat hieronder aangeven. We maken gebruik van meerdere hotels in deze regio, die gelijkwaardig zijn aan elkaar. Alle andere services blijven gelijk.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Velkomin Reykjavik

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Eindigen bij de Blue Lagoon

 • Keflavík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 147,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snaefellsnes; erop of eronder
bouwsteen

Snaefellsnes; erop of eronder

 • Snaefellsnes
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 299,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hvammstangi IJsland - zeehond
bouwsteen

Zeehonden spotten in Hvammstangi

 • Hvammstangi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 290,- p.p. (vanaf 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Een ritje met IJslandse paarden

 • Saudárkrokúr
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern