Naar boven

Waterval IJsland

Golden Circle: schatkist van IJsland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Golden Circle regio
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ IJslands highlights in de Golden Circle: Strokkur geiser, Thingvellir National Park en de Gullfoss waterval

✓ Omzeil de grootste drukte doordat je vlakbij de highlights overnacht

✓ Ontspannen bij de Secret Lagoon

✓ Wandel door de kloof tussen de continenten

✓ Guesthouse met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan
IJsland Strokkur Geiser spuitend
Decorative torn edge

Dag 1 – Reykjavik – Golden Circle

Met de beroemde Hallgrímskirkja in Reykjavik in je achteruitkijkspiegel rijd je in een uur naar Thingvellir. Bovenop de kloof tussen de Europese en Amerikaanse continentale plaat ligt een nationaal park dat een stop waard is, je kan hier ook een mooi wandelen. Vanaf Thingvellir is het nog een half uur rijden de Golden Circle waar je IJslands hoogst spuitende geiser en één van de meest spectaculaire watervallen, Gullfoss, vind. Check lekker in bij je accommodatie en geniet, na toch wel een lange dag, van een typisch IJslands maal: visstoofpot en skyr kwark met bosvruchten toe. Liever een verblijf met eigen badkamer? Geen probleem, kijk even onderaan de bouwsteen.

Decorative torn edge

Is het helder weer? Bezoek dan ’s avonds het geiserveld in de Golden Circle wanneer de dagjesmensen vertrokken zijn. De belangrijkste attractie is hier de Strokkur geiser die zich elke 5 tot 10 minuten laat zien. Vlak voor een uitbarsting ontstaat er een enorme bel op de monding van de geiser waarna heet water en stoom zo’n 20 tot 30 meter omhoog worden gespoten. Tijdens de schemering maak je hier de mooiste foto’s.

Decorative torn edge

Relaxen na al deze indrukken doe je in de Secret Lagoon, een van de oudste thermaal baden van IJsland. Als je kijkt naar de omgeving snap je wel waarom. Dobberend in het warme water spuwen om de paar minuten warmtebronnen water omhoog. Tussen het badderen door wandel je door een omgeving van mos en stoom. Heel geheim is deze lagoon niet meer, maar het geeft je nog steeds magisch gevoel. We reserveren de entree-tickets alvast voor je.

Heb je wat extra tijd? Dan plannen we een nacht extra voor je in de Golden Circle, zodat je de Langjökull-gletsjer kunt gaan verkennen. Op een sneeuwscooter. Onderaan deze pagina lees je er meer over.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek uit Golden Circle, via Gullfoss

Check vandaag op tijd uit zodat je voordat alle dagjesmensen arriveren ook de spectaculaire Gullfoss waterval kunt bezoeken. Zo heb je alle rust en ruimte om mooie foto’s te schieten. Vanaf de parkeerplaats wandel je in een kwartier naar de waterval terwijl het geluid van de brullende watermassa toeneemt. Het water uit gletsjerrivier de Hvítá stort hier als een loodrecht watergordijn in een 70 meter diepe kloof. Vanaf verschillende kanten zijn er fantastische uitzichten over de Gullfoss. Als de zon schijnt, zie je hier bijna altijd een regenboog.

Na je bezoek aan Gullfoss verlaat je de Golden Circle regio en vervolg je je reis door IJsland. Afhankelijk van je gekozen route reis je nu verder Langs Seljalandsfoss naar Vík en de zuidkust of bezoek je Pompeii op de Westmaneilanden. Zeehonden spotten? Dat doe je in Hvammstangi.

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Golden Circle: schatkist van IJsland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Witte sporen op de Langjokull-gletsjer

 • Reissom:
  € 285,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Gletsjer-excursie met gids van ongeveer 4 uur, waarvan 1 uur op de sneeuwscooter. 2 personen per scooter. Exclusief extra overnachting.

Als je je verblijf met een nacht verlengt, dan heb je tijd voor een wel heel bijzonder avontuur. Doe vandaag warme kleren aan want je gaat met een sneeuwscooter de Langjökull-gletsjer op. Rond het middaguur word je bij de Gullfoss-waterval opgehaald, waarna je naar de gletsjer wordt gebracht. Witte sporen vormen zich in het verse sneeuw terwijl je met een gids de op een na grootste gletsjer van IJsland verkent. De excursie duurt ongeveer vier uur. Een uur daarvan zit je op de sneeuwscooter en de rest gaat te voet.

Decorative torn edge
Variant
2

Watervallen en spuitende geisers - met eigen badkamer

 • Reissom:
  Vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting met eigen badkamer en ontbijt, entree Secret Lagoon

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. Ook nu verblijf je in een kleinschalig guesthouse. We gebruiken er meerdere in hetzelfde gebied. Alle andere services blijven hetzelfde.

Decorative torn edge
Variant
3

Snorkel tussen continenten

 • Reissom:
  € 199,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Snorkel-excursie van ongeveer 4 uur bij Silfra. Inclusief uitrusting. Exclusief extra overnachting.

Je twijfelt even maar dan spring je er toch in. Het water tussen de twee continentale platen van Thingvellir Nationaal Park is het hele jaar door rond de 4 graden, maar in je thermopak kun je je ontspannen laten meedrijven met de stroming. In het kristalheldere water kijk je soms wel honderd meter ver naar golvende groene algen en goudgele rotsen. Vaak is een extra overnachting nodig als je voor deze excursie kiest.

Let op: heb je last van hart- of longproblemen, heb je epilepsie of ben je zwanger, dan is deze excursie in verband met het koude water niet geschikt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Westman-eilanden | Riksja IJsland
bouwsteen

Pompeii op de Westman-eilanden

 • Westman-Eilanden
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 365,- per persoon (bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
IJsland vrouw voor Seljalandsfoss waterval
bouwsteen

Langs Seljalandsfoss naar Vík

 • Vík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 159,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snaefellsnes
bouwsteen

Snaefellsnes; erop of eronder

 • Snaefellsnes
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern