Riksja China & Tibet

Naar boven

7 tips voor wereldstad Shanghai

blog

Geschreven op
woensdag 12 april
Geschreven door
Suzanne Vermeer

 

De Chinese stad Shanghai is er één van extremen: van wolkenkrabbers en moderne gebouwen tot lokale markten en tempels, je vindt het hier allemaal. Toch kent de metropool in vergelijking met andere Chinese steden als Beijing en Hongkong weinig historische bezienswaardigheden. Het staat vooral bekend om de moderne architectuur, dus als je hiervan houdt, is Shanghai absoluut een aanrader!

Met maar liefst 24 miljoen inwoners is Shanghai verreweg de grootste stad van China. Sinds 2004 is het zelfs de grootste havenstad ter wereld. Dat is met name te danken aan een oud handelsverdrag met Groot-Brittannië; anders was het waarschijnlijk altijd een klein vissersdorpje gebleven. Shanghai heeft meerdere ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van economie, infrastructuur en architectuur. Je vindt er een goed metronetwerk, enorme winkelcentra en tal van restaurants.
Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Shanghai? We delen zeven plekken die je absoluut niet mag missen!

 

Bund in Shanghai China#1 Wandel over de Bund

De brede boulevard Bund  ligt aan de Huangpu-rivier en vormt het middelpunt van de stad: niet voor niets is het  een van de populairste plekken in Shanghai. Je hebt er een schitterend uitzicht over de skyline van bijzondere wolkenkrabbers. Grappig genoeg vind je hier nog veel invloeden terug uit de Engelse koloniale tijd. Zelfs de Big Ben is hier te vinden! Maak een wandeling over de boulevard van het begin tot het eind. Vooral ’s avonds is het de moeite waard; de laserlichten verlichten dan de gebouwen aan de overkant!

#2 Op grote hoogte in Pudong

Aan de overzijde van de Bund ligt de wijk Pudong, die bekendstaat om zijn vele wolkenkrabbers. Die zijn niet alleen geweldig om van een afstand te bekijken: ook van binnen en bovenaf is het geweldig. Het World Financial Center bijvoorbeeld is met 492 meter hoog een van de hoogste gebouwen van Shanghai. Geniet op de honderdste verdieping van het prachtige uitzicht over de stad.

 

#3 Slaap in Europese stijl

Het hotel wat wij boeken in Shanghai is het eerste moderne hotel in de geschiedenis van China dat pende en heeft al veel beroemdheden van over de hele wereld hotel shanghai vooraanzicht chinamogen verwelkomen, waaronder Charlie Chaplin en Albert Einstein. Het barokke gebouw werd gebouwd in 1846 en ziet er van buiten al zeer indrukwekkend uit, om van binnen nog niet eens te spreken. Alle kamers zijn ingericht in Europese stijl met antieke meubels. Het hotel is goed betaalbaar en ligt vlak bij de Bund.

#4 Nanjing Road

Nanjing Road is met zes kilometer de langste winkelstraat van China en bovendien een van de drukste winkelstraten ter wereld. Het trekt meer dan één miljoen bezoekers per dag en is daarmee al een attractie op zich om te bezoeken. Je vindt hier van alles wat: restaurants, hotels én winkels, natuurlijk!

shanghai-lokaal#5 Ontsnap aan het hypermoderne in de oude stad

In Shanghai krijg je een inkijkje in hoe China was vroeger versus nu. Het hypermoderne contrasteert behoorlijk met de armoede. In de oude stad vind je weinig terug van alle moderne ontwikkelingen. Hier zijn veel leuke restaurantjes, Chinese markten, souvenirwinkels en traditionele winkels te vinden. Bovendien vind je hier verschillende tempels waar de wierookgeur je tegemoet komt.

 

#6 Relax in Fuxing Parklocal-park- shanghai

Als je even wilt bijkomen van alle hectiek in de stad, dan is Fuxing Park de ideale plek. Oorspronkelijk ontworpen als privéterrein voor de Franse inwoners, zijn er veel Europese elementen terug te vinden. Tegenwoordig gaan veel inwoners erheen om even lekker te ontspannen of de tai chi te beoefenen. Dit is de plek waar de Chinezen echt tot leven komen!

 

 

maglev trein shanghai china

#7 Neem de snelste trein ter wereld

Vanaf Shanghai kun je met de snelste trein ter wereld reizen. Vlieg je vanaf Shanghai naar huis, dan mag je deze ervaring eigenlijk niet overslaan. De Duitse Maglev is een magneetzweeftrein die wel 430 kilometer per uur gaat. Hij brengt je, al zwevend, in tien minuten vanaf Pudong naar het vliegveld. Een unieke belevenis!

background-pattern