Op deze 5 plekken slaap je écht in the middle of nowhere

blog

Geschreven op
dinsdag 23 juli
Geschreven door
Delen op social media

Of je nou een liefhebber bent van de populaire televisieserie Expeditie Robinson of niet, de meesten van ons hebben zich wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om een nachtje op een onbewoond eiland door te brengen. Of in de jungle. Of misschien zelfs in een grot. Dat kan, en wel op deze vijf supermooie plekken! Ben jij klaar voor het avontuur?

Slapen in een grot in Zuid-Afrika

Swaziland kamperen grot

Holbewoner voor één nacht, hoe klinkt dat? In Zuid-Afrika kan het, of eigenlijk in eSwatini (het voormalige Swaziland). Ga overnachten in een grot die ooit bewoond werd door de San, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika. Restanten van eeuwenoude grottekeningen zijn nog vaag te zien. Tijdens de wandelsafari van en naar de grot vertelt de gids je van alles over de flora en fauna onderweg. Gelukkig hoef je niet als een echte holbewoner op zoek naar je eigen eten, want ’s avonds bij het kampvuur wordt er heerlijk voor je gekookt.

Op expeditie oermens in Zuid-Afrika

Overnachten op een onbewoond eiland in Indonesië

In het zuiden van Lombok in Indonesië liggen honderden verborgen Gili-eilanden. Ze zijn een stuk minder bekend dan de populaire Gili’s in het noorden en je vindt er verlaten baaien en ongerepte riffen die je met een privébootje en snorkel kunt verkennen. Wanneer tegen zonsondergang alle vissers terug naar Sekotong varen, blijf jij samen met een gids op een onbewoond eiland. Je zet je eigen tent op, vangt (als het lukt) zelf een visje en valt ’s nachts in slaap met niets anders dan het geluid van golven die in de branding slaan. Even helemaal back to basic.

Op naar de Gili’s in Indonesië

Met een tent op jungle-expeditie in Indonesië

We blijven nog even in Indonesië, maar dan op Bali. Hier kun je namelijk met een jeep en tent de heuvels in. Hoe verder je de heuvels in rijdt, hoe smaller én ruiger de weg wordt. In de Landcruiser uit 1976 hobbel je over keien en zandweggetjes naar een kampeerplek met ruimte voor vier tenten. ’s Avonds kook je boven het kampvuur en ’s ochtends word je wakker met 180-graden uitzicht over Bali. Dit is pas écht avontuur.

Op naar de Indonesische jungle

Slapen op een onbewoond eiland in Thailand

Beviel dat onbewoonde eiland in Indonesië wel? Dan ga je dit ook geweldig vinden. In Thailand kun je namelijk ook op Robinson-avontuur op een onbewoond eiland, maar dan omringd door een prachtig koraalrif waar je heerlijk kunt snorkelen. ’s Avonds maak je natuurlijk zelf je eigen kampvuur en smul je van vers gevangen vis en garnalen. Slaap in je tent op het strand of sleep je matrasje naar buiten en val in slaap onder de duizenden sterren.

Op Robinson-avontuur in Thailand

Slapen naast een schildpaddenstrand in Vietnam

duiken schildpad

In Vietnam kun je een nachtje kamperen op het strand van een onbewoond eiland. Oké, niet helemaal onbewoond, want van mei tot september komen zeeschildpadden hier ‘s nachts eieren op het strand leggen. Natuurlijk staat je tentje niet op het schildpaddenstrand, maar wel in de buurt. We kunnen je niet garanderen dat je daadwerkelijk zeeschildpadden ziet, maar een nachtje op een onbewoond eiland met ’s nachts enkel het ritmische geluid van de golven op de achtergrond is al een beleving op zich.

Op naar het schildpaddenstrand in Vietnam

Wildkamperen in Costa Rica

Costa Rica Kamperen

Isla Venado is een voor toeristen nog onbekende plek in Costa Rica. De bewoners hebben er inmiddels elektriciteit en stromend water, maar verder is het alsof de tijd hier de afgelopen honderd jaar stil heeft gestaan. Toeristen komen hier niet en de mensen die hier wonen, leven van de visserij. Dat betekent dat jij dus ook je eigen visje gaat vangen! Met je camping gear op je rug klauter je vervolgens een kwartier de berg op, met als beloning een adembenemend uitzicht over het eiland en de Golf van Nicoya. Tentje opzetten, kampvuur maken en genieten maar.

Op naar een onbekend stukje Costa Rica

Meer toffe slaapplekken ontdekken?

Op zoek naar meer gave slaapplekken en activiteiten? Op deze zes plekken ontdek je weg van de massa die onbekende parels die jouw reis extra bijzonder maken. Reis je met kinderen? We hebben ook in onze gezinsreizen bijzondere slaapplekken en activiteiten die geweldig zijn voor zowel jou als je kinderen.

Meer van dit soort tips? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg de lekkerste reisinspiratie één keer per maand gratis en voor niets in je inbox.