Riksja China & Tibet

Naar boven

Geef smaak aan je China-reis met bijzondere excursies

blog

Geschreven op
vrijdag 12 februari
Geschreven door
Suzanne Vermeer

Een reis naar China is waarschijnlijk een ‘once in a lifetime’-ervaring. Dus dan wil je er ook zoveel mogelijk uithalen! We geven je hier wat meer info over de bijzondere excursies die je zelf kunt toevoegen.

 

Architectuur-tour in Shanghaichina-blog-bijzondere-excursies-shanghai

Shanghai is een interessante mix van oude tradities en razendsnelle modernisering. Er is geen stad in China waar de tegenstellingen tussen oost en west, rijk en arm scherper zijn. Wil je Shanghai op een bijzondere manier ontdekken, voeg dan onze architectuur-tour toe aan je reis. Je gaat met een Engelstalige gids op pad en leert over de geschiedenis van de oude en nieuwe gebouwen die de stad kenmerken. Op deze manier ontdek je de verhalen achter de skyline en proef je de verschillen tussen oud- en nieuw-Shanghai. Je kunt deze excursie toevoegen aan je reisplan bij onze bouwsteen Shanghai.

 

china-blog-bijzondere-excursies-operaSichuan Opera in Chengdu

Chengdu ligt in het zuidwesten van China en is bekend om zijn Panda Breeding Center. Naast een bezoek aan de koddige panda’s, kunnen we hier ook een bezoek voor je regelen aan een Sichuan Opera. In Chengdu ligt de bakermat voor deze kunstvorm. Je kunt genieten van de zang, de meeslepende percussie en de grappige komedianten (zeker voor het Chinese publiek). Voeg daarbij de steeds wisselende maskers en gezichten, het vuurspuwen en gebruik van licht en je ziet dat je dit eigenlijk een keer moet hebben meegemaakt. Lees hier alles over onze bouwsteen in Chengdu.

 

china-blog-bijzondere-excursies-kooklesKookles in Chengdu

Wil je kennis maken met de Chinese keuken? Volg dan een echte Sichuan kookworkshop in Chengdu. Onder leiding van de enthousiaste kokkin van het restaurant leer je in ongeveer drie uur een zestal typische gerechten klaar te maken, zoals noedels en kruidig rundvlees. Het ene gerecht is flink pittig en had andere weer mild. Tussendoor kun je natuurlijk van de gerechten proeven! Je kunt deze en/ of de Sichuan opera toevoegen aan je reisplan bij in Chengdu.

 

 

china-blog-bijzondere-excursies-kungfuKung Fu introductieles in Yangshuo

Yangshuo staat bekend om zijn karstbergen, de typische ronde heuvels die hier uit het landschap omhoog steken. Bootje varen is hier een veelgeboekte excursie. Wil je ook wat actiefs doen? Dan is een optionele Kung Fu-les in Yangshuo misschien een leuke optie. Je leert in een uur de beginselen van de Kung Fu, zoals interne energie (“chi”) en allerlei handbewegingen. Na de les word je weer richting je hotel gebracht waar je de geleerde moves nog eens kan oefenen. Je kunt deze excursie toevoegen aan je reisplan in Yangshuo.

 

 

Wil je ook naar China? Bouw je eigen China reis met onze bouwstenen, slaap in een hofjeshotel midden in de Hutongwijk van Beijng of vaar langs de karstbergen. Jij kiest.

Deze artikelen zijn ook interessant voor je:
Hoe reis je in China?
10 redenen waarom je naar China moet gaan.
Comfortabel met de trein door China.
Eerste keer China? Dit zijn onze tips!
Of lees meer op ons China-reisblog.

background-pattern