Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Borobudur sunset

9 Feiten over de Borobudur tempel

blog

De Borobudur tempel op Java is een bekende en belangrijke bezienswaardigheid in Indonesië. Als enthousiaste wereldreiziger geloof ik: reizen is leren. En als reisspecialist van Riksja Indonesië deel ik graag kennis met onze reizigers. Dit keer met dank aan onze lokale agent in Indonesië die de feiten op een rijtje heeft gezet. Ik ben zo vrij geweest het te vertalen (wat soms om de nodige creativiteit vroeg). Vergroot je reiskennis en daarna: op naar de Borobudur Java, waar de feiten tot leven komen.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 3 maart
Geschreven door

Lees hier 9 feitjes over de Borobudur tempel!

1. De Borobudur tempel is tussen de 8e en 9e eeuw gebouwd, 300 jaar voor Angkor Wat in Cambodja en 400 jaar voor de grote kathedralen in Europa.

2. De Borobudur tempel beslaat 123×123 vierkante meter en is versierd met 504 Buddha beelden, 72 geperforeerde stupas en 1 hoofd stupa. UNESCO herkent de Borobudur als een van de hoogste boeddhistische monumenten in de wereld.

3. De Borobudur tempel bevat 2672 reliëf panelen en als deze parallel worden georganiseerd bereiken zij 6 kilometer

Borobudur uitzicht

4. De Borobudur tempel is gemaakt van 60,000 m3 vulkanisch gesteente afkomstig uit de Elo en Progo rivier, welke zich 2 km ten oosten van de tempel bevinden.

5. De Borobudur tempel heeft 100 watergoten in de vorm van ‘makara’ (een vis standbeeld met olifantenhoofd) als drainage kanalen en ter decoratie van de tempel. Het regenwater loopt door de ‘makara’ heen, als een fontein.

6. De Borobudur tempel is een grote puzzel van twee miljoen kubussen van vulkanisch gesteente, welke zo zijn gebeiteld dat deze elkaar vergrendelen.

Op de Borobudur

7. Vroeger toen het metrische systeem nog niet ontdekt was, werden de maten van de Borobudur bepaald door de duim en de middelvinger uit te strekken of door de lengte van het haar vanaf het voorhoofd tot de kin aan te houden.

8. De Borobudur tempel is gedurende 75 jaar gebouwd onder de supervisie van een architect genaamd Gunadharma, uiteraard zonder enige computer assistentie.

9. Vanaf het midden van de 9e eeuw tot het begin van de 11e eeuw, werd de Borobudur tempel een boeddhistische pelgrim bestemming voor mensen uit China, India, Tibet en Cambodja.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

background-pattern