Met deze tips wordt zelfs de langste vlucht een eitje

blog

Geschreven op
donderdag 16 mei
Geschreven door
Delen op social media

Als je naar een verre bestemming wilt, hoort vliegen er nou eenmaal bij. Sommigen vinden het geen probleem om uren in het vliegtuig te zitten, anderen zouden het liefst willen dat teleporteren vandaag nog werd uitgevonden. Of je nu wel of geen problemen hebt met vliegen, met onze tips stap je relaxed het vliegtuig in én weer uit.

#1: Draag relaxte, fijn zittende kleding

Wachten vliegveld kleren

Klinkt als een open deur, maar niemand vindt het prettig om elf uur in een te strakke spijkerbroek in een vliegtuigstoel gepropt te zitten. Daarom is een fijne joggingbroek en relaxte trui de ultieme reisoutfit! Om extra lekker te kunnen slapen of gewoon om in weg te kruipen, is ook een shawl handig om mee te nemen. Extra tip: doe je schoenen uit zodra je in het vliegtuig zit en neem een extra paar sokken mee voor als je koude voeten krijgt.

#2: Netflix, Netflix, Netflix

netflix

Op bijna iedere vlucht is tegenwoordig in-flight entertainment aanwezig. Maar mocht je een paar uurtjes moeten vliegen in een vliegtuig dat dat níét heeft of zit er niets tussen het entertainment-aanbod wat je interesse wekt, dan is Netflix je redder. Download t huis alvast een paar films of series op je mobiele telefoon of tablet , doe je oortjes in en gaan. Heb je zo weer anderhalf uur overbrugd! Heb je nog extra inspiratie nodig? Déze twaalf Netflix-series, -films en -documentaires moet je als reisfanaat gewoon gezien hebben.

#4: Een fijne koptelefoon

koptelefoon vliegtuig

Als we het dan toch over ‘oortjes in’ hebben, dan hebben we drie woorden voor je: Noise. Cancelling. Headphones. Die snurkende medepassagier van drie rijen verderop, het gesuis van het vliegtuig en al die andere geluiden om je heen sluit je daarmee gemakkelijk af. Van alle gadgets die niet mogen ontbreken in je koffer is een noise-cancelling koptelefoon toch wel een van onze favorieten. Op die koptelefoon luister je natuurlijk de lekkerste muziek voor op reis.

#5: Liever lezen?

Boek lezen vliegtuig

Een beetje afwisseling is nooit weg. Ben je klaar met turen naar dat schermpje, maar is een uur lang naar buiten staren ook een beetje te veel van het goede? Dan is het tijd om een boek tevoorschijn te halen. Wij hebben onze vijftien boekentips voor je op een rij gezet. Bonus: de meeste boeken zijn ook als e-book te verkrijgen. Wel zo handig als je koffer al bomvol zit met andere spullen. Veel leesplezier!

#6: Yoga aan boord van het vliegtuig

yoga

Het is bijna onvermijdelijk dat je aan het eind van je vlucht een beetje stijf bent. Opgevouwen op zo’n kleine vliegtuigstoel zitten is niet echt bevorderlijk voor je bloedcirculatie. Daar is yoga een perfecte oplossing voor! Nee, je hoeft niet de Neerwaartse Hond in het gangpad te doen; een beetje stretchen terwijl je in je stoel zit doet al een hoop. Met onze tips voor yoga-oefeningen stap je weer fit het vliegtuig uit.

De beste tip: adem in, adem uit

In vliegtuig

Nee, niet zoals bij yoga, maar blijf gewoon ademen. Reizen is fantastisch en vliegen is een feestje! Je stapt aan boord in Nederland, zweeft hoog boven de wolken door de lucht en stapt uit aan de andere kant van de wereld. Dat is toch geweldig?! Blijf kalm, laat de reis gewoon over je heen komen en geniet van het feit dat je onderweg bent naar een nieuw avontuur.

En … waar ga jij naartoe?

Heb je je reis al geboekt, of weet je nog niet waar je eigenlijk naartoe wilt? Met ons kun je je naar 48 landen wereldwijd. Je moet alleen nog ‘even’ kiezen, maar met onze bestemmingswijzer komt dat vast helemaal goed. En als je je favoriete bestemming hebt gekozen, geven we je graag gratis bestemmingstips!

Vakantie-checklist

Ben je al helemaal voorbereid op je reis of heb je nog stress? We zetten alle handige tips ter voorbereiding op je volgende reis voor je op een rij.