Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Costa Rica offline

bouwsteen

 • Reisschema:
  Isla Venado
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteiten:
  vissen, varen, koken en kamperen
 • Reissom:
  vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
✓ Wildkamperen op een eiland voor de kust

✓ Mini-expeditie incl. lunch, diner, ontbijt en gids voor 24 uur

✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi

✓ Vis vangen en klaarmaken samen met lokale gids Ronaldo

✓ Off-the-beaten-track, onontdekt Costa RicaDit avontuur wordt uitgevoerd in klein groepsverband, met min. 2 en max. 8 personen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Visser voor een dag

Bienvenido! Ronaldo, onze gids voor de komende 24 uur heet ons welkom. We hebben zojuist onze auto op een veilige plek geparkeerd bij het haventje van het dorp Lepanto en stappen in de boot die ons naar Isla Venado brengt. Hoe laat je precies vertrekt, hangt af van het getijde, bij laagwater is het eiland namelijk niet per boot te bereiken. Chris Zegers heeft het eiland een paar jaar terug bezocht voor het programma 3 Op Reis, omdat het zo’n unieke, voor toeristen nog onbekende plek is. Ze hebben inmiddels elektriciteit en stromend water op het eiland, maar verder is het alsof de tijd hier de afgelopen honderd jaar stil heeft gestaan. Buitenlandse toeristen komen hier niet, de mensen die hier wonen leven van de visserij. Nu is dat dan ook precies wat we vanmiddag gaan doen.

Na een eenvoudige lunch stappen we weer in de boot en laat Ronaldo ons zien hoe je op een traditionele manier met een eenvoudig handlijntje kunt vissen. Het duurde niet lang of we hadden de eerste vis binnengehaald! En zelfs als je niet van vissen houdt is de boottocht al de moeite waard. Terwijl we rond het eiland varen spotten we onder andere fregatvogels en pelikanen.

Decorative torn edge

Omdat er geen toeristen komen is er ook geen hotel te vinden op Isla Venado. Ronaldo runt een kleine camping, maar speciaal voor ons heeft hij een prachtig plek boven op de berg vrijgemaakt waar we kunnen wildkamperen. Het is een kwartier klauteren de berg op, maar het uitzicht vanaf hier is adembenemend. Je kijkt uit over het eiland en de Golf van Nicoya.

Nadat we de tent hebben opgezet is het tijd om aanmaakhout te sprokkelen en vuur te maken. Zodra het vuur flink aangewakkerd is maken we de zelf gevangen vis klaar samen met wat andere meegenomen ingrediënten. Als het na het eten langzaam donker wordt gooien we nog wat extra hout op het kampvuur en leren we onze gastheer wat beter kennen. Wij spreken geen Spaans en Ronaldo maar een klein beetje Engels, maar met handen en voeten weten we ons toch verstaanbaar te maken. We hebben geluk, want na wat regen eerder op de dag is de lucht nu opengetrokken en kijken we ’s nachts uit op een hemel vol sterren. Moe maar voldaan duiken we onze tent in.

Decorative torn edge

Dag 2 – Adios Isla Venado

’s Ochtends worden we al weer vroeg wakker door de geluiden van de natuur. Ronaldo was ook al op tijd uit zijn hangmat opgestaan om het vuur weer aan te maken en water te koken voor de koffie en thee. Na een eenvoudig ontbijt is het tijd om ons kamp af te breken en dit bijzondere plekje op de berg te verlaten. We maken nog een tocht naar een onbewoond eiland in de buurt. We stoppen bij een klein strand en krijgen nog even de kans om een duik in zee te nemen en te genieten van de rust om ons heen. Dan is het weer tijd om terug te keren naar het vasteland om onze reis te vervolgen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met de bouwsteen ‘Luieren aan het palmenstrand‘ bij Samara of de bouwsteen ‘Mysterieus nevelwoud‘ bij Monteverde.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Costa Rica offline

Deze bouwsteen is goed te combineren met

De hangbruggen bij Monteverde
bouwsteen

Mysterieus Monteverde nevelwoud

 • Monteverde
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 193,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Costa Rica reis: Samara strand
bouwsteen

Palmenstrand Samara

 • Samara, schiereiland Nicoya
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 126,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern