Menu background

Naar boven

Landmannalaugar en het ruige binnenland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sprengisandur hooglandroute
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 207,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachting met ontbijt
✓ Verken de onbewoonde hooglanden in een 4x4

✓ Je ziet Aldeyjarfoss, een afgelegen basaltwaterval

✓ Wandel langs kleurrijke bergen in Landmannalaugar

✓ De route is ook andersom mogelijk, je rijdt dan van zuid naar noord
Decorative torn edge

Dag 1 – Sprengisandur hooglandroute naar Zuid-IJsland

Vraag de locals naar de weersverwachtingen en wegcondities, zodat je weet dat je veilig op pad gaat. De spectaculaire rally dwars door het leegste landschap van IJsland start in Mývatn. Maak eerst nog een fotostop bij de Godafoss waterval en ruil daarna het asfalt in voor gravel op de F26, Sprengisandur hooglandroute. Door het ongelijke wegdek trilt de jeep behoorlijk en moet je hard praten om elkaar te verstaan. Na een paar kilometer sla je een zijweg in naar Aldeyjarfoss, een bijzondere basaltwaterval. Kilometers lang volgt de weg een smal riviertje. Een zilver lint omgeven door diepgroen mos loopt als een levensader door dit verder bijna levenloze landschap. De Tungnafellsjökull is een mooie afwisseling in het zwarte landschap. Blauwe gletsjers, sneeuwvelden en begroeide bergen steken fel af tegen de in vele grijstinten opgebouwde wolkenlucht. Morgen meer kleur bij Landmannalaugar.

Decorative torn edge

In het binnenland zijn geen bruggen en je komt alleen dwars door het water aan de overkant. Zorg dat je een paar oude gympen bij je hebt, zodat je de oversteek kunt inspecteren. De kortste route is niet altijd de beste omdat bussen hier de bodem los gereden hebben. Als je twijfelt over de doorsteek, wacht dan tot er een andere bus of jeep langskomt. In de zomermaanden is er redelijk wat verkeer en in konvooi kun je dan de oversteek maken. Vanaf de laatste boerderij in het noorden tot aan de eerste boerderij in het zuiden is het zo’n 250 kilometer, waar je al snel zo’n 7 á 8 uur over doet. ’s Avonds regelen we een warm welkom in een eenvoudige hooglandaccommodatie. De kok bereidt typische IJslandse gerechten van lam of zalm. Ook kun je hier tanken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Landmannalaugar

Na een lekker ontbijtje vervolg je vandaag je route zuidwaarts naar de gekleurde rhyolietbergen van Landmannalaugar Nationaal Park. Een populaire hikingspot en een leuke plek om je benen te strekken. Je kunt wandelingen maken langs lavavelden en warmwaterbronnen terwijl je je vergaapt aan de prachtig gekleurde rotsen. Zet na Landmannalaugar koers richting de Golden Circle regio of de vulkaanroute aan de zuidkust.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Landmannalaugar en het ruige binnenland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Hike met gids door Landmannalaugar

 • Reissom:
  € {57459},- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in hooglandhotel inclusief ontbijt, route kaart, wandeling met gids

Een hike door het Landmannalaugar-gebied mag eigenlijk niet ontbreken vandaag, wanneer je hier toch ‘langs’ rijdt. Landmannalaugar is een dal in het binnenland van IJsland, niet ver van de Hekla-vulkaan en staat met name bekend om de kleurrijke ryolietbergen. Hoe ver je kijkt zie je de gele, rode, bruine en grijsgroene bergen om je heen. Schijnt de zon erop, dan lichten de bergen op. En je ziet niet alleen bergen om je heen, je vindt hier ook lavavelden. Het meest indrukwekkende lavaveld is Laugahraun. Men zegt dat in de gestolde lava wezens als trollen en elfjes verborgen zitten. En aan de voet van het lavaveld vind je hete en koude bronnen. De hete bronnen komen uit in een beek; prima badderen. Je gaat met een gids op pad om dit prachtige gebied te verkennen. Het meeting point is op ongeveer een uur rijden van je hotel waar je vannacht hebt overnacht. De wandeling duurt ongeveer vier uur – daarna heb je nog voldoende tijd om verder te rijden naar bijvoorbeeld Reykjavik.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Golden Circle: schatkist van IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Langs Seljalandsfoss naar Vík

 • Vík
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 143,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Stomende baden in Mývatn

 • Mývatn en omgeving
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 352,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Walvisstaarten bij Akureyri

 • Akureyri en Dalvik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 258,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern