Op vakantie in Nederland: staycation-tips voor thuisblijvers

blog

Geschreven op
donderdag 11 juli
Geschreven door
Delen op social media

Je collega’s vertrekken binnenkort voor drie weken naar Griekenland, maken deze zomer hun droomrondreis door Zuid-Afrika of boeken ‘nog even snel’ een toffe lastminutevakantie. En jij … spendeert dit jaar de zomer in eigen land. Heel slim! Want jij hebt straks na de zomer de gaafste verhalen te vertellen bij het koffiezetapparaat. Met deze vijf staycation-tips ontdek je dat een vakantie in Nederland minstens zo leuk is als een (verre) reis naar het buitenland.

Eilandhoppen … op de Waddeneilanden

Ja, de Gili-eilanden in Indonesië zijn leuk. Wat zeggen we, ze zijn schitterend. In slaap vallen met het geluid van kabbelende golven op de achtergrond en overdag genieten van een verse cocktail op een schitterend wit strand … in één woord heerlijk.

Maar het geluid van de zee is overal hetzelfde, en witte stranden vind je óók op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dus ga jij deze zomer lekker met de boot van eiland naar eiland hoppen en vier je gewoon vakantie in Nederland met je voetjes in het zand! Je moet alleen wel zelf die cocktail maken.

Op safari … in Beekse Bergen

Die ene collega in Zuid-Afrika gaat waarschijnlijk op safari in of in de buurt van het Kruger National Park. Samen met een ranger gaat hij wellicht in een open jeep op een gamedrive tussen de wilde dieren. Nou, jij ook. Maar dan gewoon in safaripark Beekse Bergen. Waar je, net als in Zuid-Afrika, ook de auto niet uit moet gaan.

Tijdens een staycation in Safaripark Beekse Bergen kom je oog in oog te staan met meer dan 150 wilde dieren, waaronder leeuwen, giraffen en buffels. En jij spot met een beetje geluk zelfs een przewalskipaard én een kameel, gewoon op één middag. Dat kan je collega niet zeggen.

Struinen langs exotische marktkraampjes … op De Bazaar in Beverwijk

beverwijkse bazaar

Droom jij er al jaren van om in het Sprookje van 1001 nacht rond te lopen en de souks van Marrakech in Marokko te bezoeken? Nou, daarvoor hoef je het land niet uit! In de grootste overdekte markt van Europa vind je verspreid over zo’n 100.000 vierkante meter producten uit de hele wereld. Tijdens je vakantie in Nederland scoor je op de Beverwijkse Bazaar een handgemaakte lamp uit Istanbul op de Mihrab, onderhandel je over een zilveren of gouden armband in de goudsouk en pik je de beste koopjes eruit op de ‘zwarte’ markt. Extra voordeel: je hoeft niet nog een week te wachten om uit te vinden of die handgemaakte lamp past bij de kleur van de bank.

Reizen naar Thailand … in Amsterdam

Een reis naar Thailand van een paar weken? Nee joh. Gewoon een dagje naar onze hoofdstad! Met onze Thailand-route door Amsterdam ga je tijdens je staycation van de gebaande paden af naar de plek waar je de beste Thaise viskoekjes bestelt en naar Het Kleinste Huis, waar je een homemade kopje Thaise ijsthee voorgeschoteld krijgt (mierzoet, maar geloof ons: heerlijk!).

Tussendoor kun je ontspannen tijdens een Thaise massage en bij de lokale Thaise supermarkt koop je vast alles wat je nodig hebt om morgen zelf Thais te koken én neem je natuurlijk een souvenir mee voor het thuisfront. Je sluit af met een curry in een Thais restaurant waar ze alleen met verse producten werken en drinkt ’s avonds een Singha-biertje in een Thaise bar. ’s Avonds duik je met een hoofd vol nieuwe ervaringen gewoon je eigen bed in. We beloven je alleen niet dat je na deze ervaring niet volgend jaar alsnog gewoon naar Thailand wilt. Download de route hier.

Een pittige hike … door de ‘bergen’ van Nederland

Natuur in Nederland

Ja, hiken door de bergen van Nepal is pittig. Tijdens een trekking naar het Mount Everest Basecamp kom je jezelf gegarandeerd minstens één keer tegen. Maar onderschat het ruige Nederlandse landschap niet! Trotseer de Nederrijnse Heuvelrug, Utrechtse Heuvelrug of de Sallandse Heuvelrug met een veldfles in je hand en een backpack op je rug. Neem je verrekijker mee, want misschien spot je wel de exotische kleine bonte specht, de kuifmees of de watersnip. En wie weet zie of hoor je tegen de schemering de bosuil. Als dat geen unieke ervaring is …

Volgend jaar toch weer naar het buitenland?

Jij beleeft gegarandeerd de zomer van je leven. Maar als je volgend jaar wél naar het buitenland wilt, dan kun je kiezen uit tientallen bestemmingen over de hele wereld. Oké, dat levert best wat keuzestress op en dat snappen we. Daarom is er onze bestemmingswijzer, die je in drie stappen vertelt welke bestemming bij jouw wensen past. Gewoon even te checken terwijl je op het terras van je favoriete kroeg zit, bijvoorbeeld. Handig!