Trolltunga | Riksja Noorwegen

Expeditie Trolltunga

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hardangerfjord -Trolltunga
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Inclusief:
  Trolltunga hike met overnachting in expeditietent inclusief ontbijt en diner
 • Reissom:
  € 575,- p.p. bij 2 personen
✓ Hike met gids naar de iconische Trolltunga rots
✓ Unieke overnachting in comfortabele expeditietent
✓ Vermijd de massa's
✓ Diner en ontbijt inbegrepen tijdens wandeltocht
✓ Je moet minimaal 15 jaar en goed fit zijn voor deze bouwsteen
Trolltunga | Riksja Noorwegen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Hardangerfjord

De Hardangerfjord is een lang en vrij smal fjord. Bijzonder hier is de appel-, pruim en kersteelt; zover je kijkt zie je boomgaarden. En reis je in de lente, dan zijn de bergen langs de fjord wit gekleurd van de bloesem. Je hotel ligt aan de fjord en heeft sfeervolle kamers. Wat ons betreft een goede uitvalsbasis om de fjord en de omgeving te verkennen. En om de beroemde cider te proeven. Vanaf het terras en een groot deel van de kamers heb je een mooi uitzicht over de fjord. In het restaurant kun je genieten van een uitgebreide keuze aan lokale producten. Vandaag is het verstandig alvast je rugzak in te pakken voor de tocht naar Trolltunga. Vergeet niet water- en winddichte kleding mee te nemen, want het weer is onvoorspelbaar. Diner en ontbijt worden tijdens de tocht door de gids verzorgd, maar je moet zelf voor twee lunchpakketjes zorgen. Op tijd naar bed zodat je fit aan de wandeling kunt beginnen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Hike naar Trolltunga

Trolltunga, ofwel de trollentong, is een van de meest fotogenieke rotsformaties van Noorwegen. De wandeltocht ernaartoe is behoorlijk pittig en niet voor iedereen weggelegd. Heen en terug is het 23 km wandelen, met een klim van circa 1000 meter. Het is in principe mogelijk om het in een dag te doen, maar wij plannen de tocht met gids inclusief een overnachting in een comfortabele expeditietent boven op het plateau. Op die manier is het een stuk minder vermoeiend en vermijd je de piekdrukte bij het uitzichtpunt. Het kan namelijk voorkomen dat je hier anders ruim een uur in de rij staat om een foto van jezelf op de rots te kunnen maken. Eind van de ochtend ontmoet je de gids, krijg je je wandelstokken uitgereikt en ga je van start. De wandeling begint met een steil gedeelte door een groen dal, maar naarmate je hoger komt, neemt het aantal bomen af en wordt de route steeds vlakker. Bovenop het plateau is de natuur rotsachtig en ruig. Houd er rekening mee dat er hier zelfs in juli en augustus nog sneeuw kan liggen, dus neem extra warme (thermo)kleding mee voor de zekerheid.

Decorative torn edge

Na een wandeling van circa vier uur kom je aan bij de expeditietent waar je overnacht. Hier kun je met een kop koffie of thee even opwarmen bij de houtkachel. Vanaf hier is het nog circa drie kwartier wandelen naar Trolltunga, waar je op je gemak foto’s kunt nemen en kunt genieten van de zonsondergang. Terug bij de tent is het tijd voor het diner. De rendierstoofpot kunnen wij van harte aanraden. Eet je vegetarisch, geef dat dan voor aanvang van de tocht aan, dan houden ze hier rekening mee. Op een paar minuten lopen van het kamp op de rand van het plateau staat een ECO toilet. Zo’n mooi uitzicht heb je vanaf de wc waarschijnlijk nog nooit gehad!  Wie het aandurft kan nog even een plons nemen in het ijskoude water in een van de bergmeertjes rondom het kamp. Er zijn twee tenten en in iedere tent kunnen maximaal 6 expeditieleden slapen. Zodra de zon helemaal onder is, stralen de sterren je bij helder weer tegemoet door het koepelvormige, doorzichtige dak. Moe maar voldaan kruip je in je slaapzak en val je slaap. Tip: neem oordopjes mee voor het geval een van je mede-expeditieleden blijkt te snurken.

 

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde expeditie, op naar het volgende avontuur

Met de geur van koffie word je de volgende ochtend wakker en na een voedzaam ontbijt is het weer tijd om je spullen te pakken en op pad te gaan. Je wandelt dezelfde route terug. Omdat je naar beneden gaat, zul je merken dat het wat vlotter gaat dan de heenweg. Onderweg stop je nog vaak genoeg om de uitzichten nog eens goed in je op te nemen en wat te eten en te drinken. Je hoeft overigens niet veel water mee te sjouwen, want het water dat hier door de verschillende riviertjes naar beneden stroomt is erg zuiver en kun je zonder problemen drinken. Begin van de middag ben je weer terug bij je auto en kun je je reis door Noorwegen vervolgen. Vanaf hier is het circa 3 uur rijden naar Bergen en ongeveer 4 uur naar Stavanger. Uiteraard is het ook mogelijk om nog een nachtje extra bij het Hardangerfjord te verblijven om uit te rusten van de tocht of nog een ochtend te gaan kajakken in de fjord.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Trolltunga hike i.c.m. via feratta

 • Reissom:
  Meerprijs € 50,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Met gids incl. benodigd materiaal

Wil je de tocht naar Trolltunga nog avontuurlijker maken, dan kun je ook kiezen voor de route waarbij je op de heenweg eerst een deel gaat fietsen en dan middels de via feratta (term uit het het alpinisme van Italiaanse oorsprong dat letterlijk ijzeren weg betekent) het Hardangervidda plateau beklimt naar de expeditietent. Je krijgt dan een harnas en een helm mee en klimt, gezekerd aan een stalen kabel, via een netwerk aan treden de steile bergwand omhoog. Een stoere tocht die niet aan te raden is voor mensen die last hebben van hoogtevrees! Na het bezoek aan Trolltunga en de overnachting in de expeditietent, wandel je de volgende dag via de gangbare route weer naar beneden.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bergen | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Foodsafari Bergen

 • Bergen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 355,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Voss - zipline| Riksja Noorwegen
bouwsteen

Voss – tokkelen door de bossen

 • Voss
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 385,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Stavanger: wandelen naar Preikestolen

 • Stavanger
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 285,- per persoon (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Sognefjord: gletsjerwandeling Jostedalsbreen

 • Sognefjord
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge