Riksja China & Tibet

Naar boven

China voor een tweede keer

blog

Geschreven op
woensdag 13 mei
Geschreven door
Suzanne Vermeer
chinezen china smile

Authentiek China

China is een gigantisch land en de afstanden die je zult overbruggen tijdens je reis zullen meer dan gemiddeld zijn. China is daarom ook typisch zo’n land wat een tweede bezoek meer dan waard is. Maar wat bezoek je dan een tweede keer? Of hoe kun je je reis zo indelen dat je niet te veel op plekken komt waar je tijdens je vorige vakantie al geweest bent?

Met drie grote metropolen en vijf luchthavens waarvandaan internationaal gevlogen wordt, kun je aan die laatste vraag vrij eenvoudig voldoen. Lastiger wordt het natuurlijk om deze plekken goed te combineren met andere dingen die je in China niet gezien hebt. Zelf ga ik binnenkort ook voor de tweede keer richting China dus ook ik maakte de balans op.

 

 

reizen zhongdian peter china

Off the beaten track

Een stukje Tibet off the beaten – track:

Dit stukje China wordt nog maar weinig bezocht. Waar veel reizigers de Chinese Muur willen zien, toch het Terracottaleger willen bezoeken en de verboden stad willen ontdekken kun je er ook voor kiezen om het net even anders te doen. Ga dan richting Xiahe; deze authentieke regio zit vol Tibetaanse kloosters en Mongoolse invloeden. Drink een kopje yakboter thee met monniken in rode gewaden, zie kleurrijke yaks grazen met witte Himalayatoppen op de achtergrond, bezoek het Labrang klooster en overnacht bij de onherbergzame grasvlaktes. De Xiahe – regio bezoek je met een treinreis of vlucht naar Lanzhou. Het makkelijkst te bereizen vanaf Beijing en Xi’an. Lees hier meer over deze bouwsteen.

 

paard ice mountain china

Marissa te paard

Paardrijden richting Ice Mountain:

Ben je in voor wat meer avontuur en wil je China op een bijzondere manier ontdekken? Maak dan een paardrijtocht richting Ice Mountain. In vijf dagen ontdek je vanaf je paard de natuur rondom Songpan. Tussen de hoge bergen lijk je alleen op de wereld te zijn. Over steile bergpaden slinger je langs rotsen en graslanden om bij de Ice Mountain top uit te komen. ’s Middags drink je een kop thee met je gids en in de avond warm je jezelf op bij het kampvuur. Je slaapt tijdens de tocht in tenten, maar je voelt je een echte cowboy middenin de natuur. Lees hier meer over onze bouwsteen. Omdat ik spijt heb dat ik tijdens mijn reizen door China deze module niet heb ingepland, vroeg ik mijn collega Marissa het hemd van het lijf…

 

jorien tibet china reis

Reizen in Tibet

Combineer China met een bezoek aan Tibet:

Veel reizigers die voor een tweede keer China bezoeken, combineren deze reis met een stukje Tibet. En ook hierin is veel mogelijk. Ben je in Beijing en Shanghai geweest? Start je tweede reis in China dan in Chengdu. Chengdu is een prima uitvalsbasis voor reizen van en naar Tibet. In Tibet zelf zijn veel mogelijkheden maar hier zitten wel wat regels en permits aan verbonden. Zo kun je een onvergetelijke tocht van drie dagen over de Tibetaanse hoogvlaktes, tussen de Himalayatoppen door, naar de oudste en meest indrukwekkende kloosters waar Tibetaanse monniken leven. Zelf heb ik mijn eerste reis door China meteen gecombineerd met een bezoek aan Tibet. Voor onze Tibet bouwstenen kun je hier kijken. Om het je makkelijk te maken hebben we al een combinatiereis samengesteld; China en Tibet.

background-pattern