Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Shanghai tips van onze Facebook-volgers

blog

Geschreven op
donderdag 30 oktober
Geschreven door
Suzanne Vermeer
bund shanghai stad china

Shanghai Bund

Via Facebook vroegen we onze volgers om hun ultieme Shanghai tip met ons te delen. Omdat we zoveel enthousiaste reacties en originele tips ontvingen hebben we hieronder een overzicht gemaakt.

Wij zijn zelf vaker in Shanghai geweest, maar door alle tips zo onder elkaar te zien krijgen we spontaan zin om weer die kant op te gaan.

 

 

 

maglev trein shanghai china

Koen op het treinstation in Shanghai

Reizen per trein in en naar Shanghai:

Wat ik vaker terug lees is dat reizigers het reizen per trein in Shanghai erg waarderen. Met stip op nummer 1 staat als tip om een stukje reizen met de (Maglev-) trein (dit raden wij zelf ook aan!). Voor veel reizigers gaf deze rit een bijzonder gevoel. Reisspecialist Koen heeft dit ook gedaan tijdens zijn eigen China reis en kan zich hier helemaal in vinden.

Een greep uit de reacties op Facebook:

Reiziger Hennie vertelt: Hoogtepunten; de Maglev Hi-Speed trein vanaf het vliegveld. Hij gaat maar beperkt 400km/uur, meestal 300 km/uur. Daarnaast nam ze ook richting Beijing een high-speed trein: “Neem de Hi-Speed trein naar Beijing, fantastische ervaring”.

Reiziger Marlies kan zich hier helemaal in vinden: “DE tip wat mij betreft neem de trein!!! Geweldige ervaring, dan voel je je echt heel bijzonder als enige blanken tussen duizenden Chinezen. In mijn geval was ik zelfs de enige, want mijn man is ook een Chinees”.

 

tips shanghai skyline china

Shanghai skyline

Tianzifang, Nanjing Road, Pearl TV Tower & French Consession

Uit alle reacties en tips op Facebook, heb ik er een paar geselecteerd waarvan ook wij weer wat hebben kunnen leren en waarvan wij vinden dat deze leuk zijn om te delen:

Reiziger Mireille is in september in Shanghai geweest en vertelt enthousiast: “In september hebben wij de Pearl TV Tower bezocht. Vanaf boven zie je pas hoe groot metropool Shanghai echt is. Uiteraard mag het staan op de glazen vloer ‘bal 2’ niet ontbreken! Op weg naar beneden in de ‘onderste’ bal ook nog even een ritje maken in de rollercoaster die in deze wolkenkrabber is verstopt. Dit was voor ons een onvergetelijke ervaring en een groot contrast met de andere Chinese steden die wij hebben bezocht.”

Bert en Carlien zijn, net als reiziger Yvonne, enthousiast over Tianzifang: “Tianzifang is super!”

Yvonne heeft daarnaast nog meer tips: “Shanghai is fantastisch met veel hoogtepunten. Een aantal van mijn favorieten van mijn oude buurt: Fuxing Park, Xintiandi, Huaihai Lu, Tianzifang, wandelen door Old town, wetmarkets. Verder de fantastische barretjes, winkeltjes en restaurantjes in the French Concession (ook fantastisch om doorheen te wandelen). Er is altijd en overal wat te beleven, je kijkt je ogen uit.”

Hier is reiziger Eric het volmondig mee eens:  “French Concession, Tianzifang (Taikang road) zijn het meer dan waard om een bezoek aan Shanghai te brengen!”

Reiziger Lisanne heeft zich uitstekend vermaakt op Nanjing Road, maar ook in de rest van Shanghai: “De winkelstraat Nanjing Road, onwijs groot en oneindig. De winkelstraat lijkt niet op te houden. Wat ik ook een tip vind is: wandel een achteraf straatje in. Opeens loop je van een hypermoderne metropool naar het échte China en zie je hoe groot de verschillen zijn tussen arm en rijk!”

 

shanghai tips china

Tips Shanghai

Wil je alle reacties en tips teruglezen? Kijk dan op onze Facebook pagina.

Heb je zelf leuke ervaringen, tips of foto’s van je China reis? Wij vinden het leuk als je deze met ons wilt delen en plaatsen de leukste tips en foto’s op ons reisblog. Mail ons naar info@chinaonline.nl.

background-pattern