Beste reistijd: juni

blog

Geschreven op
dinsdag 23 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in juni goed bereisbaar

Juni is een ideale maand om een mooie reis te maken. De temperaturen zijn op de meeste bestemmingen aangenaam en je vermijdt op veel plaatsen nog net het hoogseizoen, waardoor je niet omvergelopen wordt door toeristen – al brengen we je natuurlijk sowieso naar minder bezochte plekken. De volgende landen zijn aanraders on in juni naartoe af te reizen:

Canada

Canada kent een kort reisseizoen. Juli en augustus zijn de beste maanden, maar kun je in juni gaan, dan is het nog rustiger en vaak wat minder duur. De temperatuur ligt tussen 15 en 22 graden, de bossen zijn groen, rivieren en meren fris helder en – belangrijk! – je hebt lang daglicht.

Canada

Peru

Machu Picchu, Peru

Dit is de beste maand om in Peru de Incatrail naar Machu Pichu te lopen. Het Inti Raymifestival op 24 juni is een spectaculair Incafeest bij Cuzco. Na een vermoeiende tocht verwerk je je spierpijn op een eiland in het Titacacameer tussen de lokale Quechua-indianen.

Peru

Portugal

Portugal heeft net als de andere landen in Zuid-Europa nu warme temperaturen en de topdrukte is nog niet begonnen. ’s Avonds blijft het lekker lang licht en kun je buiten op het terras je sardines eten.

Portugal

Tibet

De zomer is de beste tijd om het dak van de wereld te bezoeken. Ontdek Lhasa en ga per jeep naar het Everest Base Camp. Onderweg maak je kennis met de bevolking, bij wie het boeddhistische geloof net zo diep verankerd is als de Mount Everest hoog is.

Tibet

Andere landen die in juni goed te bereizen zijn:
Amerika Australië Belize >Bolivia >Botswana Brazilië China Colombia Costa Rica Ecuador Griekenland Guatemala IJsland India Indonesië Jamaica Jordanië Kenia Madagaskar Maleisië Marokko Mexico Myanmar Namibië >Nicaragua Panama Tanzania Thailand Vietnam Zuid-Afrika.

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.