Riksja China & Tibet

Naar boven

China combineren met Tibet

blog

Geschreven op
woensdag 27 november
Geschreven door
Suzanne Vermeer
indrukwekkende himalaya china

Indrukwekkende uitzichten tussen de Himalaya toppen

“Is het combineren van China & Tibet mogelijk? En zo ja hoe precies?”

Het mag en het kan weer…reizen naar Tibet! En omdat er nog geen directe vluchten naar Tibet gaan, is het heel makkelijk om je Tibet-reis te combineren met een reis door China.

Vanuit China kun je via Xian of Chengdu richting Lhasa reizen. Je zou je reis dan in Beijing kunnen beginnen en vanuit daar naar Xian en/of Chengdu reizen. Hier doe je de eerste Chinese indrukken op en leer je de historische hoogtepunten kennen voordat je doorreist naar Lhasa. Een ander hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk. Deze afstand kun je via ons alleen boeken per vlucht, niet per trein. Deze vlucht vond ik echt een attractie op zich; kijk uit het raam en zie de Himalaya-toppen voorbij glijden…zodra het vliegtuig tussen de bergen in zweeft en vervolgens landt op Tibetaanse bodem merk je al dat je een flink stuk hoger zit…

potala paleis tibet china

Bezoek in Lhasa zeker het Potala Paleis

Praktische tips:

Dan kom je aan in Lhasa wat op zo’n 3500 meter hoogte ligt. Ieder lichaam reageert hier weer anders op maar neem de tijd om je lijf er aan te laten wennen. Het drinken van zo’n drie (ja echt!) liter water op de eerste dag, zal de hoogteziekte verschijnselen verminderen.

Reisdocumenten: Elke reiziger heeft een paspoort nodig wat nog minimaal zes maanden geldig is nadat je uit China vertrekt. Daarnaast is een visum voor China noodzakelijk. Deze moet je voorafgaand aan je reis (dus in Nederland al) regelen. Houd er rekening mee dat als je de stempel in je bezit hebt, je binnen 3 maanden naar China moet reizen.

Voor een bezoek aan Tibet heb je een apart permit nodig, naast het visum voor China. Heel belangrijk: Dit permit wordt alleen afgegeven bij een van tevoren geregeld arrangement bij een erkende reisorganisatie.

reisspecialist bea tibet china

Combineer je reis door China met Tibet

Kortom: een combinatie met Tibet is gelukkig weer mogelijk en de eerste reisplannen zijn er inmiddels alweer uitgestuurd. Het is, wat mij betreft, ook weer de hoogste tijd dat toeristen kunnen genieten van ‘het dak van de wereld’.

Mijn eigen ervaring: In 2012 heb ik mijn reis door China gecombineerd met Tibet. Ik ben begonnen met mijn reis in Beijing en via Xian en Chengdu naar Lhasa gereisd. Tibet is zo anders dan China: de mensen, de omgeving, de religie…alsof je in een heel ander land bent. Alle monniken in Lhasa en de onherbergzame gebieden, dat zie je in China niet. Het contrast is groot waardoor de combinatie juist een toegevoegde voor mijn China-beleving was.

Wil jij China ook graag combineren met Tibet? Stel dan zelf je reis door China samen met de bouwstenen van Tibet online of bekijk eens onze combinatie-rondreis. Meer tips en trucs voor reizen binnen China? Ga dan terug naar hetoverzicht van alle artikelen.

background-pattern