Riksja China & Tibet

Naar boven

Tips reisspecialisten en reizigers

blog

Geschreven op
zaterdag 21 september
Geschreven door
Suzanne Vermeer

duim panda chinaDeze wil je meenemen voor tijdens je China reis!
China is een groot land, veel reizigers gaan er ongeveer drie weken naartoe om ervan te kunnen proeven. Dan is je tijd spaarzaam en om je uitzoekwerk te besparen, hebben we hier een aantal tips verzameld die je makkelijk toe kunt passen op je reis. Mocht je zelf met tips terugkomen, horen we het uiteraard graag!

  1. Chinezen houden van spelletjes, je ziet dit in de parken en op straat, maar ook door de speelhallen die je overal kunt vinden. Ga een keer naar binnen en maak het mee. Grijp een pandabeer of doe een dansspel met een Chinese op de beats van Lady Gaga.
  2. Bezoek je de meren van Juizhaigou National Park? Neem dan de bus naar het verste puntje van het park, niet alleen ontloop je dan de meeste Chinese toeristen maar je komt ook bij brede watervallen en blauwe meren met wit zand.
  3. In het People’s Park in Chengdu kun je buiten thee drinken, ook suikerlibelles eten. Nee, niet de insecten zelf, een jonge Chinese vrouw maakt hier de mooiste kunstwerken met gesmolten suiker.
  4. Heb je last van je buik? Koop dan ‘stomach tea’ bij een van de thee aanbieders die je overal in China tegenkomt. Tien balletjes (die door het hete water weer blaadjes worden), in een klein kopje heet water doen wonderen.
  5. Eet in Zhongdian de Yakburger. Wij hebben twee uur gewacht omdat er vers vlees gehaald moest worden, maar het was wel de lekkerste burger die we ooit gegeten hadden. Sappig en zoet.
  6. In Lijiang dronken wij sterke koffie (met sjabloon in de melk!) met een warme brownie bij Prague café, een aanrader!
  7. Check voordat je naar China reist of er ergens een voetbalwedstrijd is. Wij hadden geluk en zaten in Beijing tijdens China – Nederland. Dit is een groot spektakel. Zodra je de metro uitloopt hoor je de geluiden al; straten vol kraampjes met oranje shirts, hoeden, sjaals en geschminkte Chinezen. Het lijkt wel het WK in Nederland.
  8. Vergeet niet om een foto te maken van Chinezen die een foto van jou maken. Het zorgde bij ons voor hilarische momenten.
  9. Voor de vrouwen onder ons; neem een legging mee. Lekker voor als het ’s morgens kouder is, of als je je moet bedekken, maar ook gemakkelijk op te stropen als het warm is.
  10. Foodcourt China stijl. Al het Chinese eten in een. We maakten ook een foodcourt mee en vonden het een grappige ervaring. Het eten wat je tijdens je reis allemaal tegenkomt, kan je hier in een maaltijd combineren. Van dumplings tot bapaobroodjes. Het werkt met een soort tegoed kaart waar je geld op zet. Omdat je aan een grote tafel zit, kun je deze zo delen met studenten en hele families.
background-pattern