3 x slapen in nationale parken

blog

Geschreven op
maandag 26 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Wil je ’s ochtends wakker worden in een houten blokhut op de richel van de Grand Canyon? Of een kampeerplek in Namibië op loopafstand van de drinkplaats van olifanten, zebra’s en giraffes? In een Canadese cabin slapen en de volgende ochtend beren spotten? Het kan op unieke locaties in nationale parken. Maar let wel: de plekken raken snel vol, dus boek je reis op tijd.

1. Amerika: dromen op het randje

North Rim Grand Canyon

Midden in de Grand Canyon, ver weg van de drukte, staat de slaapplek voor de nacht. Voordat je onder de wol kruipt in je houten blokhut, kun je genieten van een heerlijke maaltijd én een panoramaview over de canyon, want het aangrenzende restaurant ligt op de richel van de canyon. Hoor de wind door de naaldbomen ruisen en kom volledig tot rust. Bekijk de bouwsteen.

Reizen met je kids? Ook voor kinderen is de Grand Canyon overweldigend. Aan de zuidkant van het nationale park vonden we een rustig hotel met zwembad, waar je aan het einde van de dag het stof van je af kunt plonzen. Benieuwd? Kijk op AmerikaKids.

2. Namibië: dorstige dieren bij je kamp

Giraffen in Etosha

Wij krijgen van wilde dieren geen genoeg. Bovendien worden veel dieren pas echt actief als de avond valt. Na een dag wildspotten, kun je midden in Etosha National Park ‘kamp opslaan’ in een knusse safarilodge, dicht bij de – verlichte! – drinkplaats van zebra’s, olifanten en giraffen. Relax op een bankje en zie de dieren in hun natuurlijke habitat. Boeken? Dat kan op Namibië online.

3. Canada: ik zag twee beren …

beren in Vancouver

In het enige nationale park van Vancouver Island scharrelen beren naar voedsel langs de waterlijn van de fjorden. Vanuit een zodiac – een grote rubberboot – en in warme kleren trek je eropuit om de dieren te spotten. Onderweg word je nog getrakteerd op zeeleeuwen en zeearenden. Midden in de natuur slaap je in een houten cabin en kun je de ervaringen van de dag verwerken. Wil jij back to basic in Canada? Bekijk de bouwsteen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen met nationale parken die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Neem een kijkje bij onze bestemmingen en kies jouw favoriet.