Menu background

Naar boven

Seljalandfoss in de winter | Vik | Riksja IJsland

Vik’s winterwonderland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Vik en omgeving
 • Reisduur:
  2 dagen, 1 nacht
 • Reissom:
  € 238,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt
✓ Slapen aan de lavastranden van Vik

✓ Bezoek onderweg naar Vik de nu gedeeltelijk bevroren waterval Seljalandfoss

✓ Sta aan de voet van de Skogafoss waterval met grote ijspegels en veel opgehoopt sneeuw

✓ Met een ervaren gids maak je een hike over de Sólheimajökull-gletsjer

✓ Extra nacht mogelijk voor een wandeling naar het bekende vliegtuigwrak

✓ Het comfort van je guesthouse aanpassen zoals jij het wil
Vik bevroren landschap IJsland winter
Decorative torn edge

Dag 1 – Je stapt in je huurauto onderweg naar Vik

Vanochtend vertrek je hoogstwaarschijnlijk vanuit de Golden Circle naar het zuidoosten. Eerst zuidwaarts naar de hoofdweg 1, daarna langs de kust naar het oosten. De vallei waar je doorheen rijdt is ongeveer 900 jaar geleden bedolven onder het puin toen de vulkaan Hekla uitbarstte. Interessant is het bezoekerscentrum waar die geschiedenis weer tot leven komt. Liever in het echt bekijken? Rijd dan naar de uitgegraven vikingboerderij waar je ook een replica kunt bekijken.

Ongeveer een uur voordat je bij Vik aankomt rijd je lang de Seljalandfoss-waterval. Dit is een van de bekendste watervallen van IJsland en wel 65 meter hoog. Heel tof hier, je loopt via het pad achter de waterval langs. Het water blijft stromen, en door de lage temperaturen ontstaan er ijspegels. Even opwarmen in de auto en een klein stukje door naar de Skógafoss-waterval. Nog een fotogeniek wonder, je voelt je maar klein als je zo dicht bij de bulderende waterval staat.

Je slaapt in het dorpje Vik en deelt je badkamer met andere reizigers (als die er zijn). Je bent hierin uiteraard vrij om het comfort wat op te krikken naar een eigen toilet. Dan reserveren we dat voor je.

Decorative torn edge

Dag 2 – Sólheimajökull-gletsjerhike, vertrek Vik

Maak je op voor een actieve dag op de Sólheimajökull-gletsjer. Zorg voor laagjes kleding, zodat je warm blijft en een laag kan verwijderen tijdens het klauteren. Op het ontmoetingspunt ontmoet je je ervaren gids en mede avonturiers. Eerst een goede uitleg (want lopen op een gletsjer gaat niet helemaal zonder gevaar) en dan gaan de ijzers onder. Behendig loop je langs metersdiepe spelonken en speur je naar ijssculpturen in verschillende kleuren. Wel duizend tinten grijs, wit, blauw en natuurlijk doorzichtig ijs ga je vandaag zien. Kijk ook goed naar de verschillende lagen in het ijs en de kans is groot dat je zelfs naar het as van de Eyjafjallajökul vulkaanuitbarsting van 2010 kijkt.

Terug in de auto zet je de verwarming aan. Even opwarmen voor je volgende IJsland-beleving. Maak een stop bij de zwarte lavastranden van Vik. De basaltrotsen lijken handgemaakt door de symmetrische vormen en vanuit de zee steken rotsen hoog de lucht in.

Zit je IJsland-reis er al bijna op, reis dan terug naar Keflavik en sluit je dag af in de stomende baden van de Blue Lagoon. Heb je de tijd en wil je meer van IJsland zien? Rijd dan door naar het Skaftafell-natuurpark waar je op de vele wandelpaden de zolen van je schoenen kunt lopen.

Decorative torn edge

Een extra dag voor het DC-3-vliegtuigwrak?

In 1973 maakte een DC-3-vliegtuig een noodlanding (gelukkig heeft iedereen het overleefd) en sindsdien ligt op het strand bij Sólheimasandur het vliegtuigwrak. Een bekende plek voor foto’s en in 2012 is ook ‘Wie is de mol’ hier gestart. Om er te komen moet je een 4 km lange hike maken. Wil je dit echt zien, dan is het aan te raden om een extra nacht in Vik in te plannen. De dagen zijn in de winter kort, het weer kan elk moment omslaan en de bewegwijzering is wat matig.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vik’s winterwonderland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Rondje IJsland - IJs bij Skaftafell
Gletsjerhike bevroren watervallen
Gletsjerhike met pikhouweel en stijgijzers
Variant
1

Bekijk een ijsgrot van binnen

 • Reissom:
  € 203,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  entree ijsgrot, inclusief vervoer er naar toe, gids en warme kleding

Wil je graag een gletsjer van binnen zien? Dat kan en dan plannen we deze excursie voor je in. Met een super jeep rijd je vanuit Vik naar één van de 13 gletsjers die hier liggen; dit ritje duurt ongeveer drie kwartier. Eenmaal aankomen bij de gletsjer is het tijd om je uitrusting op en aan te doen: helm, hoofdlamp en stijgijzers), waarna je de gletsjer in gaat en de ijsgrot van binnen ziet. De grot is ongeveer 800 jaar oud en om je heen zie je zwart, wit en blauw ijs. We plannen deze excursie voor je in op de dag dat je van de Golden Circle naar Vik rijdt. De excursie begint om half 1 en duurt ongeveer 3 uur.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Opwarmen na Noorderlicht excursie
bouwsteen

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 239,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Spuitende geisers en bevroren watervallen in IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Gletsjerhike met pikhouweel en stijgijzers
bouwsteen

IJzers onder, de Vatnajökull-gletsjer op

 • Skaftafell
 • 3 dagen, 2 nachten
 • € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern