Is een individuele rondreis iets voor mij?

blog

Geschreven op
dinsdag 25 juni
Geschreven door
Delen op social media

Sommige mensen zweren bij avontuur en zouden knotsgek worden als ze niet de wereld rond zouden kunnen reizen. Anderen doen het liever iets rustiger aan en zetten hun tentje al jarenlang op dezelfde kampeerplek op Texel. Hoor jij bij de laatste categorie en vraag je je af of zo’n individuele rondreis buiten de Nederlandse landsgrenzen wel iets voor jou is? Dan hebben we goed nieuws voor je: ook jij kunt op avontuur. Verder dan Texel. En wel met ons, Riksja Travel. Een individuele rondreis is namelijk voor iedereen geschikt, dus ook voor jou!

Het verschil tussen individuele reizen en groepsreizen

Individuele reiziger

Een individuele rondreis: misschien heb je er al eens van gehoord, misschien heb je geen idee wat het inhoudt. In tegenstelling tot een groepsreis houdt een individuele rondreis in dat je (oké, een beetje captain obvious, hier) individueel rondreist. Dat betekent overigens niet dat je echt in je uppie rondreist; je reis kan ook met een of meerdere reisgenoten zijn (bijvoorbeeld met je gezin). Het enige verschil met een groepsreis is dat je enkel met je eigen reisgezelschap reist, en dus niet de hele reis lang naar dertig dezelfde gezichten kijkt.

Je stippelt volledig je eigen route uit

Individuele route

Een groot voordeel van een individuele rondreis is dat je helemaal doet wat jij leuk vindt. Jouw reis, jouw avontuur, jouw planning. Met een beetje hulp van ons, want wij weten de allermooiste én leukste plekken in jouw land van bestemming. Zo weet onze Afrika-gek Sharony je alles over te vertellen over Afrika en deelt onze Azië-fan Nina graag haar tips met je. We luisteren graag naar jouw wensen – tikkie avontuurlijk, de cultuur ontdekken of juist lekker ontspannen – en adviseren je op basis van jouw specifieke behoeftes. Zo komen we samen met jou tot de perfecte route voor jouw reis.

Je leert de wereld beter kennen

Wereldbol

Nog even terug naar Texel, want daar is natuurlijk niets mis mee. Maar geef toe: ook jij staat soms in de supermarkt bij het schap met Knorr Wereldgerechten en vraag je je af hoe zo’n curry nou écht smaakt. Geloof ons: heel anders dan uit een pakje. Of geloof ons niet, en probeer het gewoon zelf! Eén ding is namelijk zeker: je leert de wereld pas écht kennen als je er zelf oog in oog mee staat.

Écht zorgeloos op reis

Leuk hoor, dat op avontuur gaan, maar wat als je tijdens je safari in Afrika ineens een lekke band hebt, zo midden tussen de leeuwen? Zó avontuurlijk hoeft het nou ook weer niet. Wil je wel een individuele rondreis maken die perfect op jouw wensen is afgestemd, maar wél met een vangnet voor als iets misgaat? Dan is je reis maken met een reisorganisatie de oplossing. Bij zo’n lekke band kun je dan gewoon onze collega’s ter plaatse bellen en ben je in no time weer op weg. Zo is hulp altijd dichtbij, zelfs als je eenmaal aan de andere kant van de wereld zit. Kijk, dat is handig.

Wij zorgen voor de nazorg

En, waar ga je naartoe? Begin met je eerst eens rustig te oriënteren: waar wil je naartoe, in welke tijd van het jaar wil je reizen en wat voor activiteiten wil je doen? Gebruik onze bestemmingswijzer om in drie snelle stappen jouw ideale bestemming te bepalen. Vraag vervolgens een inspiratiemail van jouw favoriete bestemming aan en je krijgt gratis insidertips van onze bestemmingsexpert! Hopla, boeken maar.

Een kleine disclaimer: geregeld komt het voor dat reizigers die via Riksja Travel een individuele rondreis hebben geboekt, sindsdien reisverslaafd zijn. Daar staan we niet voor in, sorry. Overigens hebben we wél nazorg voor je, als je eenmaal terug bent van je reis … Twijfel je nog waarom je überhaupt een verre reis zou maken met een reisorganisatie? Laat ons je overtuigen …