Alles wat je wilt weten over reizen in coronatijd

Laatste update woensdag 23 september

Veel reizigers dromen weer over een volgende reis en zijn optimistisch in het maken van nieuwe reisplannen. Uiteraard staat bij Riksja de gezondheid én de veiligheid van onze reizigers te allen tijde voorop. We beantwoorden alle reisvragen rondom het coronavirus, helpen je bewust kiezen voor een bestemming en plannen een corona-proof reis voor je. En dit met hele fijne garanties voorafgaand én tijdens je reis, mét flexibele omboekingsvoorwaarden. Zo loop je geen financiële- en gezondheidsrisico’s en kunnen wij blijven doen waar we al 20 jaar goed in zijn: droomreizen in vervulling laten gaan.
Corona-proof reizen met Riksja
Reis geboekt? We bieden je volledige flexibiliteit
Wil je een reis boeken, maar twijfel je?

Klik hierboven op de links om naar de relevante en meest actuele reisinformatie rondom het coronavirus te gaan.

Corona-proof reizen met Riksja


Veiligheid van onze reizigers gaat boven alles. Altijd. Daarbij zijn we al jaren dé specialist op het gebied van individuele rondreizen op maat. Ten tijde van corona is dit ontzettend fijn, omdat we hierdoor snel kunnen schakelen om onze reizen corona-proof te maken. Het staat je natuurlijk vrij om hierin je eigen wensen aan te geven. Zo plannen we nog steeds jouw rondreis op maat, op het veiligheidsniveau dat voor jou prettig is. We kunnen ons ook voorstellen dat je door de corona-situatie en de onvoorspelbare lokale uitbraken het spannend vindt om op reis te gaan. Als reisorganisatie zijn we hierop voorbereid: het is de nieuwe realiteit.

Wat betekent corona-proof reizen met Riksja precies? En wat is ons corona-reisbeleid als je eenmaal op reis bent? We leggen het je graag uit, zodat je weet wat je van ons kunt verwachten.

Je reist weg van de massa

Met ons reis je altijd om de massa heen. Dit omdat we je de echte sfeer van het land willen laten zien, zonder al teveel toeristen. En dit is met de corona-pandemie extra gunstig, omdat je contact met andere reizigers zoveel mogelijk kunt vermijden. Verder bieden we alleen maar excursies en activiteiten aan waar massatoerisme vermeden wordt en highlights bezoek je buiten de drukke momenten om. Samen met je bestemmingsexpert bekijk je of je bepaalde steden wilt overslaan en bouw je een veilige reis die voldoet aan jouw wensen.

Je slaapt in kleinschalige en persoonlijke hotels

De plek waar je tijdens je reis overnacht kan het verschil maken in de algehele reisbeleving. Bij Riksja overnacht je altijd op kleinschalige, bijzondere plekjes. Ten tijde van corona is dit wel zo prettig. Je kunt met ons slapen in hutjes op het strand, glampingtenten, houseboats, jungle boomhutten en fijne B&B’s. Daarbij zijn op alle locaties maatregelen genomen om veilig te verblijven.

Onze lokale partners voorzien ons van actuele reisinformatie

We werken al jarenlang samen met een groot team van lokale partners. We staan in nauw contact met hen, waardoor we per gebied specifiek weten hoe het staat met corona-uitbraken en de veiligheid. Tegelijkertijd is er een directe lijn met hoteleigenaren, zodat gemakkelijk een plekje kan worden overgeslagen en je in een ander hotel kunt verblijven. Zo hebben we altijd actuele informatie en creëren we optimale flexibiliteit.

Je reist met eigen vervoer, weg van volle bussen en treinen

Je reist met Riksja zelfstandig; waar mogelijk met eigen huurauto of auto met privéchauffeur, en hebt geen onnodig contact met mensen. Op deze manier geniet je van de ultieme vrijheid met minder corona-risico’s.

We plannen je reis met zo min mogelijk binnenlandse vluchten

We plannen in deze corona-periode zo min mogelijk reisonderdelen in met binnenlandse vluchten. We zorgen ervoor dat je op zoveel mogelijk plekken kunt komen met eigen vervoer en dat tegelijk de afstanden behapbaar zijn. Uiteraard mag je binnenlandse vluchten wel nemen. Wij adviseren je over de situatie en mogelijkheden, jij bepaalt.

We bieden advies rondom annulerings- en reisverzekeringen

Wij adviseren je bij het kiezen van een reis- of annuleringsverzekering. Met het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven als het onverhoopt toch anders loopt dan verwacht. In deze coronasituatie zijn er een aantal zaken belangrijk bij het kiezen van de juiste verzekering. We helpen je hier graag bij!

Zo gaan we om met een lokale uitbraak op reis

✔ We houden binnen al onze reizen rekening met mogelijke lokale corona-uitbraken.
✔ We monitoren continu of er lokale uitbraken zijn die invloed hebben op je reis. Dit doen we zowel voor als tijdens je reis.
✔ We passen indien nodig je reisroute flexibel en kosteloos aan, zodat je de gebieden vermijdt.
✔ De Riksja-kwaliteit blijft bij flexibele aanpassing gegarandeerd: kleinschalig en weg van de massa.
✔ We voelen ons persoonlijk zeer betrokken bij alle reizigers. Zeker nu. Al ons contact verloopt dan ook persoonlijk en direct. Dan weet je goed waar je aan toe bent.
✔ We nemen je al het regelwerk uit handen en zijn 24/7 telefonisch bereikbaar tijdens je reis.

Dit gebeurt er als je de reis volledig moet afbreken

✔ Indien de veiligheid van jou als reiziger in het geding komt, dan zorgen wij ervoor dat je gerepatrieerd wordt.
✔ Repatriëring komt voor bij een natuurramp of oorlogssituatie, maar ook als grenzen sluiten in verband met de corona-pandemie.
✔ Onze repatriëring is geheel kosteloos.
✔ Als je gerepatrieerd moet worden is dat heel vervelend. We voelen ons zeer betrokken en communiceren tijdens het gehele proces persoonlijk met je. Je wordt continu op de hoogte gehouden over de situatie, totdat je veilig thuis bent.
✔ We nemen je al het regelwerk uit handen en zijn 24/7 telefonisch bereikbaar tijdens je reis.

Situatie per land

We houden van al onze 50 bestemmingen de corona-situatie nauwlettend in de gaten. Voor het meest actuele en geldende reisadvies verwijzen we je naar de website van Nederland Wereldwijd.

Wil je graag iets weten over jouw bestemming? Dan staan we je telefonisch graag te woord. Bekijk naar welk telefoonnummer je belt voor jouw bestemming.

Reis geboekt? We bieden je volledige flexibiliteit


Heb je een Riksja reis in het vooruitzicht? Weet dat we ons betrokken voelen bij onze reizigers en dat je er nooit alleen voor staat. Voor iedereen hanteren we de flexibele reisvoorwaarden, zonder dat je daar extra voor betaalt. Zo laten we je nooit op reis gaan als het gewoon niet goed voelt. We zijn altijd bereikbaar om je te woord te staan, informeren en vragen te beantwoorden. Mocht je niet willen reizen, dan kijken we naar alle mogelijke oplossingen.

Na boeking kun je zonder opgave van reden je reis flexibel omboeken

Als je geboekt hebt en je wilt niet op reis, dan mag je bij ons gewoon omboeken. De reden dat je niet wilt reizen hoef je niet door te geven. Op deze manier kun je gewoon boeken en later beslissen of je gaat. Uiteraard word je geboekte reis gewoon omgezet naar een later moment, wat voor jou beter schikt.

Je kunt meerdere keren omboeken, zo vaak je wilt

Niemand weet hoe lang we nog te maken hebben met de corona-pandemie. Daarom geven we je de volledige flexibiliteit om zo vaak als je wilt je reis te verplaatsen. Hierdoor heb je geen zorgen en zal je reis nooit komen te vervallen.

Je mag je reis na boeking omboeken naar een andere bestemming

Heb je een reis gepland staan, maar wil je liever naar een andere bestemming? Dat kan! Je kunt je reis zonder problemen omzetten naar een andere bestemming. Zo hou je extra veel grip op de plek waar je naartoe reist en zit je niet aan een bestemming vast. We brengen in dit geval enkel de meerkosten in rekening indien het een duurdere, langere reis betreft.

Je landarrangement uitstellen naar volgend jaar kan kosteloos

Bij het omboeken van je landarrangement binnen een jaar betaal je niets. Dit zodat je op een ander moment voor dezelfde prijs dezelfde reis maakt.

Eventuele meerkosten voor vliegtickets worden zo laag mogelijk gehouden

Als we je omboeken zijn we voor je vliegtickets gebonden aan de regelingen van de luchtvaartmaatschappij. De kosten die zij berekenen voor het omboeken voor je ticket houden we zo laag mogelijk. Hierin onderhandelen wij voor je met de maatschappij en gaan we zo coulant mogelijk om met meerkosten.

Persoonlijk contact met al onze reizigers

We vinden het heel belangrijk om elke reiziger individueel te spreken. We willen je graag goed informeren over jouw situatie en samen zoeken naar een oplossing als jouw reis geen doorgang kan vinden. We hebben inmiddels duizenden reizigers telefonisch gesproken. Weet dat al onze bestemmingsexperts zich enorm betrokken voelen bij onze reizigers en iedereen bijstaan waar nodig.

Wat als jouw reis niet door kan gaan?

Voor alle reizigers die binnenkort zouden vertrekken maar helaas door de corona pandemie niet op reis kunnen, geldt dat we er álles aan doen om de reis in de toekomst alsnog uit te voeren. Hiervoor staan we in nauw contact met onze partners op onze bestemmingen en met de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers die in september en oktober zouden vertrekken

We hebben vrijwel alle mensen die zouden vertrekken inmiddels persoonlijk gesproken. Sommige reizigers kiezen ervoor om af te wachten of de grenzen opengaan, anderen hebben al besloten om hun reis om te boeken. Mocht jij nog geen besluit hebben genomen over je komende reis, dan nemen we een week voor vertrek opnieuw contact met je op.

Reizigers die later vertrekken

Als jouw reis nog iets verder in de toekomst ligt, dan heb je wellicht nog geen contact gehad met je bestemmingsexpert. Weet dat we de situatie nauwlettend in de gaten houden en je uiteraard zo goed mogelijk op de hoogte houden van de stand van zaken. Mocht het onverhoopt zo zijn dat jouw reis niet door kan gaan, dan hoor je dit per mail van ons zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Uiteraard nemen we vervolgens ook telefonisch contact met je op. Hiervoor geldt dat we al onze reizigers op volgorde van vertrekdatum contacteren, zodat de reizigers die het op dat moment het hardst nodig hebben het eerst geholpen worden. Mocht deze situatie zich dus voordoen, weet dan dat je zo snel mogelijk van ons hoort.

Zo zit het met je geld, het is veilig!

Over je geld hoef je je géén zorgen te maken. Riksja Travel is een financieel gezond bedrijf en we zijn bovendien aangesloten bij de SGR. Mocht er tóch een situatie ontstaan die ons bestaan in gevaar brengt, dan dekt de SGR te allen tijde je uitgegeven reissom. Doe dus vooral je eventueel openstaande aan- of restantbetalingen. Als betalingen uitblijven, zijn wij genoodzaakt om dat als een annulering te behandelen en worden er annuleringskosten aan je doorberekend.

Heb je nog vragen?

We begrijpen maar al te goed dat er bij velen van jullie vragen zijn en we proberen deze dan ook zo goed en snel mogelijk te beantwoorden. We willen je desalniettemin vragen om ons de tijd te geven om de juiste informatie te vergaren voor elke individuele reiziger, zodat we iedereen tijdig en goed kunnen helpen. Op dit moment zetten we alle medewerkers en alle telefoonlijnen in om de reizigers die het op dit moment het hardst nodig hebben te helpen en te woord te staan.

Wil je een reis boeken, maar twijfel je?


Houdt de corona pandemie jou ook niet tegen in het maken van nieuwe reisplannen? Goed zo! Maar we begrijpen ook dat het een gekke tijd is om ook daadwerkelijk de reis te boeken. Daarom hanteren we voor iedereen flexibele reisvoorwaarden. Dat houdt in dat je voorafgaand aan je reis maximale flexibiliteit behoudt zonder dat je daar extra voor betaalt.

Zekerheid en flexibiliteit bij boeken

We snappen je, de onzekere corona-tijd neemt ook de angst met zich mee om je geld kwijt te raken als je een reis boekt. Daar hebben wij iets op bedacht. Als je tussen 15 september 2020 en 1 november 2020 je reis naar een van de Riksja-bestemmingen boekt, hoef je géén aanbetaling te doen. Daarbij heb je de zekerheid van gratis annuleren tot 45 dagen voor vertrek. Ook kun je tot 30 dagen voor vertrek kosteloos wijzigingen aanbrengen in je vertrekdatum of zelfs je reisbestemming.

We houden niet van beloften doen die niet worden waargemaakt en addertjes onder het gras. Onze voorwaarden zijn dus transparant:
✔ Deze actie geldt voor reizen naar al onze bestemmingen die worden geboekt tussen 15 september 2020 en 1 november 2020.
✔ De vertrekdatum van de reis ligt tussen 1 oktober 2020 en 31 september 2021.
✔ Je kunt kosteloos (gratis) een wijziging in de vertrekdatum of reisbestemming tot maximaal 30 dagen voor vertrek maken.
✔ De reis mag tot 45 dagen voor vertrek kosteloos (gratis) geannuleerd worden.
✔ Vanaf 30 dagen tot vertrek gelden onze reguliere reisvoorwaarden.

Optie nemen op je reis

Wil je de reis boeken, maar heb je wat langer bedenktijd nodig? Ook daar hebben we oplossing voor: een vrijblijvende optie. Dit zijn de voordelen:
✔ We bewaren jouw maatreis.
✔ De prijs voor het landarrangement gaat de komende twee maanden niet omhoog.
✔ Je kunt je reis tussentijds nog aanpassen.
✔ Je krijgt gratis gave tips en reisinspiratie over je bestemming.
✔ We stellen je als eerste op de hoogte als de situatie op de bestemming verandert.

Clichés zijn waar! Een roadtrip door Nederland is het waard

Hoewel we het allerliefst naar verre bestemmingen reizen, is ook Nederland, België en Duitsland een rondreis waard. Met Riksja Roadtrips ontdek je in volledige vrijheid de allermooiste natuurplekjes in Nederland, België of Duitsland. Want soms rijd je door gebieden, niet eens zo ver van huis, en denk je; ‘Wauw, wat is het hier mooi!” Plekken midden in de natuur waar er stilte is en dieren rustig grazen. Waar de zon de nevel boven de groene weilanden oplost. En als de schemer valt je onder een warm deken bij het kampvuur kruipt. Riksja Roadtrips zijn rondreizen die je van ons gewend bent, langs unieke stukjes buiten. Overnachten op het landgoed van mensen als Joël, Frits en Angela, of gewoon bij hen in de achtertuin. Kamperen zonder buren, in je tent of (gehuurde) camper. Of kies voor bijzondere slaapplekken, zoals een pipowagen of safaritent. Leave the roads, take the trails …

Ontdek ons eigen continent, weg van de massa

Laat je inspireren door ons gratis online magazine boordevol reisinspiratie, tips, reisinformatie en mooie boekingsvoorwaarden. Of zit je al klaar voor een van onze last-minutes? Italië of Portugal bijvoorbeeld.

Reis van je bank naar Thailand, online of écht

In een tijd waarin reizen opeens geen vanzelfsprekendheid meer is, vraag je je misschien af waarom we juist nu Thailand in de spotlight zetten. En het antwoord is simpel… corona heeft misschien wel onze wereld klein gemaakt, maar niet onze geest. Zelfs al kunnen we nu niet reizen, we kunnen wel blijven dromen en vooral ook blijven inspireren! Daarbij is Thailand het land waar Riksja Travel 20 jaar geleden mee is ontstaan. En met het besef dat de wereld er in een paar maanden compleet anders uit kan zien, willen we bij Riksja weer even aandacht geven aan het land waar het voor ons allemaal mee begon.

We sturen je nooit op reis met een onveilig gevoel. Dit zijn de opties.

Heb je een reis bij ons geboekt, maar voelt het niet goed om te gaan? Je staat er nooit alleen voor. Dit geldt zowel voor, tijdens als na corona. Als je een reis in het vooruitzicht hebt of op het punt staat om te boeken. We voelen ons betrokken bij onze reizigers. Daarom laten we je nooit op reis gaan als het gewoon niet goed voelt. We zijn altijd bereikbaar om je te woord te staan, informeren en vragen te beantwoorden. Mocht je niet willen reizen, dan kijken we naar alle mogelijke oplossingen, zoals:
✔ Je kunt de reis uitstellen. Stel je het landarrangement binnen een jaar uit, dan kan dit kosteloos. De meerkosten voor de vliegtickets worden zo laag mogelijk gehouden.
✔ Je kunt de reis zelfs meerdere keren omboeken, zo vaak je wilt.
✔ Je kunt de reis omboeken naar een andere bestemming.

Onze reisgaranties

✔ Repatrieringsgarantie
✔ Save travel stamp UN
✔ ANVR/SGR/Calamiteitenfonds
✔ 24/7 bereikbaar tijdens je reis
✔ Lokale expertise en vertegenwoordiging
✔ Individuele reizen
✔ We maken alle beloftes die we doen waar

Meer informatie over het coronavirus?

✔ RIVM
✔ ECDC
✔ WHO
✔ Reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken

Mocht je nog vragen hebben over het boeken van een nieuwe reis of over je reeds geboekte reis, dan kun je ons bereiken op: +31 (0)71- 579 01 01. We helpen je graag!