Winter bouwstenen IJsland

Individuele IJsland bouwstenen in de winter

IJsland in de winter is een compleet andere wereld en niet te vergelijken met de zomer. Je kan dus met gemak twee seizoenen naar IJsland, zonder het gevoel te hebben er al eens geweest te zijn. En daar horen dan ook twee verschillende bouwsteenprogramma’s bij, geheel afgestemd op het seizoen. Kies hieronder de winterbouwstenen die bij je passen, wij verbinden ze met een passende huurauto die we apart voor je berekenen. Heb je vragen? Bel of mail dan onze ervaren IJsland-specialisten Tessa en Marloes : ze helpen je graag verder op weg.

Speciale winterreizen voor de ijzigste IJsland ervaring
Je reist individueel met eigen huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3
1

Flits, het Noorderlicht!

 • Reisschema:
  Reykjavik
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 240,- p.p. bij 2 personen

Begin of eindig je reis in de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. In deze gezellige stad loop je in de wintermaanden vaak door de sneeuw, wat Reykjavik nog meer sfeer geeft. Deze donkere maanden zijn ook de beste tijd om het noorderlicht te zien. Voor een net even andere ervaring raden wij de aurora-noorderlichtcruise aan: aan de horizon zie je de lichten van de stad en boven je de flarden groen, paars en rood van het natuurfenomeen.

Bekijk deze bouwsteen
2

Bevroren watervallen en spuitende geisers

 • Reisschema:
  Golden Circle regio
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 123,- p.p. bij 2 personen

De bekendste highlights van IJsland liggen in de zogenaamde ‘Golden Circle’. Hier zie je onder andere de imposante Gullfoss-waterval stromen en de Strokkur-geiser uitbarsten. De beste manier om deze te bekijken is door er ook dichtbij te slapen, zo bezoek je deze plekken als andere reizigers nog vanuit Reykjavik moeten vertrekken. In de winter zijn de dagen korter, vroeg opstaan of laat gaan slapen voor de mooiste foto’s is dus niet nodig.

3

Vik’s winterwonderland

 • Reisschema:
  Vik en omgeving
 • Reisduur:
  2 dagen, 1 nacht
 • Reissom:
  € 269,- p.p. bij 2 personen

Het zuiden van IJsland bestaat uit gletsjers, bevroren watervallen, vulkanen en ruige lavastranden. In de winter zijn de tinten enorm contrasterend. Witte ijspegels en zwarte lavastranden, je kan er een beeld bij vormen. Met deze bouwsteen beleef je het gebied rond Vik. Onderweg hier naartoe passeer je bij de Skógafoss en Seljalandsfoss-watervallen. Je staat ernaast, eronder en zelfs erachter, wat een ruigheid. Hoogtepunt en inclusief in deze bouwsteen: de gletsjerhike over de Solheimajökull-gletsjer. IJzers onder en camera mee. Dit is met recht onze winterwonder-bouwsteen.

4

IJzers onder, gletsjer op

 • Reisschema:
  Vik en omgeving
 • Reisduur:
  3 dagen, 2 nachten
 • Reissom:
  € 356,- p.p. bij 2 personen

De ijzigste bouwsteen die we hebben. Slijt de zolen van je schoenen op de vele wandelpaden in het Skaftafell-natuurpark. En inclusief is de gletsjerhike over de Vatnajökull, uiteraard samen met een ervaren gids. Bind de stijgijzers onder en neem de pikhouweel in de hand. Met het krakende ijs onder je en een panoramisch uitzicht over de witte gletsjer loop je langs metersdiepe blauwe gleuven. En wat afbrokkelt van de gletsjer, beland in het Jökulsárlón gletsjermeer. Een glinstering in het oog en je rijd er vanaf je slaapplek zo naartoe.

5

Wildlife in orkabaai

 • Reisschema:
  Snaeffelness
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen

De meeste reizigers blijven aan de zuidkust van IJsland. Maar helemaal niet zo ver van Reykjavik, ten noordwesten, ligt Snaeffelsness-schiereiland. Je vindt hier ruige lavagrotten en een uitgestorven vulkaan, wandelen kun je hier naar hartelust. Maar in de winter kom je hier vooral voor de grote scholen orka’s, oftewel killer whales, die tijdens deze maanden zich aan de noordkust van het schiereiland te goed doen aan wilde haring: een echt feestmaal voor deze zeezoogdieren. Zo’n orka-bootsafari, die regelen we voor je.