Menu background

Naar boven

Help, ik wil naar China! Maar waar moet ik heen?

blog

Geschreven op
dinsdag 18 juni
Geschreven door
Suzanne Vermeer
Delen op social media

Je bent eruit, de keuze voor een reis is op China gevallen. Mooi! De eerste stap is gezet! Maar dan? Met haar 23 provincies, 5 autonome regio’s, 4 stadsprovincies en 2 speciale administratieve regio’s is China zeker geen klein kikkerlandje. Gelukkig hebben wij al heel wat van China mogen zien en maken we je de keuze graag wat makkelijker. Kortom: wat mag je volgens ons echt niet missen in je China-reis met Riksja?

De Chinese Muur bij Jinshanling

De Chinese Muur bij Jinshanling

Een bezoek aan China is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Omdat we graag verder kijken dan onze neus lang is, zochten we het meest afgelegen gedeelte van de Muur voor je op (zo’n 2 uur rijden van Beijing) en kwamen we uit bij Jinshanling, wat zoveel betekent als ‘gouden bergketen’. Loop hier tegen de avond rond en zie met eigen ogen zien hoe ‘goud’ dit stuk Muur is. Trek stevige wandelschoenen aan: het is een flinke tippel, maar het is de inspanning waard!

Fietsen tussen de karstbergen

Fietsen tussen de karstbergen in Yangshuo

Het trekt wel wat bekijks, zo’n knalroze fiets met een blond meisje erop, al fietsende tussen al het groen in Yangshuo. ‘Gekke westerlingen ook’, lijken de locals te denken als het meisje voorbij scheurt op haar roze bolide. Maar hoe gek de locals ook naar je kijken, fietsen in Yangshuo is een must! Stop vooral bij een van de lokale restaurantjes langs de weg, waar je verfrissende groene thee rechtstreeks uit de velden drinkt of voor de grote trek wat sticky bamboo rice eet. Genieten!

Terracottaleger in Xi’an

Het Terracottaleger in Xi’an

Eerlijk is eerlijk, het Terracottaleger is indrukwekkend, maar ook heel erg druk. Ben je hier in de zomermaanden dan is het flink dringen om ook maar een glimp op te vangen van een van de honderden kleisoldaten die hier -niet allemaal even- strak in lijn staan opgesteld. Overal staan gidsen druk met vlaggetjes te zwaaien en lijkt de een nog harder te praten dan de ander om zich verstaanbaar te maken voor zijn of haar groep ‘soldaten’ op sleeptouw. Ga hier dus heel vroeg of aan het einde van de dag heen, wanneer het leger aan toerbussen alweer lang-en-breed op weg is naar hun volgende highlight op de reis.

Het oude Lijiang

Oude ambachten in Lijiang

Oh Lijiang, met je charmante straatjes, kruldaken, knusse cafés en Chinese lampionnen aan weerszijden van elke straat. Wie wordt hier nou niet verliefd op? Ja, juist. Eigenlijk iedereen, en dat is te merken. Onze tip: sla linksaf waar de meeste toeristen rechtsaf slaan. In deze rustige straatjes vind je pas echt origineel koopwaar; van handgemaakte jassen en handgedraaid Chinees aardewerk tot de lekkerste handgeplukte Pu’er thee: stuk voor stuk verkocht door de makers zelf.

De skyline van Shanghai

De internationale concessies van Shanghai

De skyline van Shanghai, wie kent hem niet. Natuurlijk moet je ‘m gezien hebben, maar ga ook zeker niet voorbij aan de historie die de stad rijk is. Neem de Franse Concessie-wijk; op steenworp afstand van de wereldberoemde skyline vind je namelijk een heus stukje Frankrijk terug en dat in China! Het is dat de bewoners geen woord Frans spreken en er geen boulangerie op de hoek vinden is, maar met de typische Franse-stijl huizen en plantanen aan weerszijden van de straten, zou je bijna denken in Frankrijk te zijn.

Lees ook andere blogs!

background-pattern