Meteora rondreis Griekenland

Magisch Meteora

bouwsteen

 • Reisschema:
  Meteora
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachtingen met ontbijt, hike naar klooster Agia Triada via handige app
✓ Een plek voor op je bucketlist
✓ Eeuwenoude kloosters op metershoge rotsformaties
✓ Beschermd door Unesco en uniek over de hele wereld
✓ Slaap in een karakteristiek hotel met uitzicht op de bergen
✓ Hike naar klooster Agia Triada met onze handige app
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Kastraki, vlakbij Meteora

Wil je niet heen en weer via Delphi reizen, dan is het eiland Evia een leuke afwisseling. Evia is erg populair onder Atheners, maar nog minder ontdekt door andere toeristen. Vanaf Agiokampos in het noorden gaat er een paar keer per dag een ferry richting Glifa op het vasteland. In een half uur ben je met je huurauto aan de overkant en vervolg je je reis. De totale rit duurt ongeveer 4,5 uur. Plan je ferryreis van tevoren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Net voordat je het dorp Kastraki binnen rijdt, doemen de immens hoge rotsen met kloosters op. Je staat aan de voet van dit wereldwonder. Niet ver daarvandaan slaap je in een karakteristiek hotel met houten balkons en een fijne tuin. Hier is het heerlijk zitten met uitzicht op de bergen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Meteora, hike & kloosterbezoek

Tijd om de kloosters op de toppen van de mysterieuze, donkergrijze rotsen te bewonderen. Vroeger waren de kloosters alleen te bereiken via een katrol en werd je omhoog gehezen. Hoewel dat avontuurlijk klinkt, kun je tegenwoordig gelukkig behoorlijk ver komen met de auto. De meeste kloosters zijn verder te voet te bereiken via trappen. De vlakte van Meteora was vroeger een binnenzee. Door eeuwenlange wind- en watererosie is deze indrukwekkende natuur ontstaan. In hoogtijdagen ontstonden er vaak gemeenschappen van monniken in kloosters die compleet afgezonderd waren. Nog steeds worden een aantal van de kloosters bewoond. Bezoekers uit de hele wereld komen samen om te bidden en mediteren.

Decorative torn edge

Zes van de oorspronkelijk 23 kloosters zijn nog in goede staat gebleven en te bezoeken. Zoals de naam Mega Metéoron, ofwel The Great, al doet vermoeden is dit het grootste, oudste en hoogstgelegen klooster (623 meter). Via onze handige app ga je te voet naar het klooster Agia Triada. Met dalingen en stijgingen van maximaal 500 meter leg je de route van negen kilometer in ongeveer drie uur af. Van bovenop de rotsen heb je een overweldigend uitzicht over de gehele vlakte en kun je de andere kloosters goed bewonderen.

’s Avonds plof je neer op het terras van je hotel of loop je gemakkelijk naar een nabij gelegen restaurant. Of eet wat later, net zoals de Grieken doen, en geniet van Meteora bij zonsondergang.

Decorative torn edge

Dag 3 – doorreis vanuit Meteora

Aan al het moois komt een einde. In ongeveer vier uur reis je verder richting Delphi of in zo’n vijf uur naar Athene. Je hebt de hele dag de tijd, dus doe vooral rustig aan en stop onderweg bij traditionele taverna’s voor een hapje en een drankje. Vanuit Athene vertrekken ferry’s naar de Cycladen. Witte huisjes met blauwe luiken en bloeiende bougainvilles wachten je op. De mooiste stranden vind je op Naxos, een eeuwenoud klooster op Amorgos en Santorini staat bekend om z’n spectaculaire kliffen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Griekse kookworkshop Galaxidi
bouwsteen

Mythisch koken bij Delphi

 • Galaxidi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 158,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Grieks begin in oud Athene

 • Athene
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 191,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Evia – tussen de locals

 • Evia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge