Menu background

Naar boven

Snaefellsnes orka's en Noorderlicht

Orka spotten in IJsland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Snaeffelness
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • reissom:
  € 228,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Overnachtingen met ontbijt, orka bootsafari
✓ Inclusief bootsafari op zoek naar orka's en walvissen

✓ Kans op het zien van het Noorderlicht

✓ Kies zelf je comfortniveau, eigen sanitair boeken we gemakkelijk voor je bij

✓ Optioneel bij te boeken excursie: zie IJsland van binnenuit in een vulkaan
Orka spotten IJsland
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Snaeffelsness

Vanuit Reykjavik is het ongeveer drie uur rijden naar de noordkust van Snaeffelsness. Kom je vanuit de noordelijke stad Akureyri, dan zit je ongeveer het dubbele achter het stuur. Snaeffell wordt niet door veel reizigers bezocht en dat is best vreemd. Het golvende landschap is totaal anders dan het ruige binnenland en je kunt de zolen van je wandelschoenen verslijten op de vele wandelpaden langs de kust. Als je wilt, kun je zelfs IJsland van binnen zien in een lavagrot (kies zelf of je deze excursie aan je reis wil toevoegen). In de winter komen grote troepen orka’s langs de kust en wij zorgen ervoor dat je een orka van dichtbij kunt gaan zien. Aan het einde van de middag kom je aan bij een knus guesthouse waar je je gelijk thuis voelt. De badkamer deel je met andere reizigers. Als je liever een eigen toilet wil, dan kunnen we dat ook hier voor je regelen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Spot een orka in IJsland

Kleed je weer warm aan vandaag, want je zult vooral veel buiten zijn. Vanuit je guesthouse rijd je naar de ontmoetingsplek aan de kust. Na wat uitleg over de komende uren stap je de boot op. Muts op en sjaal om, want op zee voelt het met de wind gelijk een paar graden kouder. Ben je snel zeeziek, neem dan voor de zekerheid alvast een pil in. Deze ongemakken zijn het wel waard, want in de wintermaanden jagen grote troepen orka’s op de haringen die in de fjorden samen komen. Al schommelend op zee is het een kunst om ze met je camera te vangen. Uiteraard weet de bemanning waar ze op moeten letten om een orka te spotten. En dan, opeens … water spuit boven het wateroppervlak omhoog, en de eerste vin is zichtbaar. Dit zijn gigantische zoogdieren, en niet zomaar te spotten.

Na ongeveer tweeënhalf uur ben je terug in de haven en trek je weer je eigen plan. Door de ligging is Snaeffelness ook ideaal voor het spotten van het noorderlicht. Hou het weerbericht dan ook goed in de gaten en maak bij helder weer in het donker een spannende wandeling, vol verwachting.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Snaeffelsness

Wie weet heb je tijdens je verblijf op Snaeffelsness gelijk drie hoogtepunten beleefd: orka’s, walvissen en het bijzondere noorderlicht. Krijg je er geen genoeg van en houd je van wandelingen langs de kliffenkust of wil je een lavagrot in, dan kun je het verblijf hier natuurlijk ook verlengen. Is dit het einde van je IJslandreis dan rijd je in ongeveer drieënhalf uur naar Keflavik en plannen we een laatste nacht in. Dichtbij Keflavik ligt de bekende Blue Lagoon. Deze warmwaterbaden hebben een mysterieus, melkachtig blauw water. Perfect om in te ontspannen voordat je de volgende ochtend het vliegtuig instapt terug naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Orka spotten in IJsland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Opwarmen na Noorderlicht excursie
bouwsteen

Flits, het Noorderlicht in IJsland!

 • Reykjavik
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 239,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Spuitende geisers en bevroren watervallen in IJsland

 • Golden Circle regio
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern