Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

individuele reizen

Zo ga je veilig op reis tijdens corona

blog

Begin dit jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld op z’n kop zou staan. We waren gewend overal heen te kunnen reizen, eindeloos en grenzeloos. Door de corona-pandemie is die zorgeloze houding plotsklaps niet meer zo zorgeloos. Betekent dat dan dat we in de toekomst niet meer kunnen reizen? Zeer zeker niet. Reizen is straks als de grenzen van verschillende bestemmingen weer opengaan, absoluut mogelijk – mits maar de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden. Wij als reisorganisatie nemen daarin het voortouw en zijn druk bezig om al onze reizen coronaproof te maken. En ook als reiziger kun je je reis extra veilig maken, door de juiste voorbereidingen te treffen. Als wij als reisorganisatie en jij als reiziger samen onze verantwoordelijkheid nemen, dan kunnen we weer reizen maken die onvergetelijk zijn.

Wat doet Riksja Travel tegen Covid-19?

Uiteraard staat of valt de mogelijkheid om te reizen bij de bereisbaarheid van onze bestemmingen. De gezondheid én de veiligheid van onze reizigers staat te allen tijde voorop. We laten reizen dan ook alleen doorgaan als die twee pijlers gewaarborgd zijn. De gezondheidssituatie op de vakantiebestemming moet dan ook gelijkend aan als niet beter zijn dan in Nederland.

We zijn al twintig jaar dé specialist op het gebied van individuele reizen. Op dit moment werken we keihard om onze reizen coronaproof te maken. We minimaliseren alle risico’s, zodat je als reiziger veilig en gezond op reis kunt tijdens je individuele rondreis. Je reist met Riksja zelfstandig, waar mogelijk met eigen huurauto of auto met privéchauffeur, en hebt geen onnodig contact met andere reizigers. Bovendien kiezen we voor kleinschalige accommodaties en activiteiten die waar massatoerisme vermeden wordt. We zorgen ervoor dat je wél in contact komt met de lokale bevolking, zodat je de sfeer van het land kunt proeven, zonder dat je risico hoeft te lopen. Zo krijg je de beste tips van de eigenaar van je B&B voor restaurantjes in de buurt en neemt de gids je mee naar plekken waar anderen niet komen. De Chinese Muur verken je niet tussen duizenden anderen toeristen: we brengen je naar een stuk van de muur waar je even het rijk voor je alleen hebt.

Daarnaast reis je met Riksja altijd met een vangnet. Onze collega’s ter plaatse zijn 24 uur per dag bereikbaar en je kunt indien nodig zelfs ons in Nederland bereiken via ons noodnummer. Hoewel je dus wel zelfstandig reist, sta je er nooit alleen voor. Mocht er zich dus onverhoopt toch een situatie voordoen waarbij je medische zorg nodig hebt, dan zullen we je met raad en daad bijstaan.

Wat kun jij als reiziger zelf doen om veilig te reizen?

We kunnen als reisorganisatie natuurlijk zoveel mogelijk voor je dichttimmeren, maar ook als reiziger dien je in deze situatie zelf stappen te ondernemen om je reis zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste regel is: bekijk wat de voorschriften zijn op de plaats van je bestemming en zorg dat je deze opvolgt. Zo hoor je in Nederland anderhalve meter afstand te houden, hoor je geen handen te schudden, dien je je handen geregeld te desinfecteren en word je verzocht om in het openbaar vervoer een mondkapje op te doen. Die regels verschillen echter per land. Als Nederlandse reiziger hoor je je sowieso aan de Nederlandse regels te houden, maar controleer ook wat vereist is op jouw vakantiebestemming.

En hoe logisch het ook klinkt, we herhalen het nog maar eens: ga niet op reis als je ziek bent of in een risicogroep valt. Als eenmaal op reis corona wordt vastgesteld, ben je niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk nog verder van huis.

Uiteraard dien je niet alleen op je bestemming zelf, maar ook tijdens de heen- en terugreis de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Houd afstand bij het inchecken op de luchthaven en volg de aanwijzingen in het vliegtuig netjes op. Hoewel je in een afgesloten cabine zit, hoef je je over je gezondheid in het vliegtuig overigens weinig zorgen te maken. Vliegtuigen zijn uitgerust met speciale, zogenoemde HEPA-filters, die de lucht filteren. Het risico om geïnfecteerd te raken in de cabine is daardoor minimaal.

Welke bestemmingen zijn nu veilig te bereizen?

De situatie in de wereld verandert constant. Uiteraard houden we deze veranderingen nauwlettend in de gaten. Op onze speciale corona-pagina houden we je op de hoogte van de situatie op onze 48 bestemmingen.

background-pattern