Riksja Travel China & Tibet

Naar boven

Familiereizen China

Reizen met kinderen

Individuele familiereis China

Met de kinderen een reis naar China maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, China is geschikt voor het hele gezin. De ene dag klauter je over de Chinese muur en het volgende moment sta je oog in oog met kleisoldaten en een park vol pandaberen. Speciaal voor gezinnen hebben we een familiereis samengesteld waarbij we net andere keuzes hebben gemaakt in slaapplekken en de reisafstanden tussen de plekken wat korter zijn. Deze reis is geschikt voor tieners en kinderen vanaf acht jaar. Reis je met jongere kinderen, vraag ons dan om de mogelijkheden.

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in China voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Heeft je kind nog een babybedje nodig, neem deze dan zelf en Deryan-tentje mee. Niet alle hotels in China hebben kinderbedjes.

Zwemmen
Je hebt niet overal een zwembad, maar we kunnen wel een mooie route met her en der een zwembad inplannen. Juist op de wat relaxtere plekken met zwembad is het leuk om wat meer rust in de reis in te bouwen.  Wil je aan het eind van je familiereis door China op een tropisch strand verblijven? Dat kan! In het zuiden van China heb je een eiland Hainan. Alleen per vliegtuig bereikbaar en niet zo sfeervol als bijvoorbeeld Thailand, maar wel een fijn strand en plek om tot rust te komen voordat je weer naar Nederland vliegt.

Vervoer
Grote afstanden leg je veelal af per (nacht)trein of vliegtuig. Reizen met de trein door China is ook leuk en makkelijk met kinderen. Kinderen maken snel vriendjes in de trein of Chinese woordjes van andere reizigers.

Hygiëne/gezondheid
Eigenlijk is het altijd fijn om voldoende vochtige doekjes en handgel mee te nemen, zo ook naar China. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt.

Verder raden we je altijd aan om zelf poedermelk mee te nemen. Ook al kun je op veel bestemmingen poedermelk kopen, je weet nooit hoe makkelijk het te verkrijgen is en hoe je kind op een ander merk reageert. Ons advies is dan ook om bij kleine kinderen vast te houden aan de eigen voeding. Wat betreft luiers en billendoekjes: ook hierin is het altijd fijn om zelf alvast een voorraad mee te nemen voor zover dit nog in je bagage past. Luiers zijn wel te koop, maar het kan soms even duren voordat je een plek tegenkomt waar je ze kunt kopen. En ook hierin geldt dat kinderen soms anders reageren op een ander merk.

Voorzieningen als kinderstoelen zijn we niet tegengekomen in restaurants, maar de Minimonkey Minichair was voor ons een ideale oplossing.

Reisperiode
Door de verschillende klimaatzones is China een land dat het hele jaar door goed te bereizen is. Samen kijken we wat voor jouw gezin het beste is.

Parken en speeltuinen
In China zijn superveel speeltuinen en parken. Het is een fijne manier om even te ontsnappen aan de hectiek. Voor je het weet zijn je kinderen met Chinese kindjes aan het spelen of vliegeren.

Voorpret
Aanrader voor tieners: Lonely planet China – Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over China. Sowieso vinden tieners het vaak geweldig om voorafgaand aan de reis samen filmpjes te kijken of boekjes over China te lezen. De fantasie van kinderen draait overuren wanneer het gaat over draken, de Chinese Muur, Verboden Stad en het Terracottaleger.

Tip van onze oud-collega Mariëlle: koop voordat je op reis gaat al ‘kindereetstokjes’ bij een Chinese supermarkt. Zo kan je kind alvast oefenen met het eten met stokjes. Je zult zien dat kinderen er tijdens de reis steeds handiger mee worden. En zo niet, geen ramp. Op bijna alle plaatsen is er ook bestek aanwezig (of in ieder geval een lepel).

China combineren met Tibet?

Je China-familiereis combineren met het ongereptere Tibet? Dat kan! Tibet is vanwege de slechte wegen, langere afstanden en hoogteverschil wel vooral geschikt voor tieners en kinderen vanaf acht jaar. Je reist in deze landen avontuurlijk met een 4×4 met privéchauffeur.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast China bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert

background-pattern