Naar boven

Winter bouwstenen IJsland

Individuele IJsland bouwstenen in de winter

IJsland in de winter is een compleet andere wereld en niet te vergelijken met de zomer. Je kan dus met gemak twee seizoenen naar IJsland, zonder het gevoel te hebben er al eens geweest te zijn. En daar horen dan ook twee verschillende bouwsteenprogramma’s bij, geheel afgestemd op het seizoen. Kies hieronder de winterbouwstenen die bij je passen, wij verbinden ze met een passende huurauto die we apart voor je berekenen. Heb je vragen? Bel of mail dan onze ervaren IJsland-specialisten Tessa en Marloes : ze helpen je graag verder op weg.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Waarom je IJsland in de winter moet bezoeken

Laagseizoen in IJsland

Als je IJsland in de winter bezoekt reis je buiten het echte hoogseizoen. De maanden oktober tot en met april zijn dan ook een stuk rustiger. Met wat geluk sta je ’s winters nagenoeg alleen bij een van de mooiste hoogtepunten van IJsland in plaats van met veel andere toeristen. Naast minder toeristen zijn de prijzen voor accommodaties, excursies en autohuur ook een stuk aangenamer in de winter.

IJsland-activiteiten in de winter

Uiteraard zijn er ’s winters andere activiteiten mogelijk dan ’s zomers. Zo is een van de bekendste activiteiten in IJsland het spotten van het Noorderlicht. ’s Winters is de kans op het spotten van de Aurora Borealis een stuk groter dan in de zomer. Dit is dus zeker een van de voordelen van reizen in de winter.

Noorderlicht rondreis IJsland
Waterval in IJsland winter

Daarnaast is het landschap in de winter betoverend mooi. Immense sneeuwlandschappen en bevroren watervallen zijn zeker een hoogtepunt als je IJsland bezoekt in de wintermaanden. Deze fotogenieke plekken mag je dan ook zeker niet overslaan. Daarnaast ook niet te vergeten de prachtige ijsgrotten en gletsjerwandelingen die je kan maken in de winter. Uiteraard zijn deze wandelingen ook in de zomer te maken, maar ’s winters is wel de ultieme belevenis.Tot

Gek op orka’s? Ook dan is IJsland in de winter de juiste bestemming. Aangezien de haring de noordkant van het schiereiland Snaefellsnes gekozen heeft als overwinteringsgebied, biedt dit jou de kans een groep orka’s te spotten! Tot slot mag je in de winter de natuurlijke warmwaterbronnen die IJsland rijk is niet overslaan. Er zijn dus zeker genoeg redenen om IJsland in de winter te bezoeken.

Fotograferen in IJsland

Het voordeel van IJsland in de winter is dat de zon de hele dag laag staat. Voor liefhebbers van fotografie de kans om de hele dag mooie ‘golden-hour’ plaatjes te schieten. Daarnaast is de kans op het vastleggen van het Noorderlicht tussen oktober en maart het grootst. Lees meer over het fotograferen van het Noorderlicht op onze reisblog.

background-pattern