Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Zo ontdek je acht bestemmingen met de trein

blog

Dag in dag uit zoeken we naar manieren om onze reizen steeds impactvoller te maken. Van lokale gemeenschappen mee laten profiteren van jouw reis tot elektrische bootcruises en het ontwikkelen van meer treinreizen. Op dit moment kun je op meerdere van onze bestemmingen een onvergetelijke treinreis maken om van a naar b te komen. Een stuk duurzamer en vaak een hele gave beleving. We hebben onze acht favorieten op een rij gezet.
Decorative torn edge
treinreis door Sri Lanka

1. Reis met de trein door de theevelden van Sri Lanka

Reis je met Riksja naar Sri Lanka? Beleef dan een van de mooiste treinritten van dit eiland. Waar veel reizigers kiezen om van de theevelden in Nuwara Eliya naar de bergen van Elia te rijden, vinden wij de trein een mooier en vooral milieuvriendelijker alternatief! Ook reis je samen met de lokale bevolking waardoor je deze bestemming nog beter leert kennen terwijl je langs spectaculaire dieptes en uitzichten rijdt.

Treinsreis naar West-Java met locals

2. Pak de trein naar West-Java

Op het Indonesische eiland Java kiezen wij ervoor om de lange afstand van Jakarta naar Yogyakarta te overbruggen met de trein. Wij vinden het een relaxte manier om het land weer net even op een andere manier te zien wanneer je langs kleine dorpen rijdt waar het lokale leven zich volop afspeelt. Vergeet dus zeker niet naar buiten te kijken want je reist langs heel wat rijstvelden, palmbomen en Aziatische verkeerschaos.

Machu Picchu

3. Op weg naar de Machu Picchu met de trein

Machu Picchu staat vooral bekend om te Inca Trail waar je in vier dagen via de handelsroute met kampeerovernachtingen naar de ruïnestad wandelt. Is dit niet helemaal jouw ding? Wij hebben nog zes andere actieve manieren om deze reis te maken. Eén daarvan is met de trein van Cusco naar Machu Picchu. Waar je vanuit de stad de gebouwen steeds verder achter je laat, verbaas je je steeds meer over de indrukwekkende natuur die je inrijdt. Vooral het laatste anderhalf uur moet je naar buiten kijken en het ruige landschap in je opnemen. Ga je niet met de trein naar Machu Picchu, maar kies je een actieve manier om hierheen te komen? Niet getreurd want de terugreis kun je ook kiezen voor de trein. Dit is dus niet alleen heel aangenaam na heel wat actie, maar ook nog eens een beleving op zichzelf!

Treinreis door Amerika

4. Ontdek de metropolen van Noordoost-Amerika met de trein

Wist je dat we in Noordoost-Amerika al een treinreis hebben waarmee je de steden Boston, New York, Philadelphia en Washington ontdek? Je hebt tijdens deze rondreis alle tijd om de steden te verkennen omdat de reistijden relatief kort zijn. Zo reis je al binnen anderhalf uur van New York naar Philadelphia.

Treinreis door Japan

5. Japan op hoog tempo

Tijdens onze drieweekse rondreis langs de highlights van Japan reis je van het ene naar het andere hoogtepunt. Wij vinden de treinreizen hier al een hoogtepunt opzichtzelf. Dit is even hele andere koek dan de trein pakken in Nederland en zeker een aanrader! Zo pak je vanaf Kanazawa de trein naar Kyoto en later ook van Hiroshima naar Osaka. Op deze manier overbrug je de langere afstanden razendsnel over het spoor en zorg je ook nog eens voor een kleine ecologische voetafdruk op de bestemming.

Poolcirkel express treinreis

6. Stap aan bord van de Poolcirkel Express in Lapland

Reis je naar Zweeds Lapland? Dan mag de Poolcirkel Express eigenlijk niet ontbreken tijdens dit winteravontuur. Deze treinrit is een van werelds spectaculairste treinlijnen en brengt je in anderhalf uur dwars door het witte landschap vol besneeuwde bergtoppen en bevroren meren. De Scandinavische landen staan bekend om hun grote bijdrage aan duurzaam reizen en natuurbehoud. Deze treinreis past daar perfect in.

Treinreis Thailand

7. Doorkruis Thailand met de trein

Een rondreis door Thailand staat garant voor continue afwisseling. Start in het bruisende, maar chaotische Bangkok, bezoek de bergdorpen bij Chiang Mai en relax op een van de tropische eilanden in het zuiden. Om te zorgen dat je alles meemaakt en lange reisafstanden zo optimaal mogelijk benut, kiezen wij ervoor om de (nacht)trein te pakken. Zo reis je van Chiang Mai naar Bangkok en van Bangkok naar Surat Thani of Khao Sok.

Amboseli treinreis Kenia

8. Reis van olifanten naar parelwitte stranden in Kenia

Je denkt misschien bij Afrika niet zo snel aan reizen met de trein. Toch vinden wij de treinreis van Amboseli naar Diani Beach in Kenia een aanrader. Waar je het ene moment nog de olifanten rond ziet lopen met de Kilimanjaro op de achtergrond, sta je na een treinreis van vijf uur onder de palmbomen met je voeten in het witte zand. Zo combineer je nog eens safariavonturen met relaxen aan het strand.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

background-pattern