Riksja China & Tibet

Naar boven

Op zoek naar de Panda in Chengdu

blog

Geschreven op
dinsdag 19 november
Geschreven door
Suzanne Vermeer
chengdu panda china

Panda’s in Chengdu’s Panda Breeding Centre

“Wat is het Chengdu Panda Breeding Centre?”

Ga je naar Chengdu tijdens je China rondreis? Houd je van dieren? Wil je het symbool van China eens in het echt zien? Dan is het Panda Breeding Centre absoluut een must. Het centrum is in 1987 door de lokale overheid van Chengdu en de Chengdu Zoo opgericht. In deze semi-natuurlijke omgeving leven rond de dertig reuzenpanda’s. Het centrum is opgericht voor het behoud van deze bedreigde diersoort. Met behulp van een speciaal fokprogramma probeert men het aantal panda’s te vergroten. Er is alleen een klein dingetje; het libido van de reuzenpanda’s is niet zo hoog. Er wordt daarom veel gebruik gemaakt van kunstmatige inseminatie.

Omdat pasgeboren panda’s erg licht zijn is de overlevingskans van de pandababy’s erg klein. Ze doen er in het centrum dan ook alles aan om de overlevingskans van deze kleine diertjes te vergroten. De ontwikkeling wordt nauw in de gaten gehouden, ze krijgen een couveuse en extra voeding. Daarnaast wordt het reïntegreren van panda’s in het wild erg gestimuleerd. Zodra het centrum honderd panda’s huisvest, willen zij beginnen met panda’s uitzetten.

Het Giant Panda Breeding Center is dagelijks voor publiek geopend. Het is een unieke kans om deze bedreigde diersoort te bewonderen. Naast de reuzenpanda kun je ook enkele rode panda’s spotten.

We vinden het een must als je naar Chengdu gaat, maar de stad heeft uiteraard nog meer te bieden. Ga naar levendige People’s Park, bezoek een chinese opera of probeer rare hapjes in snackstreet. Lees hier meer over onze Chengdu bouwsteen. Of ga direct zelf aan de slag en bouw je eigen China-reis met onze bouwstenen.

Of misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou:
10 redenen waarom je naar China moet reizen.
Geschiedenis over het Terracottaleger in Xi’an.
Geschiedenis over de Chinese Muur.
Of ga terug naar ons China-reisblog.

background-pattern