Riksja China & Tibet

Naar boven

Een ‘Easy Going-bezoek’ aan Hongkong

blog

Geschreven op
dinsdag 19 november
Geschreven door
Suzanne Vermeer
reisspecialist Bea in Hongkong

Reisspecialist Bea in Hongkong

 “Hoe kun je op je gemak Hongkong verkennen?”

Verblijf je aan het einde van je reis nog een paar dagen in Hongkong? Dan heb je misschien geen zin meer om er flink op uit te gaan. Ikzelf was na een indrukwekkende reis van drie weken eigenlijk toe aan wat ontspanning en rust. Maar waar was ik? In wereldstad en metropool Hongkong. Daar ga je natuurlijk niet drie dagen aan het zwembad zitten met een cocktail in mijn hand (hoewel me dat erg aantrekkelijk leek na aankomst uit Guangzhou…).

Het was mijn eerste bezoek en gezien het gigantisch grote aanbod en een flinke reis van drie weken in de benen besloot ik mijn dagen in Kowloon te slijten. Overigens heb ik hier ook echt van genoten en voor mijn gevoel toch een mooi stukje Hongkong gezien voordat ik weer terug vloog naar Europa. Omdat dit is wat ik regelmatig van onze reizigers hoor, zet ik mijn tips voor een ‘Easy Going – Hongkong’even op een rijtje:

 

 

 

shoppen in hongkongNathan Road:

De shopstraat bij uitstek en prima te doen bij aankomst. Als vrouw kon ik mij hier natuurlijk prima vermaken. Lekker op je gemak de stad ontdekken door de grote bekende winkelstraat te lopen en uitkomen bij deGeniet van de mooi gedecoreerde etalages, de iets voordeligere kleding en de wir war aan mensen. Van Chinezen tot Europese expats en toeristen, hier vind je ze allemaal. Maak ’s avonds een keuze uit de vele restaurants en ga voldaan terug naar je hotel terug.

 

 

 

symphony of lights hongkong

Skyline Hongkong by night

Symphony of lights:

Hongkong staat bekend om de vele hoogbouw maar ook de diversiteit aan hoogbouw. Om dat nog beter tot zijn recht te laten komen, hebben ze daar wat leuks op bedacht. Ga rond een uur of acht richting de Tsim Sha Tsui waterfront en heb een mooi uitzicht op de Symphony of Lights. Meer dan veertig gebouwen aan beide kanten van de haven laten een multimediale lichtshow zien. Laser lichten, gekleurde beamers en synchroon lopende muziek zorgen elke avond weer voor een groot spektakel met vele toeschouwers. De symphonie bestaat uit vijf thema’s: Awakening, Energy, Heritage, Partnership & Celebration. Dit mag je eigenlijk niet missen tijdens je bezoek aan Hongkong. Misschien niet direct op je eerste avond doen, neem dan die cocktail in de stad maar. Maar op de tweede avond wat mij betreft een must-do!

 

the peak hongkong

Uitzicht vanaf de Peak Tower

The Peak – The Peak Tram

De Peak Tram die ken je vast wel. De beroemde tramlijn werd in 1888 geopend als exclusief vervoermiddel voor de Britse gouverneur en bewoners van The Peak. Vandaag de dag is het een bekende toeristische attractie waarvoor je soms wel even in de rij zult moeten staan. Maar als je er eenmaal in zit (of staat in mijn geval) geniet je van de stijlste kabelspoorbaan ter wereld. Het is erg indrukwekkend; in zeven minuten schieten Hongkongs wolkenkrabbers aan je voorbij vanuit een bijna onmogelijke hoek. Eenmaal boven kun je genieten van het schitterende uitzicht vanuit The Peak Tower. Tip: ga aan het einde van de middag en beleef het uitzicht bij zowel het daglicht als in het donker.

Helemaal uitgerust was ik niet na mijn drie dagen in Hongkong, maar ik heb toch op een rustiger tempo een goed beeld gekregen van de wereldstad. Het openbaar vervoer is top geregeld, op Kowloon ligt alles redelijk dicht bij elkaar en het eten is overal overheerlijk. En juist door mijn korte bezoek weet ik het absoluut zeker: I’ll be back for more Hongkong!

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor je:
Tips voor Beijing.
Hip and trendy: rooftop bars in Shanghai en Hongkong
Geef smaak aan je China-reis met bijzondere China-excursies.

Of ga terug naar ons China-reisblog. Wil je trouwens ook naar China? Kijk dan eens bij onze bouwstenen en bouw je eigen China-reis. Neem gerust contact met ons op als je eerst hulp nodig hebt.

background-pattern