Riksja China & Tibet

Naar boven

Reiservaring China: Tiger Leaping Gorge

blog

Geschreven op
vrijdag 16 januari
Geschreven door
Suzanne Vermeer
china tiger leaping gorge

Even voorstellen: collega Jorien

Veel van onze reizigers vragen het zich af, is de Tiger Leaping Gorge wel wat voor mij? Omdat zowel Koen als ikzelf hierin geen ervaring hebben en je dus advies geven op basis van verhalen van collega’s en anderen,  besloten we hier even wat dieper op in te gaan en daarom wat vragen af te vuren op onze collega Jorien die deze sportieve uitdaging wel is aangegaan. Lees mee:

Waarom heb je ervoor gekozen om de Tiger Leaping Gorge in je reis in te plannen?

Ik vind een afwisseling van steden, cultuur en natuur altijd erg fijn in een rondreis. En ik hou enorm van wandelen. Twee vliegen in één klap dus! Ik aarzelde dus echt geen moment; deze trekking wilde ik graag in mijn reis.

Wat waren je verwachtingen?

Na het lezen van de site verwachtte ik een echte trekking, met aardig wat hoogteverschil, dus ik had het idee dat het vrij pittig zou worden. Uiteraard verwachtte ik ook prachtige uitzichten, watervalletjes, en een diepe kloof. En had ook verwacht me even ‘alleen op de wereld’ te voelen in het toch wel drukke China. En stiekem was ik ook benieuwd… Benieuwd naar de zwaarte van de trekking en de faciliteiten onderweg. Ik hou er wel van als ik precies weet wanneer er een plaats is om te stoppen, wanneer je kunt lunchen (en wat..) en hoe de toiletten in de lodge zijn.

 

trekking tiger leaping gorge china

Trekking Tiger Leaping Gorge

Kwamen je verwachtingen uit?

Absoluut! Wat een prachtige trekking was het. En ja, ik voelde me (samen met mijn zus en de gids, dat wel..) echt alleen op de wereld. Het was er zo stil en sereen. We hebben prachtige wandelingen gemaakt, steeds met het uitzicht op de kloof. Onderweg liepen we langs kleine watervalletjes en kwamen we geiten tegen. Heel soms een toerist, maar ik weet zeker dat ik meer geiten heb gezien. De bergen om me heen waren puntig en groen en diep in de kloof zag ik een riviertje kronkelen.

Heb je een goede conditie nodig voor deze trekking?

Niet perse, maar hoe beter je conditie, hoe meer je kunt genieten van de trekking. Ik heb zelf zo’n 6-8 uur gelopen, met mooie stops tussendoor om gewoon even rond te kijken, foto’s te maken of wat te eten en drinken. Dat was ook wel het fijne van de trekking, je doet ‘m individueel, dus je bent daardoor echt je eigen tempo aan het aanhouden en hoeft niks te overhaasten. Een aantal delen tijdens de trek zijn vrij constant in hoogte, maar om daar te komen heb je wel een flinke klim nodig. Ook hierbij kon ik er zo lang over doen als ik zelf wilde, dus dat was prima. En het uitzicht is echt de klim waard!

 

route tiger leaping gorge chinaHoe is de overnachting?

Als ik aan de lodge denk, dan denk ik gelijk aan mijn ontbijtje. Ik had een heerlijke verse pannenkoek, besmeurd met Nutella. Na de trekking heb ik trouwens ook heerlijk geslapen, ook al was de kamer vrij basic en de bedden -op z’n chinees- vrij hard. Vast door de inspanning en de vele indrukken. En ja.. er is een Chinese wc bij de lodge, maar dan zonder ramen en weer met dat geweldige uitzicht. Ik had nooit gedacht dat ik zo lang op een Chinees toilet wilde blijven..

Heb je tips qua kleding en schoenen?

Ik heb zelf mijn trekkingsschoenen uit de kast getrokken en meegenomen. Ik had deze ook aan tijdens de wandeling over de Chinese Muur, dus dat kwam goed uit. Ik vind trekkingsschoenen altijd fijn vanwege de grip en de steun aan je enkels. Je komt onderweg namelijk wel losse steentjes tegen en die voel je bijna niet. Qua kleding liep ik lekker in een korte broek en hemdje; het was dan ook 36 graden toen ik ‘m liep. ’s Avonds kan het wel wat afkoelen, neem dus ook een fijn vest mee. En doe ook niet je beste kleding aan. Ik was namelijk wel een beetje stoffig na afloop.

 

china tiger leaping gorge

Jorien onderweg…

Andere tips?

Ik zou echt iedereen die een China reis op de planning heeft staan aanraden deze trek te doen. Het is weer een compleet ander stukje China, maar hoort ook weer echt bij het land. Het is zoveel meer bijzonder om echt twee dagen door dit inmense landschap te lopen en het op deze manier te ervaren. Naast de onvergetelijke herinneringen hieraan en de mooie foto’s was ik ook echt trots op mezelf dat ik dit had gedaan.

Wil je meer informatie over de route en de bouwsteen zelf, kijk dan even hier. Houd er rekening mee dat je de Tiger Leaping Gorge altijd zult moeten combineren met Lijiang.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met mij of Koen op.

background-pattern