Naar boven

Geiser IJsland winterreis

Spuitende geisers en bevroren watervallen in IJsland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Golden Circle regio
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ IJslands bekendste highlights: Strokkur geiser en Gullfoss waterval

✓ Omzeil de grootste drukte doordat je vlakbij de highlights overnacht

✓ Ontspannen bij de Secret Lagoon

✓ Wandel door de kloof tussen de continenten

✓ Guesthouse met eigen badkamer mogelijk

✓ Voeg optionele excursies toe, zie onderaan
geiser ijsland
Decorative torn edge

Dag 1 – Reykjavik – Golden Circle

Je winter rondreis begint vandaag echt. De eerste stop? Je bepaalt het zelf, maar Thingvellir, een kloof tussen de Europese en Amerikaanse continentale plaat, is zeker een stop waard. Een must is wel een bezoek aan IJslands hoogst spuitende geiser Strokkur en één van de meest spectaculaire watervallen, Gullfoss. Je slaapplek is erg IJslands: eenvoudig, schoon en knus. Standaard deel je een badkamer met vier tot zes andere gasten. Liever geen toilet delen? Dan kunnen we ook een kamer met privébadkamer voor je reserveren.

Decorative torn edge

IJsland is mede bijzonder door de geothermische activiteit. Dit zie je door de watervallen, maar ook bij de geisers in IJsland. Elke tien minuten ontstaat er een grote waterbel op de monding, waarna deze geiser met een uitbarsting tot wel dertig meter warm water en stoom de lucht in spuit. Een voordeel -vooral in de winter- is dat er door deze geothermische activiteit ook verschillende thermale baden zijn. Blue Lagoon is heel bekend, maar wij reserveren een plek voor je in de Secret Lagoon. Dobber in het warme water en hoor hoe kleine geisers het warme water omhoog spuiten.

Decorative torn edge

Dag 2 – vertrek of verleng in de Golden Circle

Na een typisch IJslands ontbijt met Skyr en bessen verlaat je de Golden Circle. Als je er niet al geweest bent, stop dan zeker bij de Gullfoss-waterval. Vanaf de parkeerplaats sta je er binnen vijftien minuten. Bij iedere stap dichterbij hoor je de vallende watermassa steeds harder de zeventig meter diepe kloof in denderen. Tenminste, als hij niet bevroren is, want dat is in heel koude periodes mogelijk. Hoe dan ook, vanaf de verschillende uitzichtpunten heb je een fantastisch uitzicht op dit IJsland hoogtepunt.

Decorative torn edge

Terug op de parkeerplaats rijd je verder. Je kunt bijvoorbeeld door naar de Vatnajökull-gletsjer bij het Skaftafell-natuurpark of, als je een korte reis in IJsland hebt, ga naar de zwarte lavastranden bij Vik. Hier kun je samen met een gids de Solheimajökull-gletsjer op. Wil je meer tijd in de Golden Circle, blijf dan wat langer. Cross met een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer of spring met een droogpak het water in tussen de twee continenten bij Thingvellir. Kijk voor deze opties onderaan deze bouwsteen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Spuitende geisers en bevroren watervallen in IJsland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Witte sporen op de Langjokull-gletsjer

 • Reissom:
  € 285,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Gletsjer-excursie met gids van ongeveer 4 uur, waarvan 1 uur op de sneeuwscooter. 2 personen per scooter. Exclusief extra overnachting.

Als je je verblijf met een nacht verlengt, dan heb je tijd voor een wel heel bijzonder avontuur. Doe vandaag warme kleren aan want je gaat met een sneeuwscooter de Langjökull-gletsjer op. Rond het middaguur word je bij de Gullfoss-waterval opgehaald, waarna je naar de gletsjer wordt gebracht. Witte sporen vormen zich in het verse sneeuw terwijl je met een gids de op een na grootste gletsjer van IJsland verkent. De excursie duurt ongeveer vier uur. Een uur daarvan zit je op de sneeuwscooter en de rest gaat te voet.

Decorative torn edge
Variant
2

Watervallen en spuitende geisers - met eigen badkamer

 • Reissom:
  € 189,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting met eigen badkamer en ontbijt, entree Secret Lagoon

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. Ook nu verblijf je in een kleinschalig guesthouse. We gebruiken er meerdere in hetzelfde gebied. Alle andere services blijven hetzelfde.

Decorative torn edge
Variant
3

Snorkel tussen continenten

 • Reissom:
  € 199,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Snorkel-excursie van ongeveer 4 uur bij Silfra. Inclusief uitrusting. Exclusief extra overnachting.

Je twijfelt even maar dan spring je er toch in. Het water tussen de twee continentale platen van Thingvellir Nationaal Park is het hele jaar door rond de 4 graden, maar in je thermopak kun je je ontspannen laten meedrijven met de stroming. In het kristalheldere water kijk je soms wel honderd meter ver naar golvende groene algen en goudgele rotsen. Vaak is een extra overnachting nodig als je voor deze excursie kiest.

Let op: heb je last van hart- of longproblemen, heb je epilepsie of ben je zwanger, dan is deze excursie in verband met het koude water niet geschikt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Opwarmen na Noorderlicht excursie
bouwsteen

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 226,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vik bevroren landschap IJsland winter
bouwsteen

Vik’s winterwonderland

 • Vik en omgeving
 • 2 dagen, 1 nacht
 • € 247,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Gletsjerhike met pikhouweel en stijgijzers
bouwsteen

IJzers onder, de Vatnajökull-gletsjer op

 • Skaftafell
 • 3 dagen, 2 nachten
 • € 414,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern