De mooiste nationale parken ter wereld in beeld

blog

Geschreven op
woensdag 29 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Woestijnen, regenwouden, vulkanen en zeeën … de wereld is een wonderlijke plek met ontzettend veel afwisselende natuur. Een plek die we moeten koesteren, en gelukkig gebeurt dat ook. Door een gebied uit te roepen tot nationaal park, krijgt het een beschermde status. Maar gelukkig kun je veel van deze locaties nog gewoon met je eigen ogen bewonderen. Dit zijn onze favoriete nationale parken, speciaal voor jou in beeld gebracht!

Slaap met uitzicht op de Sossusvlei, Namibië


De beroemde Namibische Sossusvlei maakt deel uit van het Namib-Naukluft National Park. Beklim de rode zandduinen en slaap een nacht met spectaculair uitzicht. Tussen de immense duinen ligt de Deadvlei, een bizar landschap van wit kalk met duizenden jaren oud versteende bomen. Een absolute must see!

In de voetsporen van indianen in Monument Valley, Amerika


Monument Valley is an sich al bijzonder indrukwekkend, maar het wordt nog veel indrukwekkender als je er te paard doorheen trekt, met een Navajo-indiaan als gids! Zie hoe immense rotsen met pakkende namen als ‘Olifantenhoofd’ en ‘Oor in de wind’ om je heen omhoog torenen – reken maar dat je je nietig gaat voelen! Onderweg leer je alles over de historie van de indianen in dit gebied en dus óók hoe de rotsen aan de bijzondere benamingen zijn gekomen.

Alleen per boot: Corcovado National Park, Costa Rica


Dat een nationaal park nog wel bezocht kan worden, betekent nog niet dat de weg erheen simpel is … Het Costa Ricaanse Corcovado ligt zo afgelegen dat je er enkel per boot kunt komen. Even wat moeite doen, maar boy, dan heb je ook wat! Vanaf het havenplaatsje Sierpe vaar je in zo’n twee uur door de smalle vaargeulen van een sprookjesachtig mangrovebos naar Drake Bay, waar een lodge aan het strand ligt, omgeven door de jungle. Vanaf hier is het nog een uur varen naar Corcovado NP, een plek als geen ander. Het regenwoud, dat behoort tot de top vijf van meest diverse jungles ter wereld, is zo dichtbegroeid dat je bijna zou denken dat hier niets leeft, maar de jungle stikt van de dieren! Gelukkig weet een ervaren gids hoe hij ze moet spotten. Zo is de kans groot dat je bontgekleurde vogels, aapjes en tapirs te zien krijgt.

En natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere parken wereldwijd om te ontdekken. Kies jouw favoriete bestemming en ga op avontuur! Nog meer video-inspiratie? Kijk dan eens op ons Youtube-kanaal!