Naar boven

Reykjavik in de winter met Noorderlicht

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Reykjavik
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 226,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontspannen begin van je IJsland reis

✓ Al wandelend ontdek je de leukste plekken van vikingsstad Reykjavik

✓ Overnachtingen in centraal gelegen en modern hotel

✓ Optionele excursies mogelijk, zie onderaan deze bouwsteen
Opwarmen na Noorderlicht excursie
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Reykjavik

Over de Noordzee vlieg je naar het bijzondere IJsland midden in de oceaan. Vanuit het vliegtuig zie je bij aankomst de wegen al liggen waarover jij straks dit natuureiland gaat ontdekken. Eenmaal geland stap je met de bagage de aankomstterminal uit. Afhankelijk van wat je wilt haal je gelijk de huurauto op of koop je een ticket voor de flybus (dit ticket kun je ook al van tevoren online regelen). In ongeveer één uur reis je langs rotsen en lavavelden naar je hotel in hartje Reykjavik.

Decorative torn edge

Reykjavik is – by far – de grootste stad van IJsland, maar ter vergelijking is het net zo groot als een stad zoals Maastricht. Daarnaast is Reykjavik, met trendy restaurants, jonge mensen en moderne gebouwen net zo eigenzinnig en levendig. In de winter is het al vroeg donker en heb je van november tot maart al snel een kerstgevoel. Tip: in Laugavegur Street vind je veel gezellige restaurants. Bij Íslenski Barinn kun je je wagen aan lokale specialiteiten als schapenkop, walvis en rendier. Natuurlijk mag daarbij ook de Brennivin schnaps niet ontbreken.

Decorative torn edge

Dag 2 – ‘insiders’ wandelroute Reykjavik, vertrek

Na een goede nachtrust en het ontbijt trek je je wandelschoenen aan en begin je aan de wandelroute. Deze gaat langs de plekken waar de IJslanders graag zelf komen en natuurlijk ontbreken ook de highlights niet. Struin door straten vol gekleurde huizen naar Hallgrímskirkja. Deze design kerk steekt als een omgekeerde ijspegel bijna 75 meter boven de huizen uit. Het uitzichtpunt bovenin de toren is de beste fotolocatie van Reykjavik. In de oude haven zie je hoe Vikingen de dagvangst binnen halen en in het Vikin-Maritime museum leer je over de eerste nederzettingen van de Vikingen

Decorative torn edge

Terug in je hotel haal je de bagage op en rijd je Reykjavik uit. Spannend, want nu begint je IJsland-rondreis door het binnenland pas echt! De meeste mensen beginnen hun self-drive met de bekendste regenboogwaterval en geiser van IJsland met de bouwsteen ‘Bevroren watervallen en spuitende geisers’. Wil je de kans om het Noorderlicht te zien vergroten, blijf dan een extra nacht in Reykjavik en ga op een Aurora-noorderlichtcruise (zie hieronder).

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

vikingsstad noorderlicht
Variant
1

Aurora-cruise, noorderlicht-garantie

 • Reissom:
  € 139,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Noorderlicht cruise met noorderlicht-garantie*

De wintermaanden zijn ideaal om het noorderlicht te zien: de nachten zijn lekker lang. Extra bijzonder zie je dit al varend voor de kust. In de oude haven stap je op een boot met een café om op te warmen tussen het zoeken door. Je hoort opwinding en ineens zie je boven je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlichtspektakel!

Onze noorderlicht-garantie: het weer in IJsland kan zo omslaan waardoor je bij een bewolkte avond toch kans hebt op het zien van het noorderlicht. Heb je toch echt pech en is het licht niet te zien, dan ontvang je een voucher waarbij je op een ander moment nog een keer mee mag

Decorative torn edge
Variant
2

Winters walvisspotten vanuit Reykjavik

 • Reissom:
  € 119,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Walvisspotten met Engelstalige uitleg

Zelfs in de winter kun je walvissen zien vanuit Reykjavik. Je hebt er wel een extra nacht voor nodig (niet inclusief), maar als je maar een korte reis door IJsland maakt is het eigenlijk wel een must. Op een traditionele vissersboot ga je met een ervaren gids op ’jacht’ naar walvisstaarten en sproeiers voor de kust. Na ongeveer drie uur turen ben je terug in Reykjavik en is het fijn uitzoeken van de mooiste foto’s in een van de gezellige koffietentjes.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

geiser ijsland
bouwsteen

Spuitende geisers en bevroren watervallen in IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vik bevroren landschap IJsland winter
bouwsteen

Vik’s winterwonderland

 • Vik en omgeving
 • 2 dagen, 1 nacht
 • € 247,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern