Top 10 airlines van 2018

blog

Geschreven op
woensdag 24 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Op 17 juli 2018 werden de Skytrax World Airline Awards in Londen gehouden. Topmensen uit de luchtvaartindustrie van over de hele wereld woonden het evenement, dat vergeleken wordt met de Oscars, bij om te horen of hun airline in de prijzen zou vallen. Het is een belangrijke onderscheiding, die niet bepaald wordt door de industrie, maar door reizigers uit alle windstreken. En dit zijn dit jaar de winnaars!

1. Singapore Airlines

Met stip op 1: Singapore Airlines! De luchtvaartmaatschappij werd dit jaar uitgeroepen tot ’s werelds beste en stootte daarmee Qatar Airways van de troon. CEO Choon Phong nam de prijs in ontvangst en meldde het een eer te vinden dat Singapore Airlines World’s Best Airline mag worden genoemd. En terecht, want de luchtvaartmaatschappij won niet alleen de hoofdprijs, maar tevens de onderscheiding voor World’s Best First Class, Best Airline in Asia en Best First Class Airline. Phong droeg de prijs op aan de 26.000 Singapore Airline-medewerkers die zich elke dag inzetten om hun reizigers de beste reiservaring de bieden.

2. Qatar Airways

De voormalige nummer één zakte een plaatsje en moet het dit jaar doen met een tweede plek. In iets meer dan twintig jaar tijd is Qatar Airways van een kleine regionale luchtvaartmaatschappij uitgegroeid tot een wereldwijde airline. Het bedrijf focust op innovatie en heeft zichzelf als doel gesteld de hoogste kwaliteit aan passagiers te leveren. Group-CEO Akbar Al Baker benadrukte dat deze prijs laat zien hoe ver Qatar Airways in korte tijd is gekomen. Ook nam hij meteen de kans om de Qsuite, de revolutionaire Business Class-stoel te promoten, door te stellen dat deze een nieuwe maatstaf afdwingt in de luchtvaartindustrie.

3. Ana All Nippon Airways

All Nippon Airways viel dit jaar voor de zesde keer in de prijzen. De airline, opgericht in 1952, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan. ANA vliegt op zo’n tachtig internationale en 110 binnenlandse routes. En dat heel veel reizigers de luchtvaartmaatschappij verkiezen, bewijst het Frequent-Flyer-programma ANA Mileage wel: het heeft meer dan 29 miljoen leden. De luchtvaartmaatschappij was de eerste om de Boeing 787 te omarmen en nam hierin een voortrekkersrol binnen de luchtvaartindustrie. Het is nog steeds de grootste operator van de Boeing 787.

4. Emirates

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten domineert al jaren de top 10-lijsten van beste airlines en ook dit jaar viel de luchtvaartmaatschappij in de prijzen. Patrick Brannely, Emirates’ divisiedirecteur van klantervaring, entertainment en connectiviteit tijdens de vlucht, stelde dat met dit resultaat Emirates wordt erkend voor de toewijding aan innovatie en service. Volgens hem werkt Emirates er altijd hard aan om creatief en relevant te blijven en het blijft bouwen aan een aanbod dat aantrekkelijk is voor de multinationale en multiculturele passagiers.

5. Eva Air

Op nummer vijf is het Taiwanese Eva Air geëindigd. Het is het derde jaar op rij dat Eva Air de top 10-lijst weet te behalen. Clay Sun, woordvoerder van Eva Air, zei het een eer te vinden om erkend te worden door reizigers van over de hele wereld. EVA Air streeft ernaar om elke reis een tot een ontspannende ervaring te maken voor elke passagier. “Dit doel zullen we niet uit het oog verliezen”, aldus Sun.

6. Cathay Pacific Airways

Cathay Pacific, die al vier maal de prijs voor beste airline won, verloor dit jaar één zetel en belandde op de zesde plaats. De in Hong Kong gevestigde Cathay Pacific Group biedt passagiers- en vrachtdiensten naar meer dan tweehonderd bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Australië, Europa en Afrika, met een vloot van bijna tweehonderd toestellen.

7. Lufthansa

Hoewel met name Aziatische airlines de top 10 lijken te bereiken, is er ook een plekje vrijgehouden voor een Europese luchtvaartmaatschappij, namelijk die van onze oosterburen. Dr. Andreas Otto, productmanager van de Lufthansa Group en Chief Commercial Officer van Austrian Airlines, bedankte hun klanten voor deze vertrouwensstemming. Ook sprak hij zijn waardering uit naar de medewerkers voor hun inzet en klantgerichtheid. “Lufthansa is zich bewust van de uitdaging om te allen tijde aan deze onderscheiding te voldoen. Lufthansa beschouwt deze erkenning als een stimulans om de belofte aan onze klanten na te komen.”

8. Hainan Airlines

Het Chinese Hainan Airlines  viel voor het achtste achtereenvolgende jaar in de prijzen. Volgens Chen Feng, voorzitter van de HNA Group, is het winnen van de award en het behalen van de achtste plaats in ’s werelds Top 10 Airlines-ranking “een bewijs van de kwaliteit van de service en toewijding aan het bereiken van de hoogste normen voor vliegveiligheid”. Hainan Airlines streeft ernaar een van ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen en een iconisch en wereldwijd erkend Chinees merk te worden.

9. Garuda

Ook Indonesië mocht een prijs in ontvangst nemen. Pahala N. Mansury van Garuda Indonesia zei dat de waardering extra waardevol is, nu het bedrijf kampt verschillende operationele prestatie-uitdagingen. Garuda viel in de prijzen voor het beste cabinepersoneel en beloofde de lat hoog te houden. Mansury erkende ook dat deze prijs een uitdaging is voor Garuda Indonesia om in de toekomst de beste Indonesische cateringservice te blijven bieden.

10. Thai Airways

En ook de tiende plaats is weggelegd voor een Aziatische luchtvaartmaatschappij, Thai Airways welteverstaan. De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand werd opgericht in 1988 en is een van de oprichters van de Star Alliance. Thai Airways en de dochteronderneming vliegen naar 84 bestemmingen in 37 landen met een vloot van meer dan negentig vliegtuigen. De bedrijfsslogan Smooth as Silk is een belangrijke merkuiting.

Kun jij niet wachten om bij een van deze airlines aan boord te stappen? Kies een van onze 48 bestemmingen wereldwijd. We boeken desgewenst je vlucht bij je landarrangement. Puzzel je reis zelf aan elkaar met de bouwstenen of boek een complete, maar flexibele rondreis. Onze bestemmingsexperts hebben de landen zelf bezocht en de fijnste slaapplekken en activiteiten voor je uitgezocht. Ze delen graag hun insidertips met je en helpen je met het vinden van de beste en voordeligste vlucht.