Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Ontdek China met kids

rondreis

 • Reisschema:
  Beijing – Xi’an – Chengdu – Yangshuo – Shanghai
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2.095,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €550,-
 • Inclusief:
  o.a. bezoek Chinese Muur, bamboeboottocht en transport
Deze reis hebben we samengesteld voor reizigers die China met het gezin willen ontdekken. Je bezoekt de interessante plekken en blijft mininaal twee nachten in een plaats, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. De reis begint in Beijing waar je loopt over de Chinese Muur en kennis maakt met het Chinese verleden. Via kleisoldaten en reuzenpanda's reis je naar de Karstbergen in het zuiden, waar je dobbert op een bamboevlot tussen deze steile rotsformaties. Je sluit je reis af in de metropool Shanghai, waar je wandelt langs de oude Bund en natuurlijk een kijkje kan nemen in de hoge radiotoren.Met deze reis zie en beleef je een groot deel van China en overbrug je grote afstanden, daarom raden we deze reis aan voor kinderen vanaf 8 jaar.
rondreis China met kids
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Vlucht naar Beijing

Vandaag begint jullie reis naar het grote en indrukwekkende China. De meeste vluchten naar Beijing vertrekken vanaf Amsterdam. Omdat je tegen de tijd in reist kom je vaak de volgende morgen aan in Beijing.

Aangekomen op de luchthaven worden jullie verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Hij of zij draagt een bordje met je naam. Op de luchthaven vind je verschillende pinautomaten waar je meteen wat geld kan pinnen. Na ongeveer een uur rijden, ligt in het centrum van Beijing het traditioneel courtyard hotel waar je verblijft, met fruit- en magnoliabomen. Door de kleinschalige bouwstijl is het erg sfeervol. Bereid je voor op een hard bed; daar is niet aan te ontkomen, in heel China niet. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, samen met het gezin, de omgeving van je hotel te verkennen. De dag erna laten we ook ter vrije besteding en kun je bijvoorbeeld met de metro alle hoogtepunten af gaan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Beijing, op verkenning

Na het ontbijt ben je vrij om zelf de stad te verkennen. Je kunt eerst naar de Lama Tempel van het Tibetaanse Lama boeddhisme. In de geur van wierook en sandelhout loop je langs rode tempelhuizen en krulpagoda’s. Vervolgens kun je naar de Tempel van de Hemel, een enorm complex met een ruime stadstuin. Rond het middaguur kom je meestal aan bij het Tian’anmen Plein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Grenzend aan het plein ligt De Verboden Stad, waar je in eigen tempo door heen wandelt. Als je het handig vindt kun je ter plekke een gids regelen om je rond te leiden. Let op: Van 1 juli tot 31 augustus is de Verboden Stad gewoon op alle dagen geopend, maar buiten deze data om is de Verboden Stad op maandag gesloten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Beijing, op de Chinese Muur

De Chinese Muur mag op je reis natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende punten waar je de Muur op kan voor een wandeling over dit indrukwekkende bouwwerk. In deze rondreis begint en eindigt je tocht over de Muur op dezelfde plek. Zo kun je zelf bepalen hoe lang en ver je wilt lopen. Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door het weidse uitzicht en de grootte van de Muur. Vooral bij mooi weer kun je heel ver kijken en krijg je een goed idee van de grootsheid van dit wereldwonder. Onderaan de Muur staan verschillende verkopers met lokale souvenirs. De verkopers zullen proberen het een en ander aan je te slijten. Zie je iets leuks voor thuis, vergeet dan zeker niet je onderhandelingstechnieken uit te proberen.

Wil je nog andere mogelijkheden zien voor het verblijf in Beijing, neem dan een kijkje bij de Beijing bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Beijing – Xi’an, in de snelle trein

Reistijd: circa 7 uur

Vervolgens brengen we je naar het treinstation van Beijing en reis je met de supersnelle trein van Beijing naar Xi’an. Deze verbinding brengt je binnen zes uur van de hutongs in Beijing naar de kleisoldaten van Xi’an. Niet alleen een snelle, maar ook een voordelige verbinding. We reserveren een tweede klas softseat voor je. Nu we in Nederland deze hogesnelheidslijn niet meer hebben, biedt dit toch ook een bijzondere beleving. Onderweg huizen tellen is een enorme uitdaging en hoe interessant is het als je na terugkomst op school kunt vertellen dat je met een trein gereisd hebt die wel 300 km per uur reed.

Decorative torn edge

Dag 6 – Xi’an, Terracottaleger

Rond 9:00 uur word je opgehaald voor een bezoek aan een van China’s bekendste bezienswaardigheden; het Terracottaleger. Na ongeveer 40 minuten rijden ben je bij het park. Boeren stuitten in 1974 op naar schatting 7000 kleisoldaten, -paarden en -koetsen, die in opdracht van de veertienjarige koning Zheng als zijn toekomstige graftombe gebouwd waren. We raden je aan in hal 3 te starten voordat je hal 2 en 1 bezoekt. Dan zie je namelijk het grootste en indrukwekkendste deel het laatst.

Als je in de middag nog tijd over hebt, kun je ervoor kiezen om te gaan fietsen over de brede stadsmuur. De ‘south gate’ is het beste startpunt waar je voor een paar euro fietsen kunt huren.

Meer informatie over Xi’an vind je bij de Xi’an bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Xi’An – Chengdu

Reistijd: circa 2,5 uur

Afhankelijk van hoe laat je vlucht gaat heb je in de ochtend nog wat tijd om door de stad te lopen. De moslimwijk is een echte aanrader voor het kopen van souvenirs.

Met een taxi rijd je vervolgens naar de luchthaven van Xi’an. Eenmaal ingecheckt, vlieg je met een binnenlandse vlucht naar Chengdu. Bij aankomst staat de transfer voor jullie klaar om je naar je hotel te brengen. Je slaapt in een sfeervol hutong hotel in het oude gedeelte van de stad. Overal om je heen hangen knalrode lampionnen en kleurrijke lampjes. Wij vonden het leuk om hier ’s avonds door de straatjes te lopen en bij de ‘snackcorner’ een typisch Chinese snack te eten.

Decorative torn edge

Dag 8 – Chengdu

China is het land van de reuzenpanda. Je kunt ze zien in het Panda Research Centre in Chengdu. In dit groene park met bamboe leven de reuzenpanda’s in grote omheinde tuinen. Het blijft een dierentuin, maar dan wel verantwoord en goed verzorgd. Wij vonden het de moeite waard, want je ziet de dieren van heel dichtbij en ze zijn nou eenmaal erg schattig.

Je wordt vroeg opgehaald zodat je er op tijd bent als de panda’s gevoerd worden. Je ziet ze achtereenvolgens eten, spelen en dan slapen. Als je het museum bezoekt, snap je een stuk beter waarom de panda met uitsterven wordt bedreigd. Het knuffelen met de rode minipandas (tegen een toeslag..) sla je volgens ons beter over. Lijkt ons niet leuk voor die panda’s. Rond half 12 ben je weer bij je hotel en heb je de middag verder vrij. Een leuke plek om je tussen de mensen te begeven, zijn de theehuizen. Jong en oud drinkt er een kopje jasmijnthee.

Klik hier voor meer foto’s van het verblijf in Chengdu.

Decorative torn edge

Dag 9 – Chengdu – Guillin – Yangshuo

Reistijd: circa 7 uur

Vandaag reis je naar de steile rotsen en groene rijstvelden van Yangshuo. Omdat de treinen in de ochtend gaan, ben je bijtijds in Yangshuo.  Zodra je aankomt staat onze chauffeur voor je klaar om jullie naar het platteland van Yangshuo te rijden. De rit duurt ongeveer 2 uur. Het is al donker als je aankomt. Je slaapt in een sfeervol buitenverblijf tussen de karstbergen. Wanneer je de volgende ochtend je ogen opent ben je omgeven door steile bergen, akkers en rijstvelden. Er zijn mountainbikes, kayaks, bamboe-rafts en tubes te huur en natuurlijk kun je wandelen.

Decorative torn edge

Dag 10 – Yangshuo

Deze dag kun je ter plaatse invullen. Via het hotel kun je kayaks huren, nog een dag gaan fietsen en er lekker zelf op uit trekken.

’s Avonds speelt er op en langs de Li en Yulong rivieren een heel spektakel af. De naam Zhang Yimou zegt je misschien niets maar het is de bekendste regisseur van China en heeft ook geregisseerd bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Hij heeft hier, in de buitenlucht tussen bergen en rivier, een show neergezet die avond aan avond zo’n 1000 bezoekers trekt. Zoals alles in China is ook dit groots aangepakt: maar liefst 500 spelers vertolken geschminkt en verkleed bij en op de rivier de Chinese love story van San Jie Lu. Tijdens de show zijn de omliggende bergen spectaculair verlicht. De show is dagelijks te zien van 20:00 tot 21:00, kaartjes koop je ter plaatse vanaf circa € 15,-.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Yangshuo, fietsexcursie en bamboevlot

Vandaag maak je een fiets- en boottocht langs de Yulong rivier die dwars door het karstgebergte loopt. Je fietst in een klein groepje over smalle asfaltwegen en zandpaadjes die door de akkers slingeren. Je Engelssprekende gids kan je vertellen over het leven hier. In dorpjes die je passeert kun je wat eten of drinken. Na een stuk gefietst te hebben, ligt het bamboevlot voor je klaar en drijf je de rivier af, om vervolgens verder te fietsen naar Moon Hill. Bij Moon Hill heb je de mogelijkheid de fiets even aan de kant te zetten de heuvel te beklimmen. Een behoorlijke beproeving, maar het uitzicht maakt de zware klim meer dan goed.

De dag erna (dag 12) ben je vrij, totdat je naar Shanghai reist. De chauffeur brengt je van je accommodatie in Yangshuo naar het treinstation van Guilin (1.5 rijden). Je reist per trein naar Shanghai, ongeveer 18 km van de stad gelegen. De chauffeur staat je al op te wachten op het station. Afhankelijk van de drukte in het verkeer is het tussen de 30-60 minuten rijden naar het hotel.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Shanghai

Wie op de Bund langs de grote klassieke koloniale gebouwen loopt krijgt een indruk van het oude China uit de 18e en 19e eeuw. Aan de overkant van de Bund groeien de wolkenkrabbers van Pudong de hemel in. Oud versus nieuw Shanghai. Ze gaan hand in hand. Het is een prachtig gezicht om de kleurige lichten van de hoge gebouwen in het water te zien weerspiegelen.

Een populaire maar drukke bezienswaardigheid is de Jade Boeddha temple (Yufo Si). Eén van de mooiste musea in China vonden wij het Shanghai Museum, zeker de moeite waard. Wil je tussendoor even op adem komen dan is een bezoek aan de beroemde Yu-tuin geen gek idee. Tegen sluitingstijd is het er heerlijk rustig. Uitgaan doe je in de wijk Xintiandi, vol voetgangersstraten met theehuizen en restaurants. Ook in de oude Franse wijk kun je terecht. Voor meer informatie bekijk de Shanghai bouwsteen.

Decorative torn edge

Dag 15 – Shanghai – Amsterdam

Via je hotelreceptie regel je voor een klein bedrag de transfer van het hotel naar de internationale luchthaven van Shanghai (Pudong). Deze spiksplinternieuwe, supermoderne airport is een lust om doorheen te wandelen, op weg naar je gate.

Op het moment dat de grond onder je vandaan glipt als het vliegtuig opstijgt, is je reis door China voorbij en ben je een hele ervaring rijker.

Decorative torn edge
torn-edge

Ontdek China met kids

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele China rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideëen om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verkorten
 • Verlengen - Beijing
 • Verlengen - Shanghai
 • Lager budget?
 • Extra excursies
background-pattern