Beste reistijd: maart

blog

Geschreven op
donderdag 25 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in maart goed bereisbaar

Het weer is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, er zijn geen feestdagen in deze maand, de zomervakantie is nog ver weg. Eigenlijk is maart een ideale maand om er even tussenuit te gaan en de spreekwoordelijke batterij op te laden. Natuurlijk wil je wel je familie en vrienden jaloers maken met de zonnige vakantiefoto’s van je reis. Dit zijn de beste bestemmingen voor maart, zodat je zeker weet dat je met een gezond kleurtje aan het paasontbijt kan zitten.

Bhutan

In maart begint het toeristenseizoen net en is het de droge periode. In het voorjaar is de natuur met bloeiende bloesems en rododendrons op z’n mooist, dus het perfecte moment om dit land met kloosters, festivals en het Bruto Nationaal Geluk te ontdekken.

Bhutan

India

Lokale straat - India

In India is er altijd wel ergens een religieus feest waar je per ongeluk op stuit tijdens je reis. Het summum is in maart, dan viert heel India het kleurige Holi-festival. Het is tijdens deze maand ook nog eens warm en droog in noordelijk Rajasthan en in zuidelijk Kerala.

India

Costa Rica, Nicaragua en Panama

rondreis Costa Rica - dierenspotten

Zo’n drie maanden per jaar regent het in Costa Rica en de buurlanden wat minder, namelijk van december tot maart. Minder ja, want er valt nog steeds wel eens een plensbui. Het is hier niet voor niks zo groen! In maart is er weinig regen, het zicht onder water is goed voor snorkelen & duiken en de temperaturen liggen hoger.

Costa Rica

Vietnam

Vietnam rondreis - Halong Bay

In maart is het koel in het noorden van Vietnam, maar voor een strandverblijf zit je goed in het zuiden. Het is dan ook een stuk rustiger dan in februari wanneer het Tet-festival plaatsvindt, de viering van het nieuwe jaar voor de Vietnamezen. Tet kun je beter vermijden, want dan is het overal erg druk.

Vietnam
Andere landen die in maart goed te bereizen zijn:
Amerika Argentinië Australië Belize Brazilië Cambodja Chili Colombia Cuba Ecuador Guatemala IJsland Indonesië Jamaica Japan Jordanië Kenia Laos Lapland Madagaskar Maleisië Marokko Mexico Myanmar Nepal Nieuw-Zeeland Portugal Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Zuid-Afrika

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.