Reizen met kinderen

Individuele familie rondreizen

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis IJsland met kinderen

Maak een rondreis door IJsland met je kinderen: of je nu kleine kinderen hebt of tieners. IJsland is geschikt voor het hele gezin. Jong en oud zal zich verbazen over de watervallen die tientallen meters naar beneden storten en geisers die water de lucht in spuwen. Spot orka’s en ontdek de vulkanenroute. Wij passen de route, het reistempo en de slaapplekken aan op de samenstelling van jouw gezin.

IJsland met kinderen

Familiereis IJsland

Speciaal voor onze reizigers met kinderen: de rondreis Cool IJsland. De reisafstanden zijn kort, je overnacht in cottages én je ziet alle highlights. Met deze 9-daagse rondreis verken je het zuidelijke IJsland. Een rondreis vól met spuitende geisers, enorme watervallen, de grootste gletsjer van Europa en daarna bijkomen in een hot pool. Omdat je met deze familiereis alleen Zuid-IJsland verkent kun je deze rondreis in elke vakantie maken. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden wat drukker is in IJsland en dat de wegen in de wintermaanden wat slechter begaanbaar kunnen zijn.

Zo reis je door IJsland met kinderen

Wanneer je met het gezin een rondreis door IJsland maakt, reis je per huurauto. Je kunt kiezen voor een gewone gezinsauto of een 4×4 auto, afhankelijk van de route die jullie afleggen en de periode waarin jullie reizen. Wil je in de zomerperiode door het binnenland rijden? Dan heb je een 4×4 auto nodig. Met kleine kinderen raden we dit niet aan. Onderweg heb je weinig faciliteiten en de wegen zijn ruig. Een ruime gezinsauto is dan voldoende.

Reisperiode

De kans is groot dat je met het gezin in de zomer naar IJsland gaat. Dit is ook de beste periode om met kinderen naar IJsland te reizen. De temperaturen zijn aangenaam en de wegen zijn goed begaanbaar. In de mei- of herfstvakantie kun je ook kiezen voor onze korte IJsland rondreizen. Het is dan aan te raden om alleen een rondje in het zuiden te maken. De overige wegen zijn niet altijd goed begaanbaar in deze periode.

Zit je nog niet vast aan de schoolvakanties? Dan reis je het beste in mei, juni, september of begin oktober. De prijzen liggen dan een stukje lager dan in de zomer, het is er minder druk dan tijdens de schoolvakanties en je hebt vaak nog redelijk weer.

Slaapplekken

Als jullie in de zomer reizen zullen jullie zeker niet de enigen zijn. De maanden juni, juli en augustus zijn populaire maanden en het aantal slaapplekken is beperkt. In deze maanden worden scholen en boerderijen omgebouwd tot tijdelijke hotels. Dit betekent dat je vaak geen eigen toilet en douche zult hebben en de slaapplekken vaak ook niet over familiekamers beschikken. In dat geval slaap je in twee kamers direct naast elkaar. Reis je met een baby dan is het aan te raden om zelf een campingbedje (of tentje) mee te nemen.

IJsland met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast IJsland bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family