Naar boven

Reykjavik stad uitzicht

Velkomin Reykjavik

bouwsteen

 • Reisschema:
  Reykjavik
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt, informatiepakket, wandelroute
✓ Ontspannen start van je IJsland reis in Reykjavik

✓ Al wandelend ontdek je de leukste plekken van Reykjavik

✓ Overnachtingen in centraal gelegen en modern hotel

✓ Optionele excursies mogelijk, zie onderaan deze bouwsteen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Reykjavik

Vlak voordat je op Keflavik International Airport landt, kun je de besneeuwde bergtoppen en kraters al zien liggen. Een mooi voorproefje voor wat gaat komen! Nadat je je bagage hebt opgehaald trek je eerst een warme jas aan. Ook hartje zomer is de gemiddelde temperatuur zo’n 12 graden. Bij het automaat in de aankomsthal koop je een kaartje voor de Flybus. Je kunt dit ook van tevoren online regelen. Vervolgens reis je in een uur naar Reykjavik. Wil je direct met je selfdrive door IJsland starten, dan haal je je huurauto op de luchthaven op. Je rijdt langs rotsen en lavavelden totdat de eerste kleurrijke huizen rondom Reykjavik verschijnen.

Decorative torn edge

Reykjavik werd gesticht door de Vikingen en is tegenwoordig een compacte en hippe stad waar 65% van de IJslandse bevolking woont. De moderne architectuur, winkels, jonge mensen en trendy restaurants geven de stad een eigenzinnige Nordic touch. Je hotel is centraal gelegen en heeft een tikkie Scandinavisch design. De zon gaat in de zomer niet onder en daardoor kun je ’s avonds nog gemakkelijk een eerste wandeling door het centrum maken. Tip: in Laugavegur Street vind je veel gezellige restaurants. Bij Íslenski Barinn kun je je wagen aan lokale specialiteiten als schapenkop, walvis en rendier. Natuurlijk mag daarbij ook de Brennivin schnaps niet ontbreken.

Decorative torn edge

Dag 2 – ‘insiders’ wandelroute Reykjavik, vertrek

Tijdens het ontbijt kun je je alvast inlezen in de wandelroute. Daarna check je uit en laat je je bagage achter in je hotel. De route brengt je langs de plekken waar de IJslanders graag zelf komen en natuurlijk ontbreken ook de highlights niet. Zigzag door straten vol vrolijk gekleurde huizen naar Hallgrímskirkja, een design kerk die als een omgekeerde ijspegel bijna 75 meter boven de huizen uitsteekt. Het ontwerp is gebaseerd op de basaltwatervallen zoals je die vindt bij Svartifoss. Je kunt met een lift naar het uitzichtpunt bovenin de toren, de beste fotolocatie van Reykjavik. Achter de brede etalagestraten is de sfeer knusser. Bij het Tjornin meer zit op een warme dag (en dat is vanaf 15 graden) half Reykjavik te picknicken.

Decorative torn edge

Vervolg je route naar de oude haven waar je de locals de dagvangst binnen ziet halen en je in het Vikin-Maritime museum meer leert over de eerste nederzettingen van de Vikingen. Heb je je rondje voltooid, dan word je na een belletje bij je hotel opgehaald en naar het autoverhuurkantoor gebracht.

Tegen het middaguur rijd je Reykjavik uit en begint je IJsland rondreis door het binnenland. Start je selfdrive via de breuklijn tussen Europa en Amerika naar de bekendste regenboogwaterval van IJsland met de bouwsteen Golden Circle: schatkist van IJsland. ’s Avonds, als alle dagjesmensen weg zijn, heb je alle ruimte en tijd om deze must-sees op de foto te zetten. Als je liever een extra nacht in Reykjavik wil slapen dan horen we het graag.

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

De lucht in vanuit Reykjavik

Houd je ervan om in vogelvlucht (en vanaf grote hoogte) op net een andere manier van de highlights te genieten? Dan plannen we een helikoptervlucht voor je in. Of je nou bemoste lavavelden wil zien, stomende warmwaterbronnen of vulkaankraters – we regelen het voor je. En hoe uniek is het dat je nu (voorjaar 2021) over een actieve vulkaan kunt vliegen? Vanuit Reykjavik vlieg je naar de vulkaanuitbarsting in Geldingadalur. Bij deze laatste helikoptervlucht ben je een klein uur onderweg, inclusief een stop van een kwartier in de buurt van de uitbarsting. Wij vertellen je er graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Velkomin Reykjavik

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Ontdek het noorderlicht

 • Reissom:
  € 18,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Entreekaartje Aurora Nordic Lights Center

In de zomermaanden laat het beroemde noorderlicht zich doorgaans niet zien. Een leuk alternatief is het Aurora Nordic Lights Center in Reykjavík. Dit museum is compleet gewijd aan het bijzondere natuurverschijnsel en ook in de winter interessant. Kijkend naar een groot scherm met een doorsnede van zeven meter zie je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlicht alsof je er zelf live bij bent. We regelen graag je entreekaartje.

Decorative torn edge
Variant
2

Walvispotten vanuit Reykjavik

 • Reissom:
  € 119,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Walvisspotten met Engelstalige uitleg

Wanneer je geen tijd hebt om naar het noorden af te reizen is Reykjavik een goede plek om walvissen te spotten. Je stapt op een traditionele vissersboot turend naar krachtige salto’s en sproeiers voor de kust. Na 3 uur verruil je het ruime sop weer voor de gezelligheid van Reykjavik. Daarna is het lekker bijkomen in een van de vele koffietentjes.

Tip: stop vandaag warme kleding in je tas, want het kan erg fris zijn aan boord. Een extra nacht Reykjavik is wel aan te raden als je voor deze excursie kiest. Deze excursie is mogelijk tussen 1 mei en 31 oktober.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Golden Circle: schatkist van IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Langs Seljalandsfoss naar Vík

 • Vík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 159,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snaefellsnes; erop of eronder
bouwsteen

Snaefellsnes; erop of eronder

 • Snaefellsnes
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern