Riksja China & Tibet

Naar boven

Strand in China

blog

Geschreven op
woensdag 22 oktober
Geschreven door
Suzanne Vermeer
hainan strand china

Strand in China

Vaak krijgen Koen en ik de vraag of het mogelijk is om, na de rondreis door China, nog even lekker aan het strand te kunnen liggen om bij te komen van de reis. Zelf vinden wij dit altijd lastig om aan te geven. China is namelijk niet een strandbestemming pursang maar natuurlijk begrijpen we heel goed dat je na een drietal weken flink reizen langs grote steden en overweldigende natuur, je best behoefte hebt om even helemaal niets te hoeven en gewoon lekker op het strand te ploffen. Wij zijn daarvoor, in samenwerking met de lokale agent, op zoek gegaan naar zo’n plek in China en uitgekomen op Hainan. Ook wel het Hawaii van China genoemd. Wat ons betreft niet helemaal onterecht want de sfeer hier is er een van ‘sun, sea and surf’.

 

 

hainan china uitzichtHainan

We kiezen voor Hainan omdat dit volgens ons de mooiste stranden van China heeft. Met haar witte zandstrand, wuivende palmbomen, een tropisch klimaat en diverse watersportmogelijkheden is hainan volgens ons de beste mogelijkheid voor een tropisch toetje van je reis. De ‘hoofdstad’ Sanya Bay, is de meest populaire plek op Hainan, en ligt op de zuidpunt van het eiland. Hier vlakbij hebben we een hotel gevonden waar je lekker kunt bijkomen en de ervaringen van je China-rondreis nog op je in kunt laten werken.

Hoe in te plannen?

Het liefst natuurlijk aan het einde van je reis. En dit kan ook! Na je verblijf tussen de Karstbergen en/of de rijstterrassen is het makkelijk om vanuit Guilin naar Sanya te vliegen. Zorg ervoor dat je je terugvlucht naar Nederland dan vanuit Guangzhou (ook wel Canton) boekt. Kijk voor meer informatie even bij onze bouwsteen of neem voor vragen over je eigen route met Hainan even contact met ons op.

Nadeel is wel dat je er, zoals je misschien al hebt begrepen, alleen heen kunt vliegen. Dat levert al gauw een kostenpost op van 300 a 400 euro per persoon per retourvlucht. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

background-pattern