Naar boven

Akureyri walvissen IJsland

Walvisstaarten bij Akureyri

bouwsteen

 • Reisschema:
  Akureyri en Dalvik
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 289,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen (zomermaanden)
 • Inclusief:
  walvistour en overnachting met ontbijt
✓ Walvissen spotten bij Dalvik of Husavik

✓ Geniet van het gezellige stadsleven in Akureyri

✓ Imposante waterval Godafoss

✓ Accommodatie met eigen badkamer mogelijk en optionele excursies, zie onderaan

✓ Upgrade mogelijk in hip hotel in de stad, met noorderlicht-wekservice
Decorative torn edge

Dag 1 – Walvisspotten IJsland, Akureyri

Stop je warme kleren bovenin je tas want je zult ze vandaag nodig hebben tijdens de walvistour. Na het ontbijt spring je in de auto en rijd je eerst langs waterval Godafoss. De waterval is niet bijzonder hoog, maar door de donkere rotsen, de kracht van de watermassa’s en de ovale vorm is het een natuurlijk kunstwerk. Daarna door naar de tweede stad van IJsland: Akureyri. Na het inchecken bij je guesthouse rijd je door naar het gemoedelijke vissersdorp Dalvik, een half uur verderop. Hier stap je aan boord van een zeilschip om op zoek te gaan naar walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Heel soms spot je de blauwe vinvis, de grootste van allemaal. Op de terugweg naar de kade gaat vaak de hengel uit voor een verser dan verse snack aan boord.

Decorative torn edge

Na deze bijzondere ervaring rijd je terug naar Akureyri. Het is buiten Reykjavik de enige plaats waar je veel restaurants, winkels en koffiebars bij elkaar vindt. Een leuke afwisseling na de lege kustroute. De huizen in Akureyri zijn veelal wit en okergeel geverfd en hebben rode en groene daken. De hooggelegen kerk biedt het mooiste uitzicht over het fjord. Een leuke plek voor een kop koffie en een taartje is de Bláa Kannan (blauwe ketel), een van de meest opvallende gebouwen in het centrum.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek uit Akureyri

Na een voedzaam ontbijt stap je de auto weer in en vervolg je je IJsland reis. Via de ringweg door Noordwest-IJsland reis je terug richting Reykjavik. Liever off the road? Reis dan terug via de Sprengisandur hooglandroute. Dwars door het binnenland, met kale vlaktes, reis je over gravel, gruis en grind. De reis is vrij lang, dus onderweg plannen we een overnachting voor je, in een fijn hotel. Krijg je na het spotten van de walvissen geen genoeg van wildlife? Reis dan via de ringweg naar Hvammstangi, in het westen. Dé plek om zeehonden te spotten. 

Decorative torn edge

Reizen in de winter?

Door de noordelijke ligging van IJsland wordt het laat licht en vroeg donker, dus de dagen zijn kort. Daar tegenover staat dat je grote kans hebt het flikkerende noorderlicht te zien. De watervallen zijn gedeeltelijk bevroren maar vormen zo de mooiste ijssculpturen en de warmwaterbronnen lijken nog intenser te stomen. Het is koud, zeker, maar tussendoor warm je op warme lagunes en wordt je tijdens een wandeling op de gletsjer vanzelf warm. Reizen in de winter is dan ook een anders dan anders ervaring die we zeker aanraden. We houden in je reisplan rekening met de winterse omstandigheden; je krijgt een stevige auto mee, we plannen hier en daar en extra nachtje in en natuurlijk de leukste excursies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Walvisstaarten bij Akureyri

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Walvisstaarten bij Akureyri - met eigen badkamer

 • Reissom:
  Vanaf € 274,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting met ontbijt, walvistour in groepsverband met Engelssprekende gids

Verblijf je liever in een accommodatie met een eigen badkamer? Kies dan voor deze variant. We maken in de regio gebruik van verschillende sfeervolle guesthouses en hotels. Alle andere services blijven hetzelfde.

Decorative torn edge
Variant
2

Walvisstaarten bij Akureyri - Special stay

 • Reissom:
  Vanaf € 436,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in onze special stay met ontbijt, walvistour in groepsverband met Engelssprekende gids

We hebben in Akureyri een fijn, modern ingericht hotel geselecteerd met een speciale noorderlicht-wekservice. Zo weet je zeker dat je dat niet gaat missen. Je hotel ligt centraal in het centrum en heeft een lounge waar je kunt ontspannen en een fijn terras (met vuurkorven en warme kleden). Ook wanneer je dit hotel kiest ga je op walvistour.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Landmannalaugar en het ruige binnenland

 • Sprengisandur hooglandroute
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Een ritje met IJslandse paarden

 • Saudárkrokúr
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snaefellsnes; erop of eronder
bouwsteen

Snaefellsnes; erop of eronder

 • Snaefellsnes
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern