Riksja Travel Georgië

Naar boven

Vervlogen tijden in Kutaisi

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kutaisi
 • Reisduur:
   3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 164,- p.p. bij 2 personen
Welkom in Kutaisi, een fijne uitvalsbasis voor diverse dagtrips in de regio. Bezoek onder begeleiding van een lokale gids de oude mijnstad Chiatura of ga zelf op pad naar het bijzondere Gelati-klooster of de natuur bij Martvili Canyon.✓ Overnachtingen in centraal gelegen familiehotel

✓ Optionele dagexcursie Chiatura met gids

✓ Fijne uitvalsbasis voor dagtrips in de regio
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kutaisi

Vanuti Borjomi, Vardzia of Tbilisi zet je vandaag koerst naar Kutaisi. Je zal het meteen merken, dit is een stad van een heel ander kaliber dan je eerder in Georgië hebt gezien. Het OV of een taxi heb je niet nodig, want alles is op loopafstand te bereiken. Het centrum is compact, charmant en vooral heel Georgisch. We boeken hier een familiehotel met dakterras, gelegen in het centrum van de stad.

In het centrum zijn genoeg traditionele Georgische restaurants te vinden. Leuk om de kennis van de gerechten die je tijdens het welkomstdiner hebt opgedaan, hier in de praktijk te brengen. Je weet als het goed is precies welke gerechten je lekker vindt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vrije invulling in Kutaisi of excursie Chiatura

Vandaag heb je alle tijd om Kutaisi op eigen gelegenheid te verkennen. Breng zeker een bezoek aan het Gelati-klooster. De bouw van dit klooster werd al in de twaalfde eeuw gestart en is daarmee een van de highlights van de stad. De handgeschilderde fresco’s op de muren en het plafond zijn meer dan indrukwekkend. We konden hier zelf uren naar kijken. Vanuit Kutaisi zijn ook diverse dagtrips te maken. Bezoek bijvoorbeeld de Prometheus-grot, het oude spa-resort Tskaltubo (hier had Stalin ooit een privé-bad) of zoek de natuur op bij Martvili Canyon. Kutaisi is de perfecte uitvalsbasis.

Decorative torn edge

Wil je met een gids op pad en ben je geïnteresseerd in oude Sovjet-architectuur, boek dan een dagtrip naar Chiatura. Deze oude Sovjet-mijnstad geeft je flashbacks naar vervlogen tijden. Van de oude roestige kabelbanen die de mijnwerkers van- en naar de stad vervoerden werken er nog een paar. De mijnen zelf zijn ook te bezoeken. Onderweg naar Chiatura maak je een stop bij de Khatski-pilaar. Niet te missen want het is een flinke rots die opeens opdoemt aan de horizon. Onze monden vielen hier wel even open. Op de rots staat een nog functionerend klooster.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Kutaisi

Vandaag is het tijd om verder te reizen. Natuurliefhebbers reizen vaak door naar de regio Ushguli, waar je de hoogstgelegen stad van Europa vindt, genaamd Ushguli. Een doorreis naar badplaats Batumi aan de Zwarte Zee behoort ook tot de mogelijkheden. Hulp nodig bij het samenstellen van je route? Laat het ons gerust weten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vervlogen tijden in Kutaisi

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kutaisi reis - excursie Chiatura
Kutaisi - kabelbanen bij Chiatura
Kutaisi en excursie Sovjetdorp Chiatura
Variant
1

Dagexcursie Chiatura met gids

 • Reissom:
  € 58,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagexcursie mijnstad Chiatura met gids, vervoer

Sla je Borjomi over, maar ben je wel benieuwd naar een stukje Sovjet geschiedenis en architectuur? Maak dan een dagtrip met gids naar Chiatura. De lokale gids kan je alles vertellen over deze oude mijnstad en kan zelfs fungeren als tolk bij het aanknopen van een praatje met de lokale bewoners. Een enkele verroeste kabelbaan doet nog dienst. Een ritje in  deze wiebelige en roestige cabines is op eigen risico. Op weg naar Chiatura bezoek je eveneens de Khatski-pilaar, een hoge en alleenstaande rots met daarop een door monniken bewoond klooster.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

De groene valleien van Ushguli

 • Martvili Canyon - Mestia – Ushguli – Mestia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 196,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Relaxen aan de Zwarte Zee

 • Batumi 
 •  3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern