Riksja Travel Georgië

Naar boven

De groene valleien van Ushguli

bouwsteen

 • Reisschema:
  Martvili Canyon - Mestia – Ushguli – Mestia
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 196,- p.p. bij 2 personen
Je zet koers naar Mestia, de uitvalsbasis om Svaneti te ontdekken. Dit gebied staat bekend om haar ruige natuur, hoge bergen en unieke tradities. Je bezoekt hier het hoogstgelegen dorpje van Europa en wordt getrakteerd op de mooiste vergezichten bij Ushguli.✓ Bezoek aan Martvili Canyon

✓ Overnachtingen in een guesthouse in Mestia met ontbijt

✓ 4x4 tocht naar Ushguli

✓ Optionele excursie: paardrijden

Decorative torn edge

Dag 1 – Vertrek naar Svaneti (Ushguli)

Vandaag een lange reisdag naar het gebied Svaneti in het noorden. Ongerept met hoge bergen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers en authentieke dorpen die omringd zijn door traditionele verdedigingstorens. Onderweg heb je tijd voor een stop bij Martvili Canyon. Je kunt hier een kort boottochtje maken over het helderblauwe beekje dwars door de kloof voor mooie uitzichten. Over bergpassen en langs kuddes schapen en koeien kom je uiteindelijk aan Mestia, het centrum van Svaneti. Tot een aantal jaar geleden was Svaneti niet open voor toerisme en de lokale volken leefden heel afgesloten van de rest van Georgië. De gebruiken en tradities zijn hierdoor goed bewaard gebleven en de Svans spreken hun eigen, ongeschreven, taal die geen andere Georgiër goed verstaat. Je overnacht in Mestia, het centrum om Svaneti te ontdekken. Vanaf dit dorpje reis je naar de startpunten van populaire hikes en ontdek je de omgeving richting Ushguli.  De tip van de lokale agent: kruip met een kleedje achter de buis in het lokale filmhuis om een unieke speelfilm te kijken, die je een goede indruk geeft over het bestaan in dit afgelegen deel van de wereld.

Decorative torn edge

Dag 2 - Mestia – Ushguli – Mestia

Deze dag staat in het teken van de natuur in Ushguli, maar in dit afgelegen dorp kom je niet zo maar. De weg naar Ushguli gaat door ruig terrein en we raden af dit zelf te rijden. Daarom hebben we hier een lokale chauffeur voor je geregeld die je ophaalt bij je guesthouse in Mestia. Ook als je een selfdrive doet, leg je dit deel af per 4×4 met een chauffeur. Hij kent de weg op zijn duimpje en manoeuvreert je over deze hobbelige weg, met wat fotostops onderweg. Het is slechts 45 kilometer rijden van Mestia naar Ushguli, maar toch duurt het zo’n anderhalf uur om hier te komen.

Ushguli en omgeving staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en je ziet al snel waarom. Ushguli  is het hoogst gelegen bewoonde dorpje van Europa, omringt door typische wachttorens. Je kunt zelf een wandeling maken in dit gebied waarbij je getrakteerd wordt op spectaculaire uitzichten. De chauffeur wacht op je en brengt je na een paar uur weer veilig ‘thuis’. Terug in Mestia brachten wij nog een kort bezoek aan het lokale museum voor een betere indruk van het leven van de Svans. De rest van de avond? Zoek een van de sfeervolle restaurants uit voor de avond met lokale lekkernijen en een goede fles wijn.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek uit Ushguli

Tijd om afscheid te nemen van Ushguli. Je kunt terugrijden naar het Kutaisi, maar zelf vonden wij het leuk om de reis te vervolgen naar Batumi voor een relast einde van de reis. Er zijn maar weinig landen waarbij je in één dag van gletsjers naar strand kunt rijden. Dat is dus precies de route van Mestia naar Batumi.

Als je de reis nog wat kan verlengen en houdt van natuur en wandelen, dan is dit de beste plek om wat langer te blijven. Rondom Ushguli zijn veel verschillende dagwandelingen te maken. Die naar Koruldi Lakes vonden wij het mooist. Je hebt wel een aardige conditie nodig voor de 16,5 kilometer, maar het uitzicht over de bergen met besneeuwde toppen die weerspiegelen in het water, is het zeker waard. Wil je liever  Svaneti en Ushguli op een andere manier beleven? Ontdek de regio dan te paard.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De groene valleien van Ushguli

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

paardrijden Svaneti regio
Variant
1

Paardrijden bij Mestia

 • Reissom:
  € 35,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Paardrijden met gids, uitrusting

In ongeveer 2-3 uur maak je een mooie rit met begeleider over de groene heuvels met mooie uitzichten op besneeuwde bergtoppen. Je hebt geen rijervaring nodig en je kunt zelf je tempo aangeven. Korter of langer paardrijden is ook mogelijk. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden als je dit wil aanpassen.

Decorative torn edge
Hike door de Grote Kaukasus
Variant
2

3-daagse hike door de Grote Kaukasus van Mestia naar Ushguli

 • Reissom:
  vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in guesthouse tijdens hike en 1 nacht in familiehotel in Ushguli, incl. ontbijt, lunch en diner tijdens de trekking

Als je van wandelen houdt en de Grote Kaukasus echt goed wil ontdekken dan bieden we de mogelijkheid aan om een meerdaagse hike te maken. Je maakt dan een driedaagse middelzware trektocht door het ongerepte Kaukasus-gebergte, vanuit de plaats Mestia naar Ushguli. In totaal loop je zo’n 37 kilometer over de hoogste paden en langs de mooiste toppen. Je slaapt onderweg in eenvoudige guesthouses en zaken als bedlinnen, ontbijt en diner zijn inbegrepen. Vraag ons gerust om meer informatie als je interesse hebt in deze hike.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Vervlogen tijden in Kutaisi

 • Kutaisi
 •  3 dagen/ 2 nachten
 • € 164,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Relaxen aan de Zwarte Zee

 • Batumi 
 •  3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern