Menu background

Naar boven

Autohuurvoorwaarden

Rijbewijs en leeftijd voor IJsland autohuur

De minimale leeftijd om een auto te huren in IJsland is 20 jaar voor de type auto’s die op onze website te vinden zijn. Er zijn een aantal grote SUV’s waarbij de minimum leeftijd 23 jaar is, maar deze plannen wij over het algemeen niet in. Ook dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig Europees rijbewijs.

Medebestuurders

Indien je bij ons een auto huurt dan is de eerste bestuurder in de prijs inbegrepen. Een tweede bestuurder kan ter plaatse bijgeschreven worden op het contract. De toeslag hiervoor verschilt per maatschappij en zodra we een auto in optie zetten kunnen we je de precieze kosten laten weten. Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld en moeten met rijbewijs aanwezig zijn bij het ophalen van de auto.

Legitimatie

Voor het huren van een auto in IJsland dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs en creditcard op naam van de hoofdbestuurder.

Huurperiode

De minimale huurperiode is 1 dag. Bij de huur wordt 1 dag beschouwd als een periode van 24 uur (etmaal), met inachtneming van de genoemde tijden waartussen u de auto kunt ophalen dan wel afleveren.

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Bij het ophalen van de auto is een creditcard met pincode op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van uw creditcard afgeschreven. Elektronische creditcards worden niet geaccepteerd.

One way kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde one way fee wanneer je de huurauto inlevert op een andere plaats dan waar je hem opgehaald hebt. Een indicatie van deze kosten zijn: ISK 4.500 van Reykjavik naar Keflavik; kosteloos van Keflavik naar Reykjavik; overige ISK 18.000.

Brandstof

Je dient de auto in te leveren met de benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ‘vol-vol’. Wanneer je de auto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht.

Eigen risico

Wanneer je een auto via ons huurt is het eigen risico volledig afgekocht. Je hoeft dit ter plaatse dus niet extra af te kopen of extra verzekeringen af te sluiten. Wel kan het zijn dat als je schade rijdt de kosten eerst van je credit card wordt afgeschreven en dit bedrag ontvang je achteraf van ons terug. Bewaar hiervoor wel goed alle afschriften en bonnen die je krijgt.

Ophalen huurauto

Bij het ophalen van de huurauto is het verstandig om de auto te checken op schades die niet op het contract staan aangetekend. Alle extra’s, lokale belastingen, one way charge, toeslagen jonge en extra chauffeurs, buiten kantooruren toeslag, kinderzitjes etc. dienen allen ter plaatse te worden voldaan. Bij het ophalen van de auto dienen alle bestuurders een geldig rijbewijs en paspoort te kunnen overleggen. Daarnaast is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

Inleveren van de huurauto

Op de huuroverkomst staat aangegeven op welk tijdstip en plaats de auto aan het einde van de huurperiode weer ingeleverd moet worden. Je dient de auto altijd onbeschadigd en schoon in te leveren. Let erop dat je de auto bij dezelfde verhuurmaatschappij inlevert als waar je deze hebt opgehaald.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. De toeslag verschilt per maatschappij en zodra we een auto in optie zetten kunnen we je de precieze kosten laten weten. Deze kunnen we vooraf voor je reserveren, maar het bedrag moet je ter plaatse betalen. De leeftijd en/of het gewicht van het kind dient door gegeven te worden ten tijde van reserveren.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

background-pattern